Jennifer Aniston utálta Rachel frizurájátEzeket a dolgokat talán még nem tudtad a Jóbarátokról.Jennifer Aniston ki nem állhatta Rachel frizuráját: A kilencvenes években sok nő szeretett volna úgy kinézni, mint Rachel, ám a karaktert alakító Jennifer Aniston elárulta, hogy szívből utálta a sorozatbeli frizuráját:

„Úgy gondolom, hogy ez a legrondább frizuráját, amit valaha láttam. Személy szerint egyáltalán nem szeretem a rövid, rétegelt frizurákat, ezért nem szívesen nézem vissza az akkori önmagamat.”

Ross három éven át 29 éves volt a sorozatban: Ross a harmadik és a negyedik évadban is azt állította, hogy 29 éves, majd az ötödik évadban az hangzott el tőle, hogy „még 30 éves kora előtt el fog válni”, csakhogy a sorozatban addigra már három karácsonyon is túl voltak a szereplők.

Phoebe tényleg terhes volt: Amikor a Phoebe-t alakító Lisa Kudrow valóban terhes lett, akkor a sorozat készítői nehezen tudták volna elrejteni a színésznő állapotát, ezért úgy döntöttek, hogy inkább beleírják a történetbe Kudrow várandósságát.

Bruce Willis ingyen szerepelt a sorozatban: Bruce Willis három részben szerepelt, méghozzá ingyen, ami Matthew Perry érdeme volt, ugyanis a két színész együtt szerepelt a Bérgyilkos a szomszédom című filmben. Willis nemigen hitt a film sikerében, Perry viszont biztosra vette, hogy kasszasiker lesz, ezért a két színész fogadást kötött. A tét az volt, hogy amennyiben a Bérgyilkos a szomszédom befut, akkor Willis ingyen fog szerepelni három Jóbarátok részben. A film siker lett.

Nem is Jóbarátok volt a sorozat eredeti címe: A mára legendássá vált cím nem az első ötlet volt, ugyanis eleinte nem egyszavas címben gondolkodtak az alkotók. A sorozat a „Barátok, mint mi” (Friends like us) munkacímet kapta, de az ötletek között szerepelt az „Egy a hatból” (Six of one) és az „Insomnia kávézó” is. Az 1994-es premierkor azonban az egyszerű „Jóbarátok” (Friends) jelent meg főcímként.

Ross majmát két majom játszotta: A Jóbarátokban Rossnak volt egy Marcel nevű majma, akit valójában két kapucinus majom, Katie és Monkey alakított. A Rosst játszó David Schwimmer nem szeretett különösebben a majmokkal dolgozni, de nem azért, mert valami baja lett volna velük, hanem azért, mert megtiltották, hogy játsszon velük.

Sosem forgattak New Yorkban: A Jóbarátok New Yorkban élő fiatalokról szólt, de maga a forgatás nem ott, hanem több ezer kilométerrel arrébb, Hollywoodban, a Warner Bros Stúdióban zajlott. New Yorkban csupán néhány külső felvételt készítettek a Bedford streeten. A főcímben szereplő szökőkutat sem érdemes a Nagy Almában keresni, mert az a kaliforniai Burbankben található.

Gunther tényleg barista volt: James Micheal Tyler azért kapta meg Gunther szerepét, mert valóban tudta, hogy hogyan kell készíteni az eszpresszót, ugyanis egy hollywoodi kávézóban dolgozott a kilencvenes években.

A Jóbarátokban a negyedik évadig szereplő Tyler egyetlen sor szöveget sem kapott a 33. részig, egy interjúban pedig elárulta, hogy a kávégépet be sem dugták a forgatásokon, ugyanis túl hangos lett volna a felvételek során, így Tyler csak eljátszotta a kávékészítést.

Jennifer Aniston ott akarta hagyni az egészet még a legelején: A Jóbarátok első évadának idején a Muddling Throug című sitcomban is szerepelt Jennifer Anniston, aki akkoriban úgy gondolta, hogy nagy jövő van a szériában, ezért komolyan fontolóra vette, hogy otthagyja a Jóbatárokat, de végül inkább maradt.

A Central Perk kávézójának kanapéja eredetileg nem narancssárga volt: A Jóbarátok kanapéjának színével minden rajongó tisztában van, de azt aligha tudják, hogy bézs árnyalatú kanapét kerestek az alkotók, de nem találtak. Állítólag a sorozatban szereplő bútordarabot a Warner Brothers stúdiójának pincéjében halászták ki.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló