Színészek, akiket Johnny Depphez hasonlóan cseréltek le



Különböző okok vezettek a változtatáshoz.Dr. Moreau szigete (The Island of Dr. Moreau, 1996) – Rob Morrow helyett David Thewlis: A történet azzal kezdődött, hogy Bruce Willis még a forgatás kezdete előtt dobta Dr. Moreau szigetét, ám a szerepét megöröklő Val Kilmer olyan követelésekkel állt elő, hogy Richard Stanley rendező inkább mellékszerepet adott neki, amivel leváltotta James Woodsot. Ezzel Rob Morrow kapott lehetőséget arra, hogy eljátssza Edward Douglast, csakhogy ő nem bírta elviselni a forgatáson uralkodó rossz hangulatot. Morrow távozása után végül David Thewlis kapta meg a szerepet.

A ragadozó (Predator, 1987) – Jean-Claude Van Damme helyett Kevin Peter Hall: Először Jean-Claude Van Damme kapta A ragadozó címszerepét, ám a színész eleinte nem tudta, hogy milyen sok sminkkel és jelmezes kínlódással jár a munka.

A történet röviden tehát annyi, hogy a ragadozólét sehogy sem feküdt a színésznek, aki utálta az egészet, ezért inkább otthagyta a filmet. Van Damme után a nagyjából 210 centi magas Kevin Peter Hall játszhatta el a karaktert, akit alaposan megváltoztattak az alkotók.

A bolygó neve: Halál (Aliens, 1986) – James Remar helyett Michael Biehn: A bolygó neve: halál esetében a Harcosokkal hírnevet szerző James Remar kapta Hicks tizedes szerepét, ugyanis az azt a filmet rendező Walter Hill volt a második Alien-film producere. Remar azonban nem maradt a forgatás végéig, ugyanis kirúgták, a szerepét pedig Michael Biehn kapta meg.

A pusztító (Demolition Man, 1993) – Lori Petty helyett Sandra Bullock: Csak két napot tölthetett forgatással Lori Petty, akit aztán a szokásos „kreatív nézeteltérések” miatt lecseréltek az akkor még ismeretlen színésznőnek számító Sandra Bullockra, aki részben ennek a filmnek köszönhetően vált híressé.

Komfortos mennyország (The Lovely Bones, 2009) – Ryan Gosling helyett Mark Wahlberg: 27 kilót hízva jelent meg a forgatáson Ryan Gosling, mert azt hitte, hogy a gyászoló apa karakteréhez minimum 90 kilót kell nyomnia. Peter Jackson nem osztotta a színész véleményét, ezért úgy döntött, hogy inkább Mark Wahlberg kapja a szerepet.

Vissza a jövőbe (Back to the Future, 1985) – Eric Stoltz helyett Michael J. Fox: Az egyik leghíresebb színészcsere a filmtörténet egyik legikonikusabb blockbusteréhez köthető, ugyanis Marty McFly szerepét először Eric Stoltz kapta, ám két hetes forgatás után Robert Zemeckis rendező és Bob Gale író úgy döntött, hogy a színész nem elég vicces a karakterhez, ezért kirúgták, és Michael J. Foxnak adták a szerepet.

Dínó tesó (The Good Dinosaur, 2015) – Neil Patrick Harris, John Lithgow, Bill Hader, Judy Greer és Lucas Neff helyett Anna Paquin, Sam Elliott, Jeffrey Wright, Steve Zahn és Raymond Ochoa: Amikor a Pixar úgy döntött, hogy változtatásokat eszközölnek a Dínó tesó főhősén, Arlón, akkor az egyet jelentett azzal, hogy a teljes szereposztást újra kell gondolniuk.

Ennek eredményeként lecserélték az akkor 29 éves Lucas Neffet egy 13 éves fiúra. Ezzel borult a színészgárda közti dinamika, mert sokuk hangja többé nem illett úgy a filmhez, mint a változtatások előtt. Ebben az esetben könnyebb felsorolni azt, hogy ki maradt az eredeti választások közül, ugyanis csak az Arlo mamájának szerepére választott Frances McDormand maradhatott.

Pánikszoba (Panic Room, 2002) – Nicole Kidman helyett Jodie Foster: Már két hete forgatták a David Fincher Pánikszobáját, amikor kiderült, hogy Nicole Kidman még nem gyógyult fel teljesen a Moulin Rouge! forgatásán szerzett térdsérülésből, így le kellett őt cserélni. Eközben Jodie Foster a saját projektje, Flora Plum összeomlásával volt elfoglalva, ezért mindössze egyhetes felkészülés után átvette Kidman szerepét Fincher filmjében.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló