A Korona volt 2020 egyik legjobb sorozata



Ezek voltak az idei év legjobb streaming szériái.A Korona - 4. évad (The Crown, Netflix): Nem meglepő, hogy a többség szerint a II. Erzsébet királynő uralkodásáról szóló sorozat negyedik évada a legjobb, hiszen amellett, hogy Olivia Colman Oscar-díjas színésznőhöz méltó játékkal alakítja az uralkodónőt, még ebben az évadban jelent meg Gillian Anderson Margaret Thatcherje és Emma Corrin Diana hercegnője, ráadásul a brit történelem eme korszaka bőven szolgáltatott alapanyagot a történethez.

Tönkretehetlek (I May Destroy You, HBO GO): Már a 2015 és 2017 között futó Chewing Gum bebizonyította, hogy a költő-színésznő-forgatókönyvíró Michaela Coel egyike a film- és sorozatipar legnagyobb reménységeinek, de a Tönkretehetlek azt is megmutatta, hogy nem véletlenül jutalmazták BAFTA- és Laurence Olivier-díjjal.

A sorozat egyfelől trauma-feldolgozás, másfelől egy kendőzetlenül őszinte képet fest arról, hogy mennyire nem tudnak az emberek mit kezdeni a szexuális szabadságukkal, valamint hitelesen adja vissza azt az atmoszférát, ami napjainkban jellemzi a nyugat-európai nagyvárosokat. Ha arról néznél sorozatot, hogy hányféleképpen csúszhat félre egy konszenzuson alapuló szexuális aktus, akkor a Tönkretehetlek kiváló választás lesz.

Ted Lasso - 1. évad (Ted Lasso, Apple TV+): Először 2013-ban, a Premier League promóvideókban jelent meg Jason Sudeikis alakításában Ted Lasso. Az alapsztori csupán annyi volt, hogy az amerikai fociban jártas edzőt megbízzák egy európai focit játszó csapat edzésével. Lasso, bár nem ért a játékhoz, mégis olyan magabiztosan veti bele magát a munkába, amilyen magabiztos csak egy ízig-vérig amerikai lehet.

Ezt az alapsztorit fejlesztették sorozattá, aminek főszerepében ismét Sudeikis alakítja Lassót, viszont a csapat, aminek edzőjévé válik nem a Tottenham Hotspur, hanem a kitalált AFC Richmond. A széria inkább szellemes poénokkal operál, valamint váratlan mélységekkel, és nem térdcsapkodós viccekkel. A sorozat népszerűségét jól mutatja, hogy még csak egy évad készült belőle, de az Apple TV+ már a harmadikat is berendelte.

A vezércsel (The Queen's Gambit, Netflix): Az 1983-as könyv alapján, Anya Taylor-Joy főszereplésével készült sorozat egy sakkozóról szól, így már eleve azért szenzációs, mert kevesen gondolnák, hogy egy sakkozóról szóló történet ekkora visszhangot tud generálni.

A vezércsel az 50-es és 60-as években játszódik, a történet középpontjában pedig az árvaként felnőtt, alkohol és kábítószer problémákkal küzdő, de briliáns sakkozó, Beth Harmon áll. Az őt alakító Anya Taylor-Joy kiváló választás volt a szerepre, de az operatőri munka, a díszletek és a kosztümök is lenyűgözőek.

A sorozat felett bábáskodó Scott Frank, aki többek között a Logan - Farkas, a Mint a kámfor és a Különvélemény írója volt, sakkmestereket kért fel arra, hogy a szériában látható sakkjátszmák ne csak szabályosak, hanem magas szintű játékot mutassanak be.

Jacob védelmében (Defending Jacob, Apple TV+): A minisorozat főszerepében a Marvel Moziverzum korábbi Amerika Kapitányát alakító Chris Evans látható, akinek a dolga most az, hogy megvédje a 14 éves fiát, akit gyilkossággal vádolnak. A Jacob védelmében rendezőjének személyében is ismert névvel találkozhatunk, ugyanis Morten Tyldum korábban a Kódjátszmáért kapott Oscar-jelölést.

Bár a kritikusok véleménye megoszlik, mert sokan úgy gondolta, hogy a készítők túlságosan elnyújtották a sorozat alapjául szolgáló könyv történetét, mégis az Apple TV+ második legnézettebb sorozata lett a Jacob védelmében, így az biztos, hogy a nézők tetszését elnyerte.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló