A természet és emberi lét misztikumának elvesztése tehet depresszióssáJordan Bates összegyűjtötte azokat a dolgokat, amelyek szorongást válthatnak ki az emberből a modern életben.Elvesztettük az emberi lét és a természet misztikumát: A múltban a családot, az életet és a természetet szentnek tartották, az újszülötteket megáldották. Napjainkban azonban elmondható, hogy az emberek önmaguktól, a környezetüktől és a természettől is eltávolodtak, elidegenedtek. Ennek hatására eltűnt a misztikum, a csoda, a hála és az emberi lét szentsége.

A modern városi környezet és életmód mesterséges és elidegenítő: A modern életben minden műanyag, mesterséges, zajos, mindezt pedig az emberek normálisnak gondolják, nem is gyanítva, hogy mit tesz velük a túlingerlő környezet.

Rengeteg végtelenül addiktív dologgal vagyunk elárasztva: A mai világban az emberek figyelme az, amit mindenki meg akar szerezni, ezért mérnökök és más szakemberek ezrei munkálkodnak azon, hogy minél hatékonyabban kössék le az embereket valami elé.

A globalizáció és az internet végteleníti a tragédiákat: Igaz, hogy sok a mondvacsinált dráma, de az is tény, hogy a világban rengeteg a tragédia, a szörnyűség, az igazságtalanság és a szenvedés. Alig néhány évtizeddel ezelőtt azonban minderről csak imitt-amott értesültek az emberek, akik leginkább arról szereztek tudomást, ami a környékükön történt. Napjainkban viszont olyasmiről is pontos információ szerezhető, ami 4000 kilométerre történt.

Ezeket a híreket látva tehát könnyű azt hinni, hogy az apokalipszis már elkezdődött és az emberiség robog az elkerülhetetlen vég felé. A valóság ezzel szemben azonban az, hogy a világon soha korábban nem volt ilyen kevés szegény ember, sosem volt ennyire magas az élettartam, és Európában soha nem volt olyan hosszú ideig béke, mint napjainkban. Paradox módon a sok fontos, az embert valóban érintő kérdés és megoldás alig kap szót.

Elborít a média és a propaganda, ami úgy van megszerkesztve, hogy józan ítélőképességünkben rövidzárlatot okozzon: A mai világban egyre többen és egyre sűrűbben kaphatják magukat azon, hogy hosszú félórákat töltöttek a hírek között, ami után joggal kérhetik számon magukon, hogy miért pazarolták el az idejüket erre a sok butaságra.

Ha ugyanis egy médium fenn szeretne maradni, akkor muszáj tömegeket magához láncolnia, hogy azok minél több időt maradjanak ott. Ehhez az kell, hogy minél figyelemfelkeltőbbek legyenek a tartalmak, és minél inkább függőséget okozzanak.

A pénz mindenekfelett: Az újságokban és a plakátokon folyton olyan személyek szerepelnek, akikről az emberek azt gondolják, hogy többek náluk, ezért próbálnak mindent megtenni azért, hogy ők is többek legyenek, miközben képtelenek megbecsülni önmagukat és azt, amijük már van.

Amellett, hogy Bates felsorolta, hogy mi minden teheti nyomorulttá a modern életet, még tanácsokat is adott arra vonatkozóan, hogy hogyan tudjuk a mai világ nyomasztó hatásait csökkenteni.

Íme ezek közül néhány:

– Legyél tudatában ezeknek a hatásokban!

– Keresd a természetet!

– Néha sétálj mindenféle cél nélkül!

– Olyan munkát keress, amit nem utálsz, ami miatt nem kell naponta órákat utaznod!

– Ne a pénz foglalja az értéklistád első helyét!

– Nagyon szigorúan limitáld az online hírolvasást és a közösségi oldalakat!

– Csökkentsd a fogyasztásod!

– Űzz olyan meditatív tevékenységet (például meditálj, imádkozz), ami által visszatalálsz önmagadhoz!

– Hallgass neked tetsző spirituális előadókat!

– Az információkat csak megbízható, általad értékesnek ítélt, minőségi helyről gyűjtsd be!

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló