Drogosokkal élt együtt Jared Leto egy szerep kedvéért



Színészek, akik nagyon sötét módon próbáltak azonosulni az általuk játszott karakterekkel.A profi színészektől megszokott, hogy időnként drasztikus módját választják annak, hogy belebújjanak az általuk játszott karakterek bőrébe. Ilyen módszer például az, amikor egy színész sokat fogy, vagy alaposan meghízik, esetleg megnöveszti a haját, vagy kopaszra nyiratkozik.

Előfordul azonban, hogy a színészek még ennél is durvább dolgokat tesznek annak érdekében, hogy minél hitelesebb alakítást nyújtsanak majd a filmben. Íme néhány példa!

Jared Leto: Ha valaki, akkor Jared Leto híres arról, hogy szeret nem hétköznapi módszerekkel felkészülni a szerepére azért, hogy a lehető leghitelesebb alakítást nyújtsa. A Rekviem egy álomért című filmben Leto alakította Harry Goldfarb szerepét amire nem dokumentumfilmek nézésével készült fel, hanem azzal, hogy lecsúszott drogfüggőkkel vegyült.

Köztük élt, utánozta a szokásaikat, de arra azért nem vetemedett, hogy kábítószerezni kezdjen. Leto nem nyúlt droghoz, de azt mégis megtapasztalta, hogy milyen következményei vannak a túladagolásnak, ugyanis az egyik lány, akivel a utcákat rótta túladagolás miatt került kórházba, ahol meghalt.

Joel Kinnaman: A Suicide Squad – Öngyilkos osztag esetében több színész is sajátos módszerekkel készült a szerepére. Azt mindenki tudja, hogy Jared Leto milyen különös trükkökkel próbált Jokerré változni, de Joel Kinnaman is igencsak kemény módszerekkel szoktatta hozzá magát Rick Flag karakteréhez.

A színész nagyon nehéz edzésnek vetette alá magát, ugyanis 20 kilós hátizsákot vett a hátára, hogy azzal meneteljen az erdőben, valamint megfosztotta magát az alvástól. Amellett, hogy fizikailag kikészítette magát, még mentálisan is edzette magát a szerepre, méghozzá azzal, hogy lefejezésekről és kínzásokról nézett videófelvételeket.

Tom Hiddleston: Az angol színész már most elmondhatja magáról, hogy egész változatos karaktereket játszhatott el a karrierje során. Ezek közül a High-Rise című drámában alakított Robert Laing szerep volt az, amire Tom Hiddleston nagyon alaposan felkészült.

A könyvből készült film egy olyan utópisztikus világról szól, amelyben összeomlik egy önellátó toronyház társadalmi hierarchiája. Ezt a nehezen megfilmesíthető témát vette olyan komolyan Hiddleston, hogy annak érdekében, hogy alaposan felkészüljön az általa játszott orvos szerepére, részt vett egy boncoláson, ám hiába az elhivatottság, ha a színész gyomra nem bírja az ilyen látványt.

Scott Glenn: A bárányok hallgatnak című horrorban minden szereplő remek alakítást nyújtott. Arról, hogy Sir Anthony Hopkins és Jodie Foster milyen kiváló munkát végzett, már sok szó esett, ezért most a Jack Crawford FBI-ügynököt alakító Scott Glennről lesz szó.

Bár ő nem volt főszereplő, mégis a karaktere fontos szerepet játszott a film hitelességében. Ezt Glenn rendkívül komolyan vette. Mivel a történetben olyan karaktert alakított, aki a munkájából kifolyólag sok rémálomba illő jelenetet látott, ezért a valóságban is igyekezett ilyen tapasztalatokat gyűjteni.

Ennek érdekében valódi FBI-ügynökök tanították ki a sorozatgyilkosokról, és még olyan felvételeket is meghallgatott, amelyek azt ecsetelték, hogy a sorozatgyilkosok hogyan kínoztak meg tizenéves lányokat.

(Forrás: life.hu)

Ajánló

Ajánló