Ezeket a dolgokat aligha tudod a McDonald’s-ról!



Tizenkilenc tény, amit kevesen ismernek a gyorsétterem-hálózatról.1. A McDonald’s kínálatában akadnak egészségesnek hitt ételek, mégis azok fogyasztása is okozhat elhízást. Például a cézár saláta 345 kalóriát tartalmaz, míg a hagyományos sajtburger 298 kalóriát.

2. Valójában nem tesznek friss hagymát a hamburgerekbe, ugyanis olyan száraz hagymát használnak, ami vízben áztatás után ugyanolyan lesz, mintha friss lenne.

3. Izraelben léteznek kóser McDonald’s éttermek, amelyek állandó menükkel várják a vendégeket.

4. 1986 óta, a Big Mac index alapján értékeli a hamburgert az országokban a The Economist. Amennyiben ők meghatároznak egy árat, akkor az összes országban annyiért kell értékesíteni az ételt.

5. A Mekiben kapható Coca-Cola íze teljesen más, mint a boltban kapható üdítőé. A McDonald’s éttermeibe speciális tartályokban szállítják a kólaszirupot, amit azonnal az italautomatákba töltenek, majd a gép szódát ad hozzá, utána még egy adag szirupot, majd szódát és megint szirupot. Ez a folyamat folyamatosan ismétlődik.

6. A McDonald’s-ban kapható ételek többségét testre lehet szabni, ugyanis hozzá lehet adni, vagy ki lehet belőle venni bizonyos alapanyagokat. A vendég tehát a saját ízlése szerint kérhet minden ételt, italt és fagylaltot. Ha akarod, akkor a hamburgert kérheted hús, vagy sajt nélkül is.

7. Az interneten könnyű megtalálni a Big Machez használt szósz receptjét.

8. Némely Happy Meal doboznak perforált vonala van, hogy a doboz alját könnyen tányérrá lehessen alakítani a gyerekek számára.

9. A Happy Meal menükhöz azért nem adnak már Disney játékot, mert a Disney nem akar hozzájárulni a gyerekek elhízásához.

10. Az adott országtól függ, hogy milyen kávékeveréket használnak a McDonald’s-ban, ezért a kávé is olyasmi, ami mindenhol más.

11. A fagylaltba vagy a shake-be mártott sült krumpli a legkülönösebb kombináció, amit az emberek a McDonald’s-ban fogyasztanak.

12. Hosszú ideje áll kapcsolatban egymással a McDonald’s és a NASA, ugyanis Houstonban, az űrközpont közelében, található egy Meki, aminek űrhajós van a tetején.

13. 1962-ben került a menübe a Filet-o-Fish, ami annak köszönhető, hogy Lou Groen, a McDonald’s franchise-vezetője észrevette, hogy Ohióban a római katolikusok halat fogyasztanak pénteken.

14. Előfordulnak olyan ételek és italok, amelyek neve különbözik bizonyos éttermekben. Például vannak helyek, ahol törvény tiltja azt, hogy turmixnak nevezzék a fagylalt shake-ket, mert az sovány tejből készül.

15. A McDonald’s menü alapját olyan helyi ételek kombinációja adja, amelyet az adott ország lakosságának véleménye és tetszése alapján alkottak meg. Így például Kínában grillezett német kolbászos hamburgert kínáltak, Szingapúrban a hamburger zsemlék mellett rizsből készült zsemléket is kínáltak. Ugyanakkor előfordulnak elég szokatlan kombinációk is, ilyen például a francia sós krumpli csokoládéöntettel.

16. Bizonyos országokban a McDonald’s sültkrumplijának speciális íze van, mert egy különleges adalékanyag miatt hús ízűvé válik.

17. A McDonald’s országonként különböző halmazállapotú tojásokból készíti el a reggeli menüket.

18. Országtól függően állítanak össze egészségesebb ételekből és italokból álló menüket a McDonald’s-ban. Például annak érdekében, hogy a gyerekek ne hízzanak el, ásványvizet, tejet, almaszeleteket, sárgarépát, omlettet és salátát kínálnak.

19. Van egy az úgynevezett Hamburger Egyetem, aminek kirendelt épületei a világ számos pontján megtalálhatóak, hogy a hallgatók ott fejlesszék a vezető képességeiket, megtanulják kezelni az embereket, valamint megtanulják, hogy hogyan kommunikáljanak az ügyfelekkel.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló