Igazi noir-detektívthrillernek ígérkezik a The Batman



A DC FanDome legfontosabb bejelentései.The Batman: A DC FanDome-panel egyik legnagyobb pillanata volt a The Batman előzetese, amiből egyfelől sugárzott, hogy igazi noir-detektívthrillernek ígérkezik a DC Moziverzumon belül, másfelől egyszerre volt szürreális és földhözragadt a hangulata, köszönhetően a nyomozási folyamatnak, Batman jelmezének, eszközeinek és a teljesen pszichopata Rébusznak köszönhetően.

A bemutató utáni panelbeszélgetés során Matt Reeves elmondott, illetve megerősített néhány információt a filmről és az ahhoz kapcsolódó sorozatról. Ami biztos, hogy még bőven lesz mit dolgozni a 2021 őszén érkező, történetileg és alapkoncepcióját tekintve erős lábakon álló The Batmanen, ami csak 25%-os készültségi fokon áll.

Reeves elmondta, hogy a film a főhős második évében jár, amikor Batman ugyan már nem kezdő, de még nem ikonikus karter, vagyis azt a folyamatot láthatjuk, amely során ezek a hősök és negatív hősök beérnek.

Reeves arról is beszélt, hogy a The Batman nyomozási narratívájához olyan klasszikus filmekből vett ihletet, mint a Francia kapcsolat, a Kínai negyed vagy a Taxisofőr, vagyis csupa hetvenes évekbeli, „paranoiafilmből”.

A „Gotham PD”-ként említett spinoff sorozatról Reeves elmondta, hogy a széria még Batman első évében fog játszódni, és a nézők majd a korrupt rendőrség szemszögéből ismerhetik meg Batman felemelkedésének történetét.

Black Adam: Dwayne „a Szikla” Johnson ugyan nem öltözött be Black Adamnek a DC FanDome kedvéért, mégis az animált kedvcsinálóban bemutattak néhány ígéretes koncepciórajzot, illetve kiderült belőle, hogy körülbelül milyen íve lesz a történetnek.

A filmben minden bizonnyal látható lesz az évekre fogságba esett Black Adam, akinek bosszúvágyát a nézők is átérezhetik, de ennél is fontosabb, hogy színre lépnek az antihős első számú ellenfele, a Justice Society of America tagjai, Doctor Fate, Hawkman, Cyclone és Atom Smasher.

Johnson bemutatójából az is kiderült, hogy egy úgymond „helyén van a szíve” fajtájú antihőst fog alakítani, aki úgy gondolja, hogy a Justice Society-nek és neki is van egy igazsága, de az övé az „igazabb igazság”.

Wonder Woman 1984: Az eseményen bemutatott új előzetesből kiderült, hogy a Wonder Woman 1984-ben erősen érezhető lesz a nyolcvanas évek hamisítatlan hangulata. A rajongók annak is örülhettek, hogy Diana az ikonikus páncéljában néz szembe a legfőbb ellenségével, Barbara Ann Minervával, de ennél is kellemesebb meglepetés volt, hogy a trailer végre teljes valójában és akció közben mutatta be Gepárdot. Azt, hogy milyen lett a végeredmény, hamarosan kiderül, ugyanis a Wonder Woman 1984. október 1-jén érkezik a magyar mozikba.

The Flash: Még sokat kell várni a Flashpoint-paradoxont feldolgozó The Flash filmre, mégis kiderült róla néhány fontos információ a DC FanDome-panelen, ahol Ezra Miller, Andy és Barbara Muschietti, valamint Christian Hodson forgatókönyvíró mutatott néhány remek koncepciórajzot Barry Allen új szuperhősjelmezéről.

Az egyik képen pedig Michael Keaton Batmanje is szerepelt, ezzel kapcsolatban pedig a stáb elárulta, hogy a film nem egy egyszerű időutazós eredettörténet lesz, hanem ez fogja bevezetni a multiverzumot a DC Moziverzumba. Ennek köszönhetően nemcsak Keaton, hanem Ben Affleck is visszatér, mint Batman.

Az alkotók azt is elmondták, hogy a The Flash által lehetővé válik, hogy akármelyik DC-hős és annak bármely változata megjelenjen a későbbi filmekben, amelyek estében a Watchmen maszkos igazságosztó érkezése sincs kizárva. Miller ezzel kapcsoltban viccesen megjegyezte, hogy így akár Nicolas Cage is szuperhőssé válhat, ugyanis a színész korábban jelentkezett Superman szerepéére.

 

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló