A Simpson család megjövendölhette Roy Hornt ért súlyos tigristámadást



A több évtizede futó sitcom többször is eltalálta, hogy mi fog történni a jövőben.Siegfried és Roy tigristámadásos balesete (5. évad, 10. rész): A Simpson családban szereplő Gunter és Ernst valóságban létező megfelelője a bűvészpáros Siegfried és Roy. A széria egyik részében Gunterre támadt az Anastasia névre keresztelt fehér tigrise.

Tíz évvel később, 2003-ban a jelenet megismétlődött, csak nem a sorozatban, hanem a valóságban, ugyanis Roy Hornt súlyosan megsebesítette a Montecore nevű fehér tigrise egy előadás közben. Itt kell megjegyezni, hogy a tigristámadást túlélő Horn a napokban hunyt el az új koronavírus miatti szövődményekben.

Donald Trump elnöksége (11. évad, 17. rész): Az írók csak jó poénnak szánták azt, hogy a 11. évad 17. részében Lisa, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke, azért aggódik, mert az elődje, Donald Trump költségvetési válságot okozott. 2016. november 8-án azonban Donald Trump tényleg amerikai elnök lett...

Homer megjósolja a Higgs-bozon részecske tömegét (10. évad, 2. rész): Homer Simpsonról tudjuk, hogy nem egy született zseni. Előfordul azonban, hogy mégis megcsillan benne a tudás. Ez történt a 10. évad 2. részében, amelyben Homer feltaláló lett, és fontos tudományos felfedezést tett, méghozzá 14 évvel az igazi tudósok előtt. 


Simon Singh, a The Simpsons and Their Mathematical Secrets írója elmondta, hogy Homer egész jól kiszámolta a Higgs-bozon részecske tömegét, ugyanis a szériában 775 gigaelektronvolt jött ki eredményül, míg a valóságban 125 gigaelektronvolt, ami igazán közelinek számít.

A Pappa Pia és a Mamma Mia! folytatásának elkészülése (24. évad 1. rész): A Simpson család azt is eltalálta, hogy el fog készülni a Mamma Mia! folytatása, ráadásul a szlogen „A történet folytatódik, mert az ABBA-nak vannak még dalai”, jól leírta az igazi második rész Mamma Mia! Sose hagyjuk abbát, amit 2018. július 19-én mutattak be.

Itthon nagy nevetésre adott okot, hogy a sorozatbeli folytatás a Pappa Pia! címet kapta, ami Csupó Gábor 2017-ben bemutatott magyar musicaljének címe.

A Trónok harca vége (29. évad, 1. rész): A 29. évad első részét fantasynak írták meg az írók, akik egy középkori disztópiaként képzelték el Springfieldet. Az senkit sem ért meglepetésként, hogy az epizódban nem egyszer utaltak a Trónok harcára, ráadásul a Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau is megjelent a részben.

Azt viszont senki sem sejtette, hogy A Simpson-család ezzel a résszel megjósolta az HBO sikerszériájának két évvel későbbi végét. Az évadnyitóban Homer véletlenül szabadjára engedett egy sárkányt, aki felégeti a várost. A Trónok harca utolsó előtti részében Daenerys ugyanezt tette Királyvárral.

Ellopják a citromfát (6. évad, 24. rész): A Simpson család két szomszédos városa, Springfield és Shelbyville folyton rivalizál. A 6. évad 24. részében a versengés odáig fajult, hogy Shelbyville ellopta Springfield citromfáját.

Lehet, hogy ez az epizód motiválta azt a személyt, aki a valóságban gyökerestül kitépett és elvitt egy citromfát egy houstoni nő kertjéből. A meglopott nő azt mondta a riportereknek, hogy az elkövető biztos bolond, elvégre már vége az újraültetési időszaknak.

A Disney felvásárolja Foxot (10. évad, 5. epizód): Csak vizuális viccnek szánták, hogy A Simpson család 10. évadának 5. részében a 20th Century Fox logója alatt feltüntették, hogy a Disney leányvállalatáról van szó.

Húsz évvel később a Disney felvásárolta a Foxot, ám a logó kiegészítése helyett inkább eltüntették a Fox szót.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló