Érdekességek a 35 éves Lady Gagáról



Ezeket a dolgokat könnyen lehet, hogy még nem tudod a híres énekesnőről, aki a napokban ünnepelte a 35. születésnapját.Jövőre a színésznői Oscart is behúzhatja: Lady Gaga jelenleg Olaszországban forgatja Adam Driverrel Ridley Scott bűnügyi drámáját, melynek címe House of Gucci, és amelyben ő alakítja a főhősnőt, a sötét hajú Patrizia Reggianit, aki merényletet szervezett a volt férje, a híres divatházat vezető, Maurizio Gucci ellen. A nőt 29 év börtönre ítélték a tettéért, ebből 18 évet le is ült. Az év egyik nagy Oscar-esélyesének ígérkező filmben olyan további hírességek lesznek láthatók, mint Jared Leto és Al Pacino.

A lelki egészség is fontos a díva számára, akit anno sokat zaklatták az osztálytársai: Lady Gaga 2012-ben alapított nonprofit szervezetet az édesanyjával, Cynthával. A fiatalokat felkaroló Born This Way Foundation célja a világ jobbá tétele, melynek érdekében őszinte beszélgetésekkel, a problémák feltárásával és az érzelmek kiértékelésével próbálnak segíteni a tinédzsereknek abban, hogy megszűnjenek a mentális egészség körüli megbélyegzések.

Ezt korábban Lady Gaga is átélte, ugyanis az osztálytársai zaklatták, egyszer a kukába is bedobták, ami miatt szorongás és depresszió alakult ki nála fiatalkorában, majd a főiskolán is vele maradt. 19 évesen megerőszakolták, a poszttraumás stressz-zavart csak szakemberek segítségével tudta legyőzni.

Mindezek után nem meglepő, hogy az énekesnő egyik álma az, hogy minden iskolában legyen valaki, aki segít az áldozatoknak. 2018-ban a SAG-AFTRA gálán elmondta, hogy szerinte meg kell osztani és napvilágra kell hozni az ilyen történeteket, mert csak tovább fognak fekélyesedni, ha az elszenvedők magukba fojtják.

Ugyanebben az évben indult el a #BeKind21 című kihívásuk, aminek célja az volt, hogy három héten át naponta legalább egy jótettet hajtsanak végre a résztvevők. Azért három héten át, mert ennyi idő alatt szokássá alakul ez a gesztus.

Lady Gaga számára kulcsfontosságú a testi egészség, ugyanis ő maga fibromyalgiában szenved, vagyis a központi idegrendszer fájdalomérzékelési zavarában, ami állandó kínokat okozz az énekesnőnek.

Golden Globe-ot érően játszott egy 112 éves grófnőt: 2015-ben az American Horror Story ötödik évadában alakította a 112 éves, halhatatlan Elizabeth karakterét Lady Gaga, aki vérfagyasztó alakításával elkápráztatta a sorozat nézőit.

A szállodatulajdonos grófnő alakításáért átvehette a legjobb minisorozat női főszereplőjének járó Golden Globe-díjat. Egy évvel később a Roanoke alcímű hatodik évadban visszatért, mint egy halhatatlan ronda boszorkány, Scáthach.

760 különböző díjra jelölték, aminek jelentős részét el is nyerte: Lady Gaga Guinness Rekorder azzal, hogy 760 jelölésből 335-öt megnyert. A díjak közül mindenképpen meg kell említeni az Emmy elismeréseket, amelyeket a tévés koncertfelvételeinek (Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour: At Madison Square Garden, illetve Tony Bennett and Lady Gaga: Cheek to Cheek Live!) köszönheti.

A Divat Oscarjaként is ismert, tengerentúli tervezőket tömörítő Council of Fashion Designers of America díjat az extrém viseleteiért kapta meg.

Az Oscart érő Shallow klipjét már 1 milliárdan megnézték a YouTube-on: 2018-ban már negyedjére jelent meg a Csillag születik mozifilmként, melyben Lady Gaga játszotta a női főszerepet, ezzel olyan sztárok nyomába lépve, mint Judy Garland vagy Barbra Streisand.

A díva az Oscar-, a BAFTA-, a Golden Globe- és a Grammy-díjat is hazavihette a filmért, amire eddig nemigazán volt példa női művész esetében. Bár a Filmakadémia nem a színészi alakításáért jutalmazta aranyszoborral, hanem a legjobb eredeti dalért, melynek címe Shallow, és amelynek klipje már egymilliárd megtekintésnél jár.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló