Ezek a sztárok állítólag érdeklődnek az okkultizmus irántHírességek, akik a pletykák szerint már használtak mágiát.David Bowie: A világ egyik leghíresebb rockzenésze volt David Bowie, aki erősen érdeklődött a mágia iránt, állítólag varázslatot vetett be a siker elérése érdekében, sőt, démoni erőket is segítségül hívott.

Mindezen kívül soha nem ment a harmadik emeletnél magasabbra, különös szertartásokon vett rész, és azt hitte, hogy a boszorkányok el akarják lopni a spermáját, hogy démoni babákat hozzanak létre. Bowie ebben annyira erősen hitt, hogy egy fehér boszorkányt kért meg arra hogy védje meg az otthonát.

Sir Christopher Lee: A már elhunyt színész és zenész Sir Christopher Lee élete során többen is úgy gondolták, hogy a híresség okkult szertartásokon vesz részt, és a vele kapcsolatos egyik legismertebb pletyka az volt, hogy ő rendelkezik a világ egyik legnagyobb okkult irodalom gyűjteményével.

Maga Lee mindezt tagadta, sőt, még erősen figyelmeztette is azokat, akik fekete mágiával foglalkoznak, hogy azt soha ne űzzék, mert a lelküket teszik kockára.

Lana Del Rey: 2017 februárjában, hetekkel azt követően, hogy Donald Trump lett az új amerikai elnök Lana del Rey furcsa, azóta már törölt, tweetet tett közzé. Ebben az üzenetben az énekes arra kérte a követőit, hogy meghatározott napokon szórjanak átkot Trumpra. A rajongók rájöttek, hogy a kedvencük nemzetközi szinten dolgozik az amerikai elnök ellen.

Maga del Rey 2017 júliusában erősítette meg, hogy tényleg részt vett egy rituáléban. Az is kiderült, hogy az énekesnő hisz abban, hogy a gondolatok teremtőerővel rendelkezek, és a szavak is valóra válnak.

„A gondolataidból szavak lehetnek, amelyek tettekké válhatnak” – fogalmazott del Rey, aki ezek szerint valóban hisz a mágiában.

Elvis Presley: Igaz, hogy a rock and roll királyát híres kereszténynek ismerte a világ, de ez még nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Elvis Presley érdeklődött az okkultizmus iránt. A sztár nagyjából 250 könyvet tartott Gracelandben. A kötetek nagy része okkult és vallásos szöveg volt.

Állítólag Elvis okkultista volt, gyakran okkult könyveket olvasott a színpadon a koncertjei előtt, és kedvelte Blavatsky teozófus könyveit, amelyekben az állt, hogy az egyetlen valódi isten Lucifer.

John Lennon: Az, hogy a Beatles milyen kapcsolatban állt az okkultizmussal, olyannyira ellentmondásos és heves vitákkal kísért ügy, hogy könyvet jelentettek meg róla. Többen arra próbáltak „bizonyítékot” találni, hogy John Lennon alkut kötött az Ördöggel, aminek értelmében a lelkét adta a hírnévért cserébe.

A szerző Joseph Niezgoda állítja, hogy pontosan emlékszik, hogy Lennon 1960. december 27-én adta el a lelkét az Ördögnek. Állítólag ennek a főbizonyítéka az, hogy Aleister Crowley, a híres okkultista szerepel a Sergeant Pepper lemez borítóján.

Jimmy Page: Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Led Zeppelin gitárosa Jimmy Page lehet a világ egyik leghíresebb fekete mágia használja, legalábbis állítólag az. Szintén vele kapcsolatos hiedelem, hogy először tinédzserként találkozott a fekete mágiával foglalkozó Aleister Crowley munkásságában.

Amellett, hogy ritka varázskönyvek gyűjtésébe kezdett, még megvásárolta Crowley régi otthonát, a Boleskine házat is. A skóciai Loch Ness partján található épületről az a hír járta, hogy állítólag szellemek kísértenek benne. Miután Page eladta a házat, Equinox néven okkult könyvesboltot nyitott Londonban.

Emellett a Led Zeppelin dalairól köztudott, hogy rengeteg okkult utalást és misztikus szimbólumot lehet bennük felfedezni. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor Page birtokában lehet Crowley ritka alkotásainak egyik legnagyobb gyűjteménye.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló