Egy életkép árulhatja el, hogy milyen a világszemléletedVálassz egyet az alábbi képek közül, majd olvasd el, hogy milyen személyiségtípusba tartozhatsz a londoni pszichológuscsoport szerint!1. Túlélő: A londoni pszichológuscsoport szerint túlélő típus vagy, ami azt jelenti, hogy nagyon jól tudod, hogy amikor tenned kell valamit, akkor abban az esetben is megteszed, ha az nem könnyű. Az első életkép alapján jellemzően nincs időd semmi másra, csak a saját igényeid kielégítésére, amit mindig igyekszel elérni, és ez az esetek többségében sikerül is.

Ugyanakkor, ha teheted, akkor másoknak is segítesz. Bár a túlélési mód egy olyan állapot, amit néha mindenkinek meg kell élnie, ez mégsem állandósulhat. Esetedben viszont fennáll az a veszély, hogy túlságosan sok időre beleragadsz ebbe a túlélési állapotba, ezért a londoni pszichológuscsoport azt tanácsolja, hogy nézz utána annak, hogy mit tehetsz azért, hogy ne csak túlélőként élj, hanem milyen apró lépésekkel alakíthatnád az életedet úgy, hogy az hosszú és virágzó legyen.

2. Gondolkodó: A londoni pszichológuscsoport szerint gondolkodó típus vagy, vagyis olyan ember, aki mély hatást gyakorol a világra, viszont sokan ezt nem veszik észre az első pillanatban. Sok időt fordítasz arra, amit igazán szeretsz csinálni. Rád az is jellemző, a második életkép alapján, hogy minden lehetőséget alaposan megvizsgálsz, mindent körüljársz, és csak ezt követően cselekszel. Szokásod, hogy titkolod mások előtt a lapjaidat, és nem árulsz el mindent, ami megfordul a fejedben.

Beszélni csak akkor szoktál, ha azt szükségesnek és helyesnek ítéled. Előfordul, hogy titokzatosnak tűnsz, de mivel bölcs és igazságos embernek tartanak, ezért az emberek kíváncsiak a véleményedre, amire nagyon adnak.

3. Kommunikatív: A londoni pszichológuscsoport szerint kommunikatív típus vagy. Ez azt jelenti, hogy kiválóan megérted magad az emberekkel, és rendkívül erősek és szorosak a szociális kapcsolataid.

A harmadik életkép szerint örömmel ápolsz kapcsolatot másokkal, akikkel szemben igazán gondoskodó és empatikus vagy. Esetedben mindegy, hogy mit teszel, mert az teljesen biztos, hogy szoros kapcsolatban áll azokkal, akik körülötted vannak.

Boldogan segítesz másoknak, és szereted támogatni őket. Talpig tisztességes ember és hűséges barát vagy, aki hajlandó elvállalni a vezető szerepet, ha a többiek érdeke ezt diktálja.

4. Tanító: A londoni pszichológuscsoport szerint tanító típus vagy. Ez azt jelenti, hogy már elérted azt a pontot, ahol felismerted, hogy szeretnél segíteni másoknak az életben. A negyedik életkép alapján türelmes, kedves, egyfajta példakép vagy. Együtt érző emberként könnyen megtalálod a közös hangot a többiekkel. Ha nehéz feladattal találkozol, akkor azt apró lépésekkel igyekszel megoldani.

Könnyen lehet, hogy született tanár vagy, de az sem kizárt, hogy ügyes menedzser, vezető, jó szülő, tanácsadó, mentor vagy barát vagy. Ami biztos, hogy sokoldalúság jellemez, valamint azt, hogy könnyedén terelgetsz másokat, új perspektívákat ismertetsz meg velük. Az emberek megbíznak benned, és mernek rád hagyatkozni.

5. Törekvő: A londoni pszichológuscsoport szerint törekvő típus vagy, vagyis igyekszel előretörni az életben, és képes vagy versenyezni másokkal, ha a céljaid eléréséről van szó. Bár nem látsz feltétlenül vetélytársat másokban, azt mégsem hagyod, hogy eléd furakodjanak. Téged erősen hajt a versenyszellem. Te folyton harcolsz valamiért, például pénzért, státuszért, hatalomért, vagy szabadságért.

Az ötödik életkép alapján az emberek olykor azt gondolják rólad, hogy túlságosan én-központú vagy, de ez téged kicsit sem érdekel, mert te olyan személy vagy, aki arra törekszik, hogy az élete még jobb legyen.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló