Mérgező festék miatt kellett lecserélni Buddy Ebsent



Utolsó pillanatban lecserélt sztárok.Óz, a csodák csodája (The Wizard of Oz, 1939) – Buddy Ebsen helyett Jack Haley: A bádogembert eredetileg Buddy Ebsen alakította volna, de a forgatás kilencedik napján kórházba került, ugyanis kiderült, hogy allergiás az alumínium alapú sminkre. Ebsen után Jack Haley kapta a szerepet, valamint ekkor változtatták meg az ahhoz használt festék összetételét.

A nő (Her, 2013) – Samantha Morton helyett Scarlett Johansson: Szinte a munkálatok végén döntött úgy Spike Jonze rendező, hogy lecseréli Samantha Mortont, ugyanis a vágószobában döbbent rá, hogy valami nincs rendben a hangjával. A munkát Scarlett Johansson kapta, akivel újramondatták az egész szöveget.

Batman – A denevérember (Batman, 1989) és Dick Tracy (Dick Tracy, 1990) – Sean Young helyett Kim Basinger: Tim Burton első Batman-filmjében Vicki Vale karakterének alakítására Sean Young volt az első kiszemelt, ám ő gyakorlás közben leesett a lóról és eltörte a karját, ezzel elbukta a szerepet, ráadásul a jelenetet, amire gyakorolt, kivágták a forgatókönyvből. A szerepet Kim Basinger örökölte meg.

Vissza a jövőbe (Back to the Future, 1985) – Eric Stoltz helyett Michael J. Fox: Az egyik leghíresebb színészcsere a filmtörténet egyik legikonikusabb blockbusteréhez köthető, ugyanis Marty McFly szerepét először Eric Stoltz kapta, ám két hetes forgatás után Robert Zemeckis rendező és Bob Gale író úgy döntött, hogy a színész nem elég vicces a karakterhez, ezért kirúgták, és Michael J. Foxnak adták a szerepet.

A Gyűrűk Ura-trilógia (The Lord of the Rings) és Thor (Thor, 2011) – Stuart Townsend helyett Viggo Mortensen és Josh Dallas: Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy Stuart Townsend inkább az elvesztett filmjeivel kapcsolatban vált híressé, és nem azokkal a produkciókkal, amelyekben végül szerepelt.

A színész hónapokon át készült Aragorn szerepére, de feleslegesen, ugyanis csak két napot töltött A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége forgatásán, amikor Peter Jackson úgy döntött, hogy Townsend nem elég idős a karakterhez.

A rendező Viggo Mortensenre cserélte le a színészt, aki szinte megismételte ugyanezt a mutatványt a 2011-es Thorban, ahol a jól ismert „kreatív nézeteltérések” ürüggyel hagyta ott Fandral szerepét.

Apokalipszis most (Apocalypse Now, 1979) – Harvey Keitel helyett Martin Sheen: Először Harvey Keitel kapta Benjamin Willard kapitány szerepét, méghozzá a Martin Scorsese-féle Aljas utcákban nyújtott játéka miatt. Néhány hét forgatás után azonban Francis Ford Coppola úgy döntött, hogy mégsem Keitel a legjobb választás a szerepre, úgyhogy lecserélte Martin Sheenre.

A pusztító (Demolition Man, 1993) – Lori Petty helyett Sandra Bullock: Csak két napot tölthetett forgatással Lori Petty, akit aztán a szokásos „kreatív nézeteltérések” miatt lecseréltek az akkor még ismeretlen színésznőnek számító Sandra Bullockra, aki részben ennek a filmnek köszönhetően vált híressé.

A világ összes pénze (All the Money in the World, 2017) – Kevin Spacey helyett Christopher Plummer: Miután Kevin Spacey-t szexuális zaklatásokkal vádolták meg, Ridley Scott rendező úgy döntött, hogy kirúgja J. Paul Getty szerepéből, amit aztán Christopher Plummernek adott. A csere miatt újra kellett forgatni minden olyan jelenetet, amiben Spacey megjelent, de még így is sikerült tartani a 2017 decemberére kitűzött amerikai premiert.

V mint vérbosszú (V for Vendetta, 2005) – James Purefoy helyett Hugo Weaving: Már leforgatták a V mint vérbosszú felét, amikor James Purefoyt kirúgták, vagy magától döntött úgy, hogy a kosztüm miatt kilép.

Purefoy távozása után a Wachowski testvérek úgy döntöttek, hogy a Mátrixból ismert Hugo Weavingnek adják a szerepet, hogy a már leforgatott jelenetek közül újraszinkronizáljon párat, így azokat is fel tudták használni a kész filmbe.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló