Tom Cruise kipróbálta a HALO-ugrást a Mission: Impossible: Utóhatás forgatásánTíz hajmeresztő trükk, amit a színész saját maga végzett el a franchise eddigi filmjeiben.Mission: Impossible: Utóhatás (2018) – Nekivágni egy HALO-ugrásnak: A hatodik részben Tom Cruise, hosszas gyakorlás után, 25 ezer láb (nagyjából 7,5 kilométer) magasról hajtotta végre a HALO-ugrást, vagyis azt a mutatványt, hogy szabadesésből, alacsony magasságról nyitotta ki az ejtőernyőjét.

Mission: Impossible (1996) – Szélsebes vonaton kapaszkodni, amit egy helikopter üldöz: Az első Mission: Impossible film fináléját belső és külső helyszíneken is forgatták Európában. Ebben a mutatványban Cruise-nak nemcsak a ventilátorok nagyon erős széláramlásával kellett megküzdenie, hanem azzal is, hogy a közelében felrobbanó helikopter a vonat hátuljára löki.

Mission: Impossible: Utóhatás (2018) – Egy utolsó helikopteres üldözést is lezavarni: Cruise nemcsak kaszkadőr nélkül hajtja végre az vakmerő jeleneteket, hanem azokra alaposan fel is készül. Így volt ez a hatodik rész esetében is, ugyanis a színész kétezer órát gyakorolt a levegőben, hogy utána leforgassa a film fináléjában látható helikopteres üldözést.

Mission: Impossible II (2000) – Majdnem megvakulni a főellenség pengéje által: Valószínű, hogy sokan nem mernének úgy farkasszemet nézni egy tőr hegyével, ahogy azt Cruise Huntja tette a Dougray Scott által alakított Sean Ambrose ellen.

Már a verekedést is nehéz figyelemmel követni, nemhogy milliméterekre lenni tőle. Azt, hogy a tőr valódi volt-e, nem tudni, de Cruise esetében az sem lenne meglepő, hogy igazi kés ellen is bevállalta a bunyót.

Mission: Impossible III (2006) – Felrobbanó autó által egy másik oldalára kenődni: Valószínűleg fájdalmas lehetett, amikor a J.J. Abrams által rendezett harmadik részben Cruise egy hídon fut, amikor egy felrobbanó autó hatására, hirtelen nekicsapódik egy fehér Dodge oldalának.

Mission: Impossible: Titkos nemzet (2015) – Együtt felszállni egy repülővel, csak nem a belsejében: Christopher McQuarrie első Mission: Impossible-filmjében őrült mutatványra vállalkozott Cruise, aki fogta magát és megkapaszkodott egy Atlas C-1 típusú gép oldalán, méghozzá 5000 láb (nagyjából másfél kilométer) magasságban.

Mission: Impossible: Titkos nemzet (2015) – Három percig bírni a víz alatt: Már az csodálatra méltó, ahogy Cruise felkészült a háromperces medencés jelenetre, de a végeredmény, amiben Huntként azért ugrott a Szindikátus vízalatti biztonsági terébe, hogy onnan három perc alatt kicsempéssze a megszerzendő fájlt, még inkább káprázatos.

Wade Eastwood kaszkadőrkoordinátor szerint a színész hat percig is képes visszatartani a lélegzetét. Azt nem tudni, hogy ez igaz, vagy csak városi legenda.

Mission: Impossible (1996) – Egyetlen madzagon lógni a CIA főhadiszállásán: Ez a mutatvány az, amikor Cruise egyetlen kötélen lógva ereszkedett le a CIA főhadiszállásán, hogy néma csendben próbálja meg letölteni a fontos adatokat a központi gépről. Ez a jelenet lassan 25 éve fontos hivatkozási pont, de nem kizárólag a Mission: Impossible-re, hanem a műfajra is.

Mission: Impossible II (2000) – Egy kézzel lógni a szikláról: A második rész elején Cruise Huntja sziklát mászott. A színészen volt biztonsági kötél, amit aztán digitálisan eltávolítottak, de védőháló nem volt alatta. Ennek ellenére a színész olykor egy kézzel kapaszkodott a sziklába.

Mission: Impossible: Fantom protokoll (2011) – Megmászni a világ legmagasabb épületét: A franchise negyedik részében, amit Brab Bird rendezett, Cruise fogta magát, és megmászta a világ legmagasabb épületét, a dubaji, 119 szintes Burdzs Kalifát. A mutatványt IMAX-kamerákkal vették fel.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló