Ismerd meg Az új mutánsok tagjait!



Kik szerepelnek a mozikba ma érkezett filmben?Mirázs: A cheyenne indián törzs leszármazottjaként, Coloradóban született Danielle Moonstar, aki gyerekkorában veszítette el a szüleit, kiknek halálát előrelátta. A lány mutáns képessége, hogy képes manifesztálni a saját és mások rémálmait.

A helyi közösség nem fogadta be Danielle-t, aki így kénytelen volt a remeteként élő nagyapjához, Fekete Sashoz költözni. Azt követően, hogy a megalomániás Donald Pierce egyik embere megölte Fekete Sast. Az elárvult Danielle a Xavier-intézetbe költözött és tagja lett az Új Mutánsoknak.

Napfolt: Egy gazdag brazil családból származik Roberto da Costa, aki 14 éves korában jött rá, hogy mutáns. A képességét egy iskolai focimeccsen fedezte fel, ugyanis amikor a rivális csapat egy rasszista tagja rátámadt a fiúra, akkor ő ösztönösen a mutáns adottságával védte meg magát.

Az incidens felkeltette a mutánsokra vadászó Donald Pierce figyelmét. Charles Xavier megérezte a bajt, ezért elküldte két növendékét Roberto megmentésére. Az összecsapás során a fiú barátnője, Juliana meghalt.

Roberto a bűntudattól és a bosszúvágytól fűtve segített Pierce elfogásában, majd Napfolt néven csatlakozott az Új Mutánsokhoz, de később az X-Men és a Bosszúállók különböző felállásának is a tagjává vált, a közelmúltban pedig átvette az A.I.M. vezetését.

Roberto mutáns képessége, hogy képes elnyelni a szoláris energiát, amit különböző módon használ fel. Támadásként extrém hőt és sugarakat bocsát ki, de emberfeletti ereje is van, valamint tud repülni. Ha nagy mennyiségű energiát nyel el, akkor feketévé változik az egész teste, míg a szeme sárgán világít.

Farkas: Egy pap és egy prostituált gyermekeként jött a világra Rahne Sinclair. A skóciai Kinrossban született lány egyházi gyámság alatt, az őt gyűlölő és szégyellő apja, Craig tiszteletes felügyelete mellett nevelkedett.

Rahne képessége a likantrópia, ami által fel tudja venni a farkas alakját. Olyankor erősebb lesz, az érzékei kiélesednek, nagyon jól lát a sötétben és öngyógyításra is képessé válik. Az évek alatt többféle farkasformát öltött, így például átváltozott már hétköznapi farkassá, farkasemberré és óriásszörnnyé is. Állati alakjában osztódni is képes, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre akár öt helyen is ott legyen.

Ágyúgolyó: Tíz testvére mellett, egy szénbányász fiaként, Kentuckyban nőtt fel Sam Guthrie. Amikor az apja, Thomas Guthrie meghalt egy beomlásban, akkor a tinédzser Sam átvette a helyét bányában, ugyanis neki kellett eltartania a családját, ám egy munkahelyi baleset felszínre hozta a mutáns képességeit. Később csatlakozott a Charles Xavier által létrehozott Új Mutánsokhoz, Kábel jobbkezeként az X-Erő egyik csapatvezetőjévé vált, majd beállt a Bosszúállókhoz.

Sam képességei közé tartozik, hogy képes egy rakéta sebességével mozogni, ami mellett az egész testét termokinetikus energia hatja át, amit támadó csapásokra is használhat, valamint tud repülni, ami során olyan erőteret hoz létre, ami megvédi a külső támadásoktól őt és azokat, akiket magával visz.

Varázs: Nem túlzás Az új mutánsok legnépszerűbb tagjának nevezni Iljána Raszputyint, az X-Menből ismert Kolosszus húgát. A lányt még gyerekkorában rabolta el egy Belasco nevű sötét varázsló, aki a Limbó nevű pokoli dimenzióba vitte, hogy ott tanítványaként képezze, és megszerezze a lelkét.

Mutánsként képes különböző lemezek létrehozására, amelyek által térben és időben teleportálhat. Varázslótanoncként, valamint azért, mert a lelke egy része démonivá vált, olyan képességeket szerzett, mint például az elmekontroll, a metamorfózis, az idézés, illetve a fizikai és pszichikai pajzsok létrehozása, amelyek a legerősebb telepatákkal szemben is védelmet nyújt az elméjének.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló