Vajon a valóságban is örökre együtt maradna ez a négy Disney pár?



Egy pszichológus megvizsgálta, hogy a karakterek személyisége alapján mennyire valósulhat meg a mesék sírig tartó szerelme.Herkules és Megara – Herkules: A lelkét Hadésznek eladó Megara csalódott a férfiakban, ezért a körülmények miatt pesszimistává vált a világgal szemben. Nagyon okos és csak szabadságra vágyik. Amikor találkozik Herkulessel, akkor rájön, hogy a férfiak mégsem egyformák.

Herkules egy tragikus esemény következtében elvesztette az isteni képességeit, emiatt nem térhet vissza az Olümposzra. Ahogy sok fiatal fiú, úgy ő is büszke az erejére és a tetteire, de megtartotta a gyermeki ártatlanságát, ami miatt rózsaszín szemüvegen keresztül nézi a világot. Herkules mindenképpen haza akar menni az istenek közé, ám ezt ki kellett érdemelnie. Mindent megtett, de az kevésnek bizonyult. Amikor az életét kockáztatva megmenti Megarát, akkor visszakapja a halhatatlanságát.

A pszichológus szerint Megara és Herkules éltük végéig együtt fog maradni.

Aranyhaj és Eugene – Aranyhaj és a Nagy Gubanc: Aranyhajat egy gonosz boszorkány elrabolta a családjától, hogy örökké fiatal maradjon. Annak ellenére, hogy egész életét egy toronyba zárva töltötte, Aranyhaj remek természetű és vidám teremtés. Az évek során az egyetlen személy, akivel beszélhetett az, aki elrabolta, és akit ő a fogadott anyjának hisz. A valóságban Aranyhaj szociális szorongásos zavarban, agrofóbiában vagy Stockholm-szindrómában szenvedne.

A jóképű tolvaj Eugene, akit sokan gigolónak tartanak, imádja a kalandokat. A meséből kiderül, hogy mi az oka annak, hogy ilyen az élete. Aranyhaj naivitása és ártatlansága arra ösztönzi a fiút, hogy segítsen az álmai megvalósításában. Eugene végül a szívére hallgat és jót tesz.

A pszichológus szerint Aranyhaj és Eugene életük végig együtt fog maradni.

Anna és Kristoff – Jégvarázs: A jó humorú, életvidám, segítőkész és felelősségteljes Anna a mese elején igencsak sok problémát okoz a családjának a naivitásával, de a hercegnő túléli a csapásokat és tanul a hibáiból. Annát a második rész tragédiái sem törik meg, hanem még erősebbé és bátrabbá teszik. Ő mindenre képes azért, hogy másokon segítsen.

Kristoff egy kedves, egyszerű, hős szerelmes fiú, akinek külső megjelenése erős, őszinte és hűséges. Mivel élete java részét az emberektől távol töltötte, ezért individualistává vált, és a napjait egyedül tölti a szarvasával, Svennel. Kristoff olykor kimondottan lusta, néha önző, de a szíve aranyból van.

A pszichológus szerint Anna és Kristoff életük végig együtt fog maradni.

Ariel és Eric herceg – A kis hableány: Az őszinte és naiv Arielre jellemző, hogy nem méri fel a tettei következményeit. Túlságosan impulzív teremtés, aki első pillantásra beleszeret egy hercegbe. A hableány egy pillanatig sem gondolt a szeretteire, az apjára, a családjára, amikor hanyatt-homlok rohant, hogy lehetőséget találjon az emberré válásra. A valóságban egy olyan karakter, mint Ariel, korán meghalna.

A kalandvágyó Eric herceg sem éles elméjű és ő sem foglalkozik a tettei következményeivel. Ezt bizonyítja az is, hogy ahogy meghallotta egy rejtélyes lány csodás hangját, azonnal eldöntötte, hogy őt fogja feleségül venni.

A pszichológus szerint Ariel és Eric esetében két lehetőség van. Az egyik, hogy örökre együtt fognak maradni. A másik a szakítás, aminek oka lehet az, hogy az idő múlása elszakítja őket egymástól, vagy az ismeretség hiánya vet véget a szerelmüknek.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló