Igazságot szolgáltatni tért vissza Justin Lin a Halálos iramban franchise-hoz



Öt izgalmas dolog, amit aligha hallottál a híres filmsorozatról.Justin Lin igazságot szolgáltatni tért vissza: A Halálos iramban 9. előzetesét látva alaposan meglepődtek a rajongók, ugyanis a kedvcsináló utolsó képkockán megjelent Han, akit a Tokiói hajsza óta mindenki halottnak hitt, és csak azért szerepelhetett a 4., 5., és 6. részben, mert azok cselekménye a 3. film előtt játszódott.

A hatodik rész végén kiderült, hogy az akkor még ellenségek sorába tartozó, Jason Statham által alakított, Deckard Shaw ölte meg, majd a következő két filmben a karakter összehaverkodott a Toretto családdal.

Ezt a fejleményt nem tűrhette el a fent említett négy film rendezője, Justin Lin, aki nevetve közölte egy interjúban, hogy teljesen összezavarta, hogy a 8. rész végén Shaw együtt sütöget a többiekkel, és az egyik legfőbb oka annak, hogy visszatért a franchise-hoz az, hogy ezt rendbe tegye.

Lin nem túlzott azzal, hogy mennyire a szívén viseli Han sorsát, ugyanis kevesen tudják, hogy a karakter már a Halálos iramban előtt létezett: ő volt Lin első saját filmjének, a 2002-ben bemutatott Better Luck Tomorrow főszereplője.

LEGO szettként is magunkévá tehetjük Dom verdáját: A Lego Technic modelljét egyáltalán nem gyerekjáték összerakni, ugyanis annak részletgazdagságát jól mutatja, hogy a szett 1077 elemből áll.

Akinek sikerül összeraknia, az egy 39 centi hosszú, 16 centi széles és 11 centi magas modellt kap, aminek felnyitható a motorháztetője alól nem hiányzik a legendás V8-as motor, a csomagtartóban pedig azok a nitro palackok rejtőznek, amelyek közreműködtek Dom megannyi győzelméhez. Az autó mozgó alkatrészekkel, például a kormányrendszerrel és a dugattyúkkal, rendelkezik.

Majdnem Timothy Olyphant lett Dominic Toretto: Egy podcastben árulta el Neal H. Moritz producer, hogy kevésen múlott, hogy ne Vin Diesel alakítsa Dom Torettót. Amikor az ezredfordulón Moritz és az akkor már szerződtetett Paul Walker megkörnyékezték a Universal döntéshozóit, akkor azok feltétele az volt az engedélyhez, hogy Timothy Olyphant játssza Domot. Miután a színész nem vállalta a szerepet, Moritz belebotlott Dieselbe, ami pedig ezt követte, az már történelem.

Csak így folytathatták Paul Walker nélkül: Chris Morgan elárulta, hogy a 7. rész befejezése után sokat gondolkodtak azon, hogy ezzel a filmmel nemcsak az autóbalesetben elhunyt Paul Walkertől vesznek búcsút, hanem az egész franchise-tól. Végül megfogadták, hogy csak akkor folytatják, ha ki tudnak találni egy olyan drámai történetet, amiből érdemes filmet forgatni.

Elkészítettünk hét olyan filmet, amelyben tulajdonképpen Dom tartotta össze a családot, amiben a tagok együtt dolgoznak, közösen oldják meg a problémákat, aztán az az ötletem támadt, hogy mi lenne, ha az történne, ami eddig soha nem került szóba? Mi lenne, ha Dom lenne a főgonosz? Ebben az esetben mit tenne a család?” – árulta el Morgan, aki arról is beszélt, hogy a Walker halála utáni űrt, félelmet és veszteséget próbálták átvinni a film világába, ahol a karakterek ugyanazokat az érzelmeket élték meg, amiket ők a valóságban.

Szinte biztos, hogy nem a tizedik rész lesz az utolsó: 2015-ben Vin Diesel bejelentette, hogy a Halálos iramban széria egy erős trilógiával ér véget, vagyis a 8., 9. és 10. rész lesz a zárás. Most azonban úgy tűnik, hogy a színész túl korán akarta lezárni a franchise-t, ugyanis jelenleg arról beszélnek, hogy ez az univerzum túlságosan robusztus, és még mindig tele van elmesélhető történetekkel, ezért nagyon is elképzelhető, hogy lesznek még spinoffok.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló