Soha nem találták meg Diane Dye-t



Gyilkosságok és eltűnések, amelyeket még 2021-ben sem oldottak meg.Diane Dye rejtélyes esete: A szülei válása alaposan megviselte a 13 éves Diane Genice Dye-t 1979-ben, amikor is az apja elköltözött a San Jose-i családi házból, az anyja pedig rengeteget dolgozott.

Diane hamarosan füvezni kezdett és nem járt iskolába, majd 1979. július 30-án elmondta a legjobb barátnőjének, Natjanak, hogy el akar szökni. Natja egy órán át próbált a lány lelkére beszélni, vigasztalta, és próbálta meggyőzni, hogy tegyen le a tervéről, amit Diane ugyan megköszönt neki, de végül azt kérte, hogy hagyja békén.

Három nappal később Natja hírt kapott arról, hogy Diane 72 órája eltűnt. Az, hogy mi történt a lánnyal, még napjainkban is rejtély.

A megkínzott tinédzser esete: Az 1979 februárjában éjszakai műszakra igyekvő Bob Livesey nem is sejtette, hogy távollétében a felesége, Margaret a szeretőjével találkozott a lancashire-i Bamber Bridge kocsmájában.

A szerető később hazavitte Margaretet, akinek 14 éve, Alan nevű fia otthon volt, de a nő még átment a szomszédhoz, akinek fia elindult Alanehez, akire arccal lefelé talált rá a padlón. A fiú arcán és szemhéján késelés nyomai voltak, a teste pedig tele volt szúrt sebekkel.

Öt nappal később Margaret bevallotta, hogy egy vita hevében konyhakést ragadott és összeszurkálta a fiát, ám három nappal később visszavonta a vallomását, amit azzal indokol, hogy a rendőrök kényszerítették ki belőle, hogy vallja bűnösnek magát. Az ügyet 2016-ban újra elővették, de a nyomozóknak akkor sem sikerült megoldania a rejtélyes esetet.

Susan Powell rejtélyes eltűnése: Az egész Powell család eltűnt egy időre 2009. december 7-én. A késő délután hazaérkező Josh, Susan férje, akivel a fiaik, Charles és Braden is volt, azt állította, hogy hármasban táboroztak Simpson Springsben.

A hatóság végül kiderítette, hogy Josh meggyilkolta a feleségét, majd a testvére, Michael segítségéve eltüntette a holttestet. A vádemeléshez azonban nem volt elég bizonyíték. 2012. február 5-én Josh bárddal megölte a két fiát, majd gázszivárgással felrobbantotta magukat.

Egy évvel később Michael levetette magát a Minneapolis-i parkolószerkezetről, és szörnyethalt. Ezek után a rendőrség lezárt a nyomozást Susan eltűnése ügyében, ám a nő holttestét máig nem találták meg.

Brayman úti támadás: 1988. augusztus 22-én „Carol”, aki szociális munkásként dolgozott a Connecticuti Putnam helyi pszichiátriai kórházban, a Brayman Hollow úton autózott, amikor az előtte haladó fekete kisteherautó sofőrje szabálytalanul kezdett vezetni.

A kisteherautó hirtelen lefékezett az út közepén, majd a sofőr kiszállt és fegyverrel a kezében indult Carol felé, aztán tíz méterrel a másik autó előtt megállt és arcon lőtte Carolt. Ezután a sofőr visszaült a járművébe, és magára hagyta a félig ájult, részlegesen lebénult nőt. Carol túlélte a támadást, és fizikailag is felépült. A tettest azonban annak ellenére nem sikerült elfogni, hogy több bejelentés érkezett róla.

Alessia és Livia Schepp eltűnése: 2011. január 28-án, egy pénteki napon vitte el az apjuk, Mathias a 6 éves ikreket, Alessia és Livia Scheppet a svájci St. Sulpice-i otthonukból. A következő nap a férfi azt üzente a feleségének és a gyerekek anyjának, Irinának, hogy január 31-én, hétfőn visszaviszi a lányokat.

Ez azonban nem történt meg. A két kislányt utoljára január 31-én látták, amikor az apjuk feltette őket egy kompra, ami Franciaországból Korzikára ment. Kiderült, hogy Mathias azt állította egy levélben, amit 2011. február 3-án írt, hogy megölte a két gyereket, akik „nem szenvedtek”.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy a kompozás előtt a férfi öngyilkosságról, mérgekről és fegyverekről keresett információkat. Alessia és Livia holttestét azonban a mai napig nem találták meg, tehát rejtély, hogy valójában mi történt velük.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló