Titokzatos Kék hölgy védi meg a gyerekeket a szikláról lezuhanástól Moss Beach Distillery-nél



Szellemtörténetek, amelyek kedves és segítőkész kísértetekről szólnak.A Moss Beach Distillery-nél a Kék hölgy őrzi a sziklákat: A Kék hölgy történetének több verziója is létezik, viszont ezek mindegyike tragédiával végződik. A verziók közül az egyik legnépszerűbb az, amelyben egy csodaszép, fiatal lány, aki mindig kék holmit visel, beleszeretett egy helyes, de veszélyes férfiba, aki az észak-kaliforniai tengerparti The Moss Beach Distillery-ben zongorázott.

Bár a nő már férjnél volt, mégis amikor csak tehette, meglátogatta a zongoristát az étteremben. A fiatal hölgy az 1900-as évek elején halt meg az étterem alatti tengerparton. Az nem tisztázott, hogy leugrott-e a sziklákról, vagy másképp lelte halálát, de az biztos, hogy a halála óta hosszú kék ruhát viselő, kissé melankolikus szellemként jelenik meg.

A szomorú háttértörténet miatt ijesztő szellemre számítana az ember, ám a Kék hölgy védőszellem, akit leginkább a gyerekek látnak, ugyanis az étteremnél lévő sziklákról csodás kilátás nyílik a tájra, de ugyanakkor nagyon veszélyes a terep, ezért a szellem próbálja távol tartani a gyerekeket a szikláktól.

A rózsaszín palota kísérteties védelem alatt áll: Házat kísértő, és azt megvédeni akaró szellemekről bőven hallani históriákat, de Avery Louisville nemcsak az épületet, hanem az abban élőket is próbálja megóvni. A történet szerint Avery Louisville déli úriemberként ölt alakot a veszélyben lévő emberek előtt.

Amikor az 1970-es években lakásokat kezdtek kialakítani Avery Louisville kastélyából, akkor egyre többen számoltak be arról, hogy egy szellem jelent meg közvetlenül a katasztrófa előtt. Egy alkalommal egy nő ijedt meg a fürdőszobájában a szellemtől, majd nem sokkal később követ dobtak be az ablakán, ami megölhette volna.

A jelentések szerint a szellem szinte mindig megjelenik a balesetek előtt, hogy megvédje a sérülésektől azokat, akik a régi lakhelyén élnek.

A Szürke szellem megment majd egy hurrikántól: Ha ijesztőnek is hangzik a Szürke szellem elnevezés, mégis a története szerint inkább örülni kell, ha kísért, és nem megijedni, ugyanis megmentheti az ember életét.

A dél-karolinai szellem kilétét senki sem tudja, de azt igen, hogy jó szándék vezérli és a tettei magukért beszélnek. A Szürke szellemről rengeteg történet szól, de ezek a históriák abban egyformák, hogy mind hasonló módon zajlik le.

A Szürke szellem közvetlenül egy nagyobb vihar, jelentős probléma miatt jelenik meg egy fiatalember szellemalakjában Dél-Karolina part menti régióiban, hogy ott figyelmeztesse az embereket arra, hogy hurrikán közelít feléjük, ezért meneküljenek és bújjanak egy menedékhelyre.

A történetek arról is szólnak, hogy a Szürke szellem megóvja a házakat a komoly károktól, ugyanis azok az otthonok, amelyekben megjelenik, sértetlenül maradnak, még akkor is, ha a környező házakat lerombolta a természeti csapás.

A Nutt család a szerencséjét egy szellemnek köszönhetik: Sokan próbáltak már szellem észlelésekkel vagyonra szert tenni, de arról ritkán hallani, hogy egy kísértet igyekszik gazdaggá tenni az embert.

Az egyik ilyen történet arról szól, hogy az angliai Uppinghamben élő Nutt család legidősebb lánya, a 18 éves Ann rejtélyes szellemet kezdett látni, aki közölte vele, hogy valamit elrejtettek a házban. A család keresésbe fogott, de semmit sem találtak.

A segítőkész szellem azonban nem adta fel, ahogy Ann sem. A jelenés végül egy kő felé mutatott, s amikor az felborult, akkor alatta közel 200 ezüstpénz lapult egy fekete cserépben.

Olive Thomas még mindig zavarba hozza az urakat: Olive Thomas szépsége sok férfi figyelmét felkeltette, amikor kóruslányként fellépett. Életében szerettet bulizni, szépségversenyeket nyert, modellkedett és szép karriert sikerült befutnia. Az 1920-ban, Párizsban bekövetkezett halála óta állítólag korabeli ruhában kacérkodik a férfiakkal az új amszterdami színházban.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló