Hugh Grant szorongott az Igazából szerelem ikonikus táncjelenetétől



Öt érdekesség, amit talán még nem hallottál a 60 éves sztárról.Komolyan szorongott az Igazából szerelem ikonikus táncjelenetétől: Az Igazából szerelem sok emlékezetes pillanat közül biztos, hogy a miniszterelnöki tánc az egyik legtöbbet emlegetett jelenet. Habár ez egy laza és humoros rész, mégis Hugh Grant nemcsak, hogy nem volt vele kibékülve, hanem egyenesen rettegett a felvételtől.

A színész annyira nem vágyott a feladatra, hogy már a próbákat is próbálta egyre jobban elhalasztani. Egyszer azt találta ki, hogy a szövegét kell gyakorolnia, máskor térdfájásra panaszkodott. Végül Grant nem tudta tovább halogatni a jelenet rögzítését, amire a forgatás utolsó napján került sor.

Évekig élt „európudingokon”: Grant karrierje a kritikai elismerés és a velencei díj ellenére sem kezdett szárnyalni, pedig a következő években együtt dolgozott Michael Radforddal (Úri passziók), Ken Russell-lel (A fehér féreg búvóhelye) és Roman Polanskival (Keserű méz), de James Ivory is újból foglalkoztatta (Napok romjai), valamint eljátszotta Chopint (Impromptu) is.

Az ebben az időszakban forgatott filmjei között több koprodukció is található, melyekre a színész saját kifejezést talált ki, ami az európuding.

Szerinte a Bridget Jonesban játszott karaktere hasonlít magára leginkább: A filmmel kapcsolatban a színész elárulta, hogy szerinte a vele azonosított jófiús image helyett sokkal inkább illik a valódi énjéhez Daniel Cleaver, valamint az Egy fiúról-ban alakított Will Freeman karaktere.

Pocséknak tartja alakítását hollywoodi debütálásában: Grant első amerikai filmje a néhány hónappal korábban bemutatott franca vígjáték, a Kilenc hónap remake-je, az Áldatlan állapot volt, ami a Fox égisze alatt, Chris Columbus rendezésével készült. A színész olyan sztárok mellett kapott főszerepet, mint Julianne Moore, Joan Cusack, Jeff Goldblum és Robin Williams.

A film bevételei nem voltak rosszak, de a kritikusok tetszését egyáltalán nem nyerte el. Grant az évek távlatából, dicséretreméltó önkritikával, úgy gondolja, hogy ez az ő hibája volt, mert akkoriban azt hitte, hogy az alakításában meg kell jelennie annak a nagyságrendi különbségnek, hogy a Négy esküvő... negyvenezer dolláros gázsija után millió dolláros fizetést kapott, ezért túljátszott mindent, ezzel tönkretéve a rendező munkáját és az egész filmet.

Őszintén meglepte, hogy egy jelenetet a filmekben többször is felvesznek: A Privileged forgatása után Grant nem tervezte, hogy színész lesz, ugyanis a terve az volt, hogy az angolszakos diplomája után filozófiaszakos másoddiplomát fog szerezni, de ez végül nem így történt.

Ez egy londoni vetítésnek köszönhető, amit a BAFTA szervezett, ugyanis a vetítés után a jó hírű William Morris Ügynökség egyik munkatársa azzal lépett oda hozzá, hogy a jövőben elvállalnák a képviseletét.

Grantnek akkoriban nagy szüksége volt a pénzre, ezért szinte közömbösen közölte, hogy jó, akkor színész lesz. Ő úgy gondolta, hogy ez maximum egyéves kaland lesz, de ma már tudjuk, hogy ebben nagyot tévedett.

Az első években csak tévésorozatokban és – filmekben szerepelt. A legelső munkája a The Last Place on Earth című, Robert Falcon Scott és Roald Amundsen versengéséről, Kanadában forgatott szóló sorozat volt.

Grant azt a feladatot kapta a legelső jelenetében, hogy kilépve az expedíció sátorból, a (mű)hóesésben hunyorogva keresse meg a csapatát, majd forduljon vissza. A színész ma már nevetve gondol vissza arra, hogy milyen tapasztalatlan volt, ugyanis boldogan ment vissza a stáb pihenőhelyéül szolgáló bázisra, azt gondolván, hogy milyen gyorsan végzett, ugyanis fogalma sem volt arról, hogy a jelenetet többször és több szögből kell rögzíteni.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló