Különös helyre ragasztotta fel Margit hercegnő képét Vanessa Kirby



Öt érdekesség az Oscarra jelölt színésznőről.A WC-je fölé ragasztotta ki az általa alakított Margit hercegnő egyik fényképét: Annak ellenére, hogy a meghallgatás elég szerencsétlenül sikerült, Kirby mégis megkapta Margit hercegnő szerepét, ami meghozta számára az áttörést.

A színésznő rendkívül komolyan vette a szerepre való felkészülést, aminek részeként teleragasztotta az otthonát a királyi család tagjainak fotóival. A legkülönösebb helyre tett kép a WC fölötti volt. Ez a The Tatler magazin címlapján volt látható 1940-ben. A képen a lóháton ülő Margit és a nővére, az akkor 14. születésnapján ünneplő Erzsébet együtt látható.

A karrierje során Kirby az ebben a sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően jutott először közel egy igazán fontos díjhoz, ugyanis 2018-ban Emmy-re jelölték a drámasorozatok mellékszereplői kategóriában.

Az első tévés munkájában tinikora legnagyobb bálványával játszhatott együtt: Miután Kirby igazán érdeklődni kezdett a színészet iránt, az egyik nagy kedvence a fiatal Ben Whishaw lett. A színésznő összesen háromszor nézte meg a címszereplésével bemutatott Hamletet a híres londoni Old Vic színházban, még 2004-ben, ráadásul az előadást hirdető szórólapot elvette az iskolai faliújságról, hogy kitegye a hálószobájában.

Kirby 2011-ben, több fontos színpadi siker után, kapta meg az első mozgóképes szerepét, a The Hour című, két évadot megélt sorozatban, aminek főszerepét Ben Whishaw alakította. A színésznő zavarodottsága és izgalma a munkájára is kihatott, ugyanis csak arra tudott figyelni, hogy az általa bálványozott színésszel játszhat. Ez a rendezőnek is feltűnt, így Kirby kénytelen volt elárulni, hogy rajong Whishawért.

Nem a cukisága miatt kapta a Bambi becenevet: A legközelebbi barátai Nu-nak becézik a színésznőt, ami a középső neve, a Nuala rövidítése. Kirby inkább ezt a nevet szereti, mert szerinte a Vanessa túl merev és régimódi.

Ugyanakkor az elmúlt években több új becenevet kapott, méghozzá az ügyetlensége és a kétbalkezessége miatt. Ezek egyike a Hot Mess (nagyjából teljes zűr), amit Michael Kelly adott neki az Everest forgatását. A korona esetében a Bambi becenevet kapta a stábtól, mert úgy ítélték meg, hogy ugyanolyan esetlen, mint a Disney őzikéje a jégen.

Egy videoklipben állt először kamera elé: Habár a The Hour volt az első mozgóképes alkotás, aminek stáblistáján szerepelt a színésznő neve, mégis pár évvel korábban már szerepelt a kamerák előtt, méghozzá 2007-ben a McFly nevű, a szigetországban egész sikeres banda The Heart Never Lies című dalának videoklipjében.

Mission: Impossible-beli karakterének anyját már gyerekkorától személyesen ismeri: Kirby a Mission: Impossible hetedik része óta alakítja a Fehér Özvegy fedőnevű fegyverkereskedőt, Alanna Mitsopolist. A történet szerint Alenna nem más, mint a legelső filmben látott Vanessa Regrave által alakított, illegális fegyverkereskedő, Max Mitsopolis lánya.

Kirby elmondta, hogy régóta rajong a franchise-ért, aminek első részét még gyerekként látta a premier idején, de már akkor elkápráztatták az erős, határozott női karakterek, így Max mellett a Kristin Scott Thomas által alakított Sarah Davies is.

Az anyát és lányát alakító két Vanessa egyébként a valóságban régről ismeri egymás, ugyanis Vanessa Redgrave, és a 2010-ben elhunyt öccse, Corin, a Kirby család régi barátja, köszönhetően annak, hogy Kirby apja, Roger Kirby volt Corin Redgrave egyik kezelőorvosa.

2000-ben, a Cseresznyéskert egyik előadása után a színész testvérpár személyesen fogadta a Kirby családot, az akkor 13 éves Vanessa pedig megragadta az alkalmat, hogy személyesen is eldicsekedjen azzal az Oscar-díjas színésznőnek, hogy egyezik a keresztnevük.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló