Nem Ashton Kutchert kellett volna Steve Jobs szerepére választani



Öt eset, amikor a castingosok rosszul döntöttek.Ashton Kutcher mint Steve Jobs a Jobs - Gondolkozz másképpben: Amikor bemutatták a Steve Jobs a Jobs - Gondolkozz másképp című filmet, akkor olyan szalagcímekkel is lehetett találkozni az online sajtóban, mint az, hogy „Kutcher olyan hitelesen játssza Steve Jobsot, mint ahogyan Kim Kardashian játszaná Teréz anyát”. A kinézetbeli hasonlóság tehát kevés a jó alakításhoz.

Vince Vaughn mint Norman Bates a Psycho remake-jében: Valószínűleg örök rejtély marad, hogy Gus Van Sant miért remake-elte jelentről jelenetre Alfred Hitchcock 1960-as klasszikusát Vince Vaughnnal a főszerepben.

A színész egy vígjátéknak köszönhetően robbant be a köztudatba, de a Psycho remake idejében leginkább drámákban és thrillerekben próbálta ki magát, ezért az ő oldaláról érthető, hogy miért mondott igent a felkérésre, ám a rendező szemszögéből érthetetlen, hogy miért Vaughnot szemelte ki Norman Bates szerepére.

Az eredeti filmben részben azért bizonyult jó választásnak Anthony Perkins Norman Bates megformálására, mert volt benne valami kisfiús bizonytalanság, elesettség, ami miatt a nézők aligha nézték volna ki belőle, hogy mire képes.


Ezzel szemben a magas homlokú, üres tekintetű Vaughn már messziről pszichopatának tűnik, nem beszélve arról, hogy elég szűkös a színészi eszköztára.

Orando Bloom mint Ibelini Balián a Mennyei királyságban: Köztudott, hogy Ridley Scott szeret többször együtt dolgozni a színészeivel, de ez még nem magyarázat arra, hogy miért érezte úgy, hogy Orlando Bloom jó választás lesz egy olyan belevaló karakter alakítására, mint Ibelini Balián a Mennyei királyságban.

A színész a 2000-es évek elején robbant be köszönhetően A sólyom végveszélybennek, A Gyűrűk Urának és a Karib-tenger kalózainak, majd a Trójában megmutatta, hogy jól áll neki a történelmi korszak, csakhogy mindezek ellenére, ha valaki Liam Neeson fiát alakítja, akkor annak alaposan fel kell kötnie a gatyát!

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy Bloom karakterének eljátszása már papíron sem volt egyszerű, hiszen a majdnem 3 órás rendezői változatban is gyors léptekben vált egyszerű kovácsból bátor hadvezérré. Bloom azonban már ahhoz is túlságosan nyeszlett, hogy a nézők elhiggyék róla, hogy kovács, ahhoz pedig egész egyszerűen hiányzik a karizmája, hogy bárki képesnek tartsa arra, hogy bátor férfiak ugranak a parancsára.

Kit Harington mint Havas Jon a Trónok harcában: Kit Harington kevés tapasztalattal a háta mögött kezdte a Trónok harcát, ami az első kamera előtti munkája volt, és ez meg is látszott a játékán az első néhány évadban.

A producerek mentségére szóljon, hogy a sorozat indulásakor még egyáltalán nem lehettek biztosak abban, hogy nem fogják elkaszálni a sorozatot egy-két évad után, azt viszont nagyon jól tudták, hogy Havas Jon kulcsfontosságú karakter lesz a történetben, hiszen amikor David Benioff és D.B. Weiss a megfilmesítési jogokról tárgyalt George R.R. Martinnal, akkor ő kikötötte, hogy a szériának választ kell adnia arra, hogy kicsoda Havas Jon édesanyja.

A Trónok harcából végül nyolc évad készült el. Bár Harington színészi alakítása az évek során sokat fejlődött, az mégis rejtély maradt, hogy miért egy teljesen kezdő színészt választottak Havas Jon szerepére.

Jai Courtney lényegében mindenben, amiben eddig szerepelt: Jai Courtney a Spartacus című sorozattal került be a köztudatba, majd az eddigi pályafutása során egy halom franchise-ban szerepelt, ám az alakítása a kritikusok és/vagy a nézők körében is utálatot, vagy érdektelenséget váltott ki. Igaz, hogy ettől lehetne még jó színész, de valójában csak a robusztus testalkatának köszönheti, hogy szerepet kap.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló