Kéz nélküli szerzetest találtak a régészekKülönös rejtélyek, amelyekre nincs magyarázat.A kéz nélküli szerzetes: A Guernsey partjainál dolgozó régészek furcsa felfedezést tettek 2018-ban, amikor is egy kéz nélküli férfi csontvázat találtak. Az egyik teória szerint a szerzetes leprás lehetett, ezért kellett levágni a kezeit.

Néhány szakértő szerint nem valószínű, hogy erről van szó, sőt, az sem biztos, hogy az elhunyt szerzetes volt, ugyanis a ruházatán talált nyomok arra utalnak, hogy a XVII. században temették el, vagyis jóval azután, hogy keresztény szerzetesek éltek a szigeten.

Egy másik elmélet szerint az elhunyt tengerész lehetett, aki a tengeren vesztette életét, a holttestét pedig a víz mosta partra.

Miniatűr koporsók: 1836-ban, amikor egy csapat fiú elindult Arthur’s Seat-hez Edinburgh-ban, hogy nyulakra vadászon, rejtett barlangra bukkant. A fiúk eltávolították a bejáratot eltorlaszoló köveket, majd bementek a barlangba, ahol 17 miniatűr koporsót találtak, amelyekben egy-egy fából készült, nagy szemű, pamutruhába öltöztettet baba feküdt.

Egyesek szerint csak a gyerekek csínytevéséről volt szó, mások viszont úgy vélték, hogy a miniatűr koporsókat boszorkányok használták a rituálékhoz. Egy harmadik elmélet szerint a miniatűr koporsók annak az ősi hagyománynak a része, amelyben így részesítették keresztény temetésben a tengeren meghalt tengerészeket.

A negyedik teória arról szól, hogy a miniatűr koporsók a 17 embert meggyilkoló William Burke és William Hare tiszteletére készültek. Ami biztos, hogy soha nem derült ki a miniatűr koporsók valódi célja, és az is rejtély, hogy ki helyezte el azokat a barlangban.

A tátongó lyuk: 1997. február 21-én Mel Waters azzal a mesével állt elő, hogy egy több, mint 80 000 láb mély, elhullott állatokat feltámasztani képes lyuk jelent meg egy vidéki térségben található területen, nyolc mérföldnyire Ellensburgtól, Kittitas megyében, Washingtonban.

Waters azt állította, hogy a kormányzat emberei elfoglalták a földjét és fizettek neki, hogy Ausztráliába költözzön. Waters 2000-ben és 2002-ben újra elmondta a történetét a médiában. 2008-ban egy gyógyszerész, Red Elk közölte, hogy nagyon jól ismeri a rejtélyes lyukat. Habár a rejtélyes lyuk létezésére nincs bizonyíték, mégis vannak, akik máig próbálják megtalálni azt.

Kathy Hobbs előérzete: Kathy Hobbs 8 éves korában közölte, hogy nem fogja megélni a 16 éves kort. A legjobb barátja halála és a szülei válása után, az anyukájával és a nővérével, Theresával Las Vegas külvárosába költöztek. Kathy új barátokat szerzett, majd 1987. április 20-án, a 16. szülinapján, megkönnyebbült, hogy mégsem vált valóra a korábbi megérzése. De tévedett.

1987. július 23-án Kathy elment a másfél háztömbnyire lévő szupermarketbe, hogy könyvet vegyen, de onnan már ért haza. Kilenc nappal később egy természetjáró fedezte fel Kathy holttestét a Mead-tó közelében. A mai napig nem derült ki, hogy ki ölte meg a tinédzsert.

Mérgezés a Titanicon: James Cameron egy 2009-es interjúban árulta el, hogy hirtelen betegnek és zavartnak érezte magát a Titanic forgatásának utolsó napján. Hamarosan néhány színész és stábtag ugyancsak hányt, egyszerre nevettek és sírtak.

Hatvan személy kórházba került. Az orvosok szerint nem történt ételmérgezés. Később kiderült, hogy valószínűleg a stáb egy korábban kirúgott tagja akart bosszút állni az étel megmérgezésével. Az illető egyfajta drogot, PCP-t, kevert az ételbe.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló