Hugh Jackman legjobb filmjeiEzekben az alkotásokban nyújtott igazán maradandót a népszerű színész.X-Men: A kívülállók: Ez volt 2000-ben az első film, amivel elindult a széria, és ez volt az első alkalom, hogy Hugh Jackman életre keltette Farkast.

Vasököl: A film egy korrekt iparosmunka, amiben Hugh Jackman nagyon jól alakította Charlie Kentont, a nyugalmazott bokszolót, aki illegális versenyeken lép fel a robotjaival.

X-Men: Az eljövendő múlt napjai: A kilenc film közül az X-Men: Az eljövendő múlt napjai a legjobban sikerült darabok közé tartozik, ami talán annak is köszönhető, hogy az első két rész után ismét Bryan Singer kapta a rendezői széket.

Eddie, a sas: Habár a szórakoztató film főszereplője Taron Egerton, mégis Hugh Jackman nagyon jól játszott a másodhegedűs szerepben, a két színész együtt pedig remek párost alkotott. A film története a valóságból merített, ugyanis Eddie „a Sas” Edwards a téli olimpiák legérdekesebb szereplője volt, aki nem azzal szerzett magának hírnevet, hogy ő a legjobb síugró, hanem azzal, hogy az egyéniségével belopta magát a közönség szívébe.

Az életrajzi film egy nem túl ügyes, de nagyon elszánt síelőről szól, akinek megvalósul a legnagyobb álma, amikor kijut a téli olimpiára. Az ő nem mindennapi edzőjét alakítja Hugh Jackman.

Nyomorultak: Miután A király beszéde Oscar-díjat nyert, Tod Hooper rendező úgy döntött, hogy musicalt készít, amitől újabb aranyszobrot remélt. A Nyomorultak hozott is Oscar-jelölést, méghozzá Hugh Jackman számára.

A film, aminek történetét senkinek sem kell bemutatni, egy rendkívül igényes musical, tele kiváló alakításokkal, mesés operatőri munkával, rajta a rendező kézjegyével.

A legnagyobb showman: Kimondottan Hugh Jackman miatt érdemes megnézni ezt a kissé ellentmondásos filmet, ugyanis egy szélhámosról szóló Disney családi moziról van szó. A moziban sikert arató alkotásban Hugh Jackman nem bújt ki a szokásos szereptípusaiból, ami nem baj, mert a rajongók azt szeretik, ha teljes önmagát adja.

Logan – Farkas: Hugh Jackman összesen kilencszer játszotta Logan karakterét, de ez az erőszakos, durva, kifejezetten felnőtteknek szóló szuperhős-mozi volt az első, amiben tényleg odatehette magát, és a színészi skála széles spektrumán mozoghatott.

A tökéletes trükk: Hugh Jackman nem hagyta ki annak lehetőségét, hogy a sztárrendező Christopher Nolannal dolgozzon, ennek pedig a közönség örülhetett a leginkább, hiszen A tökéletes trükk, ami a XIX. század végén játszódik és két elszánt bűvész versenyéről szól, az egyik legjobb film, amiben a színész játszott, ráadásul sokak szerint ez Nolan legjobb alkotása.

X-Men kezdetek: Farkas: Hugh Jackman nevéről általában az X-Men-filmek az első, ami az ember eszébe jut, hiszen a színész több alkalommal is eljátszotta Logan karakterét. Az X-Men kezdetek: Farkas a színész karakterére koncentrál.

A film betekintést enged Logan egész életébe, így a gyerekkorába, arra a pillanatra, amikor rájön, hogy nem öregszik, majd láthatjuk, ahogy háborúkban harcol évszázadokon keresztül.

Fogságban: Könnyen lehet, hogy a Fogságban a legjobb film, amiben Hugh Jackman valaha játszott, de nem ő volt a főszereplő, és a legjobb pillanatok sem az ő nevéhez fűződnek. A szörnyen nyomasztó thriller annak ellenére borzolja a nézők idegeit, hogy tulajdonképpen végig egy kisvárosban játszódik, kevés szereplővel.

A Denis Villeneuev által rendezett film operatőri munkálatait a kétszer Oscar-díjas Roger Deakins végezte, Hugh Jackman pedig egy rémült, bosszúvágytól fűtött apát játszik, nagyon hitelesen és emlékezetesen.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló