II. Erzsébet királynőé a McDonald’s egyik étterme



Meglepő titkok a leghíresebb gyorsétteremláncról.Az egész világon több millió ember dönt úgy naponta, hogy beszalad a McDonald’s-ba, hogy gyorsan megtömje a hasát a gyorséttermi ételekkel, italokkal, amelyek finomak, de ugyanakkor egészségtelenek is.

Ezzel a ténnyel mindenki tisztában van, ám akad néhány érdekesség, amit kevesen ismernek a McDonald’s-ról.

Az egyik McDonald’s Anglia királynőjének a tulajdona: II. Erzsébet királynőről sok meglepő dolog derült már ki az évek során. Ezek egyike, hogy Anglia uralkodója kifejezetten szereti a mekis ételeket, ezért a windsori kastély közvetlen közelében nyitott egy éttermet.

A McDonald’s legelső menüjében hot dogot kínáltak: A McDonald’s hot dog standként kezdte a pályafutását a harmincas években. Amikor a McDonald’s kezdett ismertté válni, akkor lecserélték a hot dogot hamburgerre.

A McDonald’s jellegzetes, íves, sárga M betűjét többen felismerik, mint a Szent Keresztet: Állítólag a két aranyló diadalívet előbb felismerik az emberek, mint a Szent Keresztet.

A különböző formájú nuggetseknek különböző neveket adnak: A különböző formájú csirkefalatokat így nevezik: bone (csont), bell (harang), ball (labda) és boot (bakancs).

A McDonald’s a világ legnagyobb játékforgalmazója: Ez a tény természetesen a Happy Meal menünek köszönhető.

14 és fél óránként a világ valamelyik szegletében nyílik egy McDonald’s: Nem tévedés, tényleg ennyire gyakran nyit új éttermet a McDonald’s, amit nem véletlenül neveznek a világ első számú gyorsétteremláncának.

Az első mekis tévéreklámokban Justin Timberlake énekelte a jól ismert I’m Loving It szignált: Nem egy átlagos kisgyerek énekelte el legelőször a híres szlogent, hanem Justin Timberlake, aki 6 millió dollárt kapott a rövid produkcióért.

Ha valaki az Egyesült Államok területén tartózkodik, sosincs távolabb egy McDonald’s-tól, mint 185 méter: Az Egyesült Államokban hiába akarod távol tartani magad a McDonald’s-tól, mert egyszerűen nem tudsz elég messzire menni.

Magyarországon egyelőre csak a nagyobb városokban van McDonald’s, tehát nem ennyire könnyű belebotlani a gyorsétterembe. Ez alól Budapest kivétem, mert ott lépten-nyomon látható a srába M betű.

Bill Gates ingyen ehet a McDonald’s-nál: Nem arról van szó, hogy ennyire szeretik a számítógépes gurut, hanem arról, hogy rendelkezik a legendás McDonald’s aranykártyával, ami automatikusan ingyen étkezést jelent.

A McDonald’s napi szinten több mint 75 millió dolláros bevételt generál: Tudva, hogy az egész világon naponta több, mint 60 millió vendéget szolgálnak ki a McDonald’s-ban, nem is tűnik olyan nagy összegnek ez a 75 millió dollár.

A cézársaláta jobban hizlal, mint a mekis hamburger: A hamburger egészségesebb, mint a saláta, mert igaz, hogy a hamburgerben több a kalória, de a salátadresszingnek elképesztően magas a zsírtartalma, köszönhetően a majonéznek.

Naponta többen esznek a McDonald’s-ban, mint az Egyesült Királyság összlakossága: Az Egyesült Királyság 65,64 millió ember él, míg a McDonald’s-ba minden nap több, mint 68 millió ember teszi be a lábát.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló