Éveken át fogadott George Clooney Michelle Pfeiferrel és Nicole KidmannelEzeket a dolgot nem biztos, hogy tudod a 60 éves színészről!Egy éveken át tartó fogadási sorozata volt Michelle Pfeiferrel és Nicole Kidmannel: 1996-ban, az Egy szép kis nap forgatásán dolgozott együtt Hollywood leghíresebb agglegénye és Michelle Pfeifer, aki arra fogadott a kollégájával, hogy George Clooney soha nem fog megnősülni és megállapodni.

A fogadás összege hamarosan emelkedett, majd Nicole Kidman is beszállt, akivel Clooney a The Peacemaker forgatásán dolgozott. A fogadás értelmében mind a két színésznő 10 ezer dollárt tett arra, hogy Clooney még 40 éves kora előtt, tehát 2001 előtt feleségül vesz valakit.

Amikor letelt a határidő, akkor a csekk megérkezett a színészhez, de ő visszaküldte méghozzá úgy, hogy ezt írta a hátoldalára: „Dupla vagy semmi, újabb 10 évre.”

Clooney végül 53 éves korában, 2014-ben oltár elé állt, hogy elvegye a nála 17 évvel fiatalabb, libanoni születésű Amal Alamuddint.

South Park alkotói hálájuk jeleként felajánlották neki egy meleg kutya szinkronhangját: Még a South Park el sem indult, amikor Clooney már rajongott Trey Parker és Matt Stone munkásságáért, ugyanis a páros a sorozat előtt, a 90-es években előállt két rövid animációval, aminek címe Jézus a Hóember ellen és a Jézus a Télapó ellen volt.

A két mű Clooney kezébe is eljutott, neki pedig annyira megtetszett, hogy 300 másolatot készített az anyagról, amit aztán az ismerőseinek ajándékozott. Az egyik ilyen VHS a Comedy Central főnökének, Doug Herzognak a kezébe került, neki pedig annyira megtetszett a két kisfilm, hogy szerződést kötött az alkotókkal, majd megszületett a South Park.

Természetesen Parker és Stone hálája nem maradt el, ugyanis később szinkronszerepet ajánlottak a színésznek, aki az első évad negyedik részében adhatta a hangját Stan meleg kutyájának, Csibésznek vakkantásaihoz.

Két évvel később ennél komolyabb szerepet kapott Clooney a sorozat alkotóitól, akik az egész estés mozifilmhez kérték fel, hogy legyen Dr. Gouaché hangja.

Kis híján megverte a Sivatagi cápák rendezőjét: Az 1999-ben forgatott Sivatagi cápák forgatásának egyik szünetében Clooney felfigyelt arra, hogy a rendező, David O. Russell úgy ordít a statisztákat irányító rendezőasszisztenssel, mintha az lenne a célja, hogy azt minél többen hallják. Ezen a színész annyira felidegesítette magát, hogy odament a rendezőhöz, akihez így szólt:

Már közöltem veled, te rohadék, hogy ha ki akarsz kezdeni valakivel, akkor velem kezdj ki!”

A rendezőnek se kellett több, a következőt szólta vissza a színésznek:

Mi lenne, ha legalább egyszer emlékeznél a rohadt szövegedre?”

Ezt követően úgy elszabadultak az indulatok, hogy Russell és Clooney egymásnak esett, és csak annak köszönhetően nem történt fizikai erőszak, hogy mások gyorsan szétválasztották őket.

17 évesen állt először kamera előtt, de még csak statisztaként: A 2 Arany Glóbuszra jelölt Centennial a Colorado államban található, címbeli kisváros történetét mesélte el, több mint két évszázadon átívelve, s olyan színészek játszotta benne, mint Richard Chamberlain, Donald Pleasance és Timothy Dalton. Clooney a széria első részében kapott egy kisebb szerepet, amiben a XVIII. századi városka lakójaként cipelt egy hordót a vállán.

Unokatestvére, Miguel Ferrer terelt a színészet felé: A középiskola után televíziós újságírást tanult az egyetemen Clooney, aki azonban diplomát soha nem szerzett. Ennek oka az volt, hogy 1982-ben az unokatestvére, Miguel Ferrer rábeszélte, hogy szerepeljen vele egy kis költségvetésű filmben.

Clooney ráállt a dologra, otthagyta a kollégiumot, majd a következő három hónapban, amíg a forgatás tartott, Ferrer hotelszobájának kanapéján aludt. Bár csak egyetlen jelenetben játszott, a filmet pedig soha nem mutatták be, mégis ez az élmény elég volt ahhoz, hogy Clooney beleszeressen a színészetbe, ezért fogta a dohányföldön végzett munkájával keresett 800 dollárt, és Los Angelesbe ment szerencsét próbálni.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló