Öt híres kísértethistória



Sokan hisznek abban, hogy ezek a szellemek valóban léteznek.Abraham Lincoln: Egy legenda szerint Abraham Lincoln előrelátta a halálát, ugyanis beszélt egy álomról, amelyben temetésre ment, ahol megkérdezett egy gyászolót arról, hogy kihalt meg, mire a férfi ezt felelte: „Az elnök, akit egy merénylő ölt meg.”

Lincoln szellemét már többen látni vélték a Fehér Házban, így például Grace Coolidge first lady, a holland Wilhelmina királynő és Winston Churchill is. Utóbbi állítólag a fürdőből jött ki, meztelenül, amikor megpillantotta Lincolnt, aki a hálószobában, a kandalló mellett állt, és ezt mondta: „Jó estét, elnök úr. Úgy látom, hátrányos helyzetben van.”

Ezt követően elmosolyodott és eltűnt.

Boleyn Anna: VIII. Henrik második felesége és I. Erzsébet anyja, Boleyn Anna csak három éve volt királynő, amikor a király ráunt. A királynőt házasságtöréssel, vérfertőzéssel és boszorkánysággal vádolták, a történészek többsége szerint hamisan.

Az 1536. május 19-én lefejezett Boleyn Anna szellemét azóta több helyszínen, így a Hever kastélyban, a Blickling Hallban, a Salle templomban, a Marwell Hallban és a Towerben is látták. Sokan azt állították, hogy a szellem ugyanolyan, mint életében volt, gyönyörű és csodás ruhát visel, de mások fej nélkül látták.

A Feltámadt Mary: Illinoisban, északkelet irányba haladva, az Archer Lane és a Willowbrook Ballroom között található a Feltámadás-temető. A hellyel kapcsolatban úgy tartják, hogy egy fiatal nő szelleme kísérti a fiatal férfiakat.

Az 1930-as években elhunyt, világos szőke hajú, kék szemű, fehér ruhát viselő lány az út szélén stoppol, majd egy idő után eltűnik az őt felvett autóból. Hasonló legendáról az egész világon hallani, immár legalább 100 éve.

Ezek a szellemtörténetekben abban mind azonosak, hogy a lány ugyanazon a helyen bukkan fel és tűnik el. 1973-ban a taxisofőrként dolgozó Chet Melody vette fel Lounge-ban az utca túloldalán lévő temetőnél a lányt, aki aztán fizetés nélkül eltűnt. Az eset azóta többször előfordult, ezért erre szokták mondani, hogy „Feltámadt Mary újra lecsapott”.

Chloe és a Myrtles ültetvény: A történet szerint a Louisiana-i St. Francisville-ben található Myrtles ültetvényen rabszolgaként élő Chloe gyakran hallgatózott az ajtónál, ám egy nap a ház ura rajtakapta. Büntetésképpen levágták a fülét, majd zöld kendővel kellett eltakarnia a sebeit.

Chloe bosszút akart állni, ezért olyan tortát sütött, amibe mérgező növényt tett. Habár a lány a ház urát akarta megölni, mégis végül annak felesége és két lánya halt meg, amiért meglincselték. Arra nincs bizonyíték, hogy a történet valóban megtörtént, csak egy érdekes fénykép.

Sokan azt állítják, hogy gyakran látnak egy fiatal lányt a lépcsőnél található tükörben, egy másik pedig az alvó emberek fejénél kántál vudu szöveget éjszakánként.

A bolygó hollandi: Annak reményében hajózott ki Hendrik van der Decken Amszterdamból, hogy vagyont fog szerezni Kelet-Indiában, de a Jóreménység fokánál viharba került. A szél a haladási iránnyal szemben fújt, így akadályozva az előrejutást.

A legénység tiltakozott, a holland kapitány mégis folytatta az utat. Állítólag azért, mert megjelent előtte az Ördög, aki arra biztatta, hogy folytassa a hajózást Isten akaratával szemben. Hendrik van der Decken beleegyezett, amivel kivívta Isten haragját, ezért a kísértethajónak ítélet napig, partot érés nélkül kell bolyongania a tengereken.

A beszámolók szerint 400 éven keresztül sokan találkoztak a rejtélyes fekete hajóval a Jóreménység foknál, sőt, még V. György brit király is látta a Horn-foknál.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló