Rosszul mutatják be a filmek a pszichológusok munkáját



Ezek a szakmák nem úgy működnek a valóságban, mint ahogy a képernyőkön bemutatják.Pszichológus: A filmekben szereplő pszichológusok sokszor különös helyeken, késő este találkoznak a páciensekkel, hogy segítsenek megoldani egy helyzetet. Az igazi pszichológus ilyesmit nem tesz.

Rendőr: A filmes rendőrök leginkább azzal töltik a műszakjukat, hogy elkapják a bűnözőket, letartóztassák a csalókat. A valóságban a rendőrnek rengeteg papírmunkával kell megbirkóznia.

Vegyész: Ha a filmekben vegyész szerepel, akkor általában élénk színű, gyakran füstölgő anyagokkal dolgozik. Ezzel szemben az igazi vegyész által használt anyagok 99%-ban színtiszta, átlátszó folyadékok és porcukorra hasonlító fehér por.

Taxis: A filmekben a taxi sofőr segít a bűnöző megfigyelésében, az autós üldözésben, a családi drámákban és a kincsek keresésében, valamint nagyszerű sofőr. Mindez nem jellemző arra, aki a valóságban taxizik.

Programozó: A filmekben folyton kódot írnak a programozók, valamint pillanatok alatt feltörik a számítógépeket, még akkor is, ha az nincs bedugva a hálózati aljzatba, vagy nincs csatlakoztatva a hálózathoz. A valóságban ez nem így működik.

Tanár: A filmekben a tanári munka álomszakma, ami egyáltalán nem teher, nem jár egy tonna házi feladattal, nincsenek panaszkodó szülők, vagy rossz gyerekek, akik akadályozzák a tanóra rendes menetét, a tanárok a saját tantervük szerint haladhatnak az anyaggal, az óra pedig általában filmnézéssel telik. Ezzel szemben a valóság ennek az ellenkezője.

Tudós: A filmekben szereplő tudósok olyan problémákat oldanak meg, amelyektől a világ sorsa függ. A valóságban az a jellemző, hogy a tudós hétköznapi, egyszerű dolgok kutatásával foglalkozik.

Katona: A filmek többségében szereplő katonák nem engedelmeskednek a parancsnak, hanyagok, nem kopaszok, de szinte állandóan megmentik a világot. Ezzel szemben a valóság az, hogy a katona engedelmeskedik a parancsnak, kopasz és nem menti meg naponta a világot egy háborútól.

Ápoló: A filmekkel ellentétben, a valóságban nem fog úgy bemosakodni egy ápoló, ahogy az orvos, műtőorvos, ha kérik, mert az ő dolga az, hogy az osztályon maradva figyeljen a betegekre. A filmekben azt sem látni, hogy az ápolóknak milyen sokat kell dokumentálniuk a műszakjuk során.

Könyvtáros: A filmek jellemzően úgy mutatják be a könyvtárosokat, hogy azoknak a munkája abból áll, hogy egész nap az íróasztalnál ülnek és olvasnak. Az igazi könyvtárosok azonban egyáltalán nem ezt csinálják, hiszen olyan különleges feladatokat kell elvégezniük, mint például a könyvek rendelése, költségvetés kezelése, gyerekeknek szóló versenyek szervezése.

Pultos: A filmekben szereplő pultosok szerepe általában az, hogy türelmesen végighallgatják a vendégeket problémáit. A valóságban ilyesmire nincs idejük, hiszen egész nap rohannak, és nem azzal töltik a munkaidejüket, hogy a pultot törölgessék, a poharakat mosogassák.

Régész: A valódi régészek nem rohangálnak ide-oda, és nem tesznek tönkre történelmi kincseket azért, hogy megtaláljanak egyet.

Orvos: A filmekben látható orvosokra jellemző, hogy kiabálva rohannak végig a folyosón azt hangoztatva, hogy „elveszítjük”, illetve gyakori, hogy az orvosok egymással konzultálnak egy betegről. A valóságban az orvos egyedül próbálja megoldani a helyzetet, és csak nagyon ritkán beszél más orvossal a pácienséről, a betegségről.

Ügyvéd: A filmekben szereplő ügyvédek gyakran kiabálnak és megfélemlítik a tanút, ám a valóságban ilyesmit nem tesz egy ügyvéd.

Titkárnő: A filmekben szereplő titkárnők általában szépek és csinosak, ám a valóságban a jó külső kevés ahhoz, hogy valaki titkárnői állást kapjon.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló