Ezek a színészek a saját legendás szerepüket parodizálták ki egy másik filmben



Emlékezetes cameó-k a filmtörténelemből.Casper: Dan Aykroyd mint Dr. Raymond Stantz: A 80-as évek egyik leghíresebb filmje a Bill Murray, Harold Ramis és Dan Aykroyd főszereplésével készült Szellemirtók. Közülük a két Szellemirtók filmen kívül Aykroyd volt az, aki egy másik alkotásban is a híres karaktere, Dr. Raymond Stantz bőrébe bújt, ugyanis megjelent Casperben, ahol a film negatív szereplői bérelték fel azért, hogy űzze el a kastélyból Caspert a három nagybácsijával együtt.

A megbízásnak csak a vége látható a filmben, tehát az, hogy a bajszos Dr. Stantz szapora léptekkel menekül a kastélyból, miközben a Szellemirtók betétdalának ikonikus soraira utalva ezt mondja az őt felbérlő bandának: „Kit fognak hívni? Valaki mást!”

Űrgolyhók: John Hurt mint Kane: Az egyik legemlékezetesebb kifigurázós cameo a néhai John Hurt nevéhez köthető. A színész A nyolcadik utas a halálban alakított egy űrhajóst, akinek mellkasában egy pillanat alatt megnő a kicsi űrlény, aki egy ebéd közben dönt úgy, hogy ideje elhagyni a gazdatestet, ezzel megalkotva a sci-fi műfaj egyik ikonikus jelenetét.

Egy ilyen filmtörténelmi pillanat nem maradhatott ki egy sci-fi paródiából, ezért amikor az Űrgolyhókban Lone Starr és Morzsa betér egy űrvendéglőbe, akkor Hurt ismét eljátssza Kane-t, aki csak ennyit szólt, amikor az űrlény elhagyta a testét: „Jaj, ne! Megint itt vagy?”

Az U.N.C.L.E. embere visszatér: George Lazenby mint James Bond: Sok filmben használták már poénforrásként James Bond karakterét, de az, hogy egy őt játszó színész figurázza ki a 007-es ügynököt, még nem történt meg, legalábbis úgy nem, hogy nevén nevezzék a dolgot, ugyanis az jogilag problémás lett volna, és végül valakinek fizetnie kellett volna az MGM-nek.

Érdekes, de nem Sean Connery, Roger Moore vagy Pierce Brosnan volt az, aki cameózott, hanem George Lazenby, aki csupán egyetlen egyszer alakított James Bondot. A jelenet Az U.N.C.L.E. embere című sorozathoz 15 évvel készült tévéfilmben látható, ahol a színész egy halom beépített kütyüs, jobbkormányos Aston Martint vezet, aminek rendszáma „JB”.

További utalás, hogy Lazenby fehér frakkot visel, majd az egyik autó likvidálása után az a mondat hagyja el a száját, hogy „rázva vagy keverve”. Amikor pedig a női főszerepet alakító Gayle Hunnicutt úgy jellemzi a segítségnyújtást, hogy „Ugyanolyan, mint Őfelsége titkosszolgálatában!”, akkor annál egyértelműbb utalás nem is kell.

Sikoly 3.: Jason Mewes és Kevin Smith mint Jay és Néma Bob: Független filmként jelent meg 1994-ben a Shop-stop, aminek két főszereplője Jay és néma Bob köré egy egész univerzumot épített Kevin Smith.

A kér híres karakter a Sikoly 3-ban is felbukkant, méghozzá egy stúdiótúrán, ami során odaszóltak valamit Courtney Cox karakterének, aki úgy reagál erre, ahogy erre számítani lehet. A jelenet érdekessége, hogy a tömegben mögöttük sétál a film rendezője, Wes Craven, aki egy évvel később a Jay és néma Bob visszavágban bukkant fel saját magaként, méghozzá abban a jelenetben, amelyben éppen egy Sikoly-filmet forgattak, a maszkos gyilkosról pedig kiderült, hogy igazából egy orangután.

Maverick - Halálos póker: Danny Glover mint Roger Murtaugh: A Halálos fegyver-filmek két főszereplőjét Mel Gibson és Danny Glover alakította. Erre utalt a Maverick - Halálos póker azon jelenete, amelyben Glover karaktere éppen azt a bankot készül kirabolni, ahonnan a Gibson által alakított Maverick pénzt akar szerezni.

Maverick nem is a rablással, hanem a rabló személyével foglalkozik. Amikor egy óvatlan pillanatban lekerül a maszk Glover arcáról, akkor a két szereplő úgy néz egymásra, mintha ismernék egymást valahonnan. Ekkor kicsit átdolgozva felcsendül a Halálos-fegyver filmek híres gitárdallama. A rablás után Glover karaktere, még azt a legendás mondatát is elsüti, hogy túl öreg ő már ehhez.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló