Rendőrség munkáját segítő médiumok



Gyerekrablók, sorozatgyilkosok és eltűnt tárgyak felkutatásában is segített ez a négy médium.Gérard Croiset: 1915-ben, csupán 6 évesen használta először a pszichikus képességeit a holland Gérard Croiset, aki felnőttként már tudatosan fejlesztette a jövőbelátó képességét és a megérzéseit. 1945-ben Willem Tenhaeff, az elismert parapszichológiai professzor kezdte mentorálni a médiumot, és ugyancsak ő volt az, aki arra biztatta, hogy a képességeivel segítse a hatóság munkáját.

A következő 30 évben Croiset több száz gyilkos és eltűnt személy felkutatásában segédkezett. Ehhez elég volt, ha kapott egy fényképet vagy tárgyi bizonyítékot, majd a pszichometria módszerrel pontosan leírta a bűntény helyszínét, az elkövetés módját, körülményeit és az elkövető személyiségét.

Az első ügyét, ami egy gyerekgyilkosság volt, 1949-ben oldotta meg, méghozzá úgy, hogy egy dohányos szelence és egy takaró alapján azonosította azok tulajdonosait, aztán megállapította, hogy a pokrócot egy testvérpár használt, hogy elraboljon és kegyetlenül meggyilkoljon egy kislányt.

A rendőrség egy vidéki házban találta meg és tartóztatta le a testvérpárt, akik közül a fiatalabb néhány nappal később öngyilkos lett, amin a médium nem lepődött meg, mert ezt is előrelátta.

Allison DuBois: Az 1972-ben született Allison DuBois neve azért lehet ismerős, mert ő ihlette a Médium című sorozatot. Amerika leghíresebb médiuma 6 éves korában fedezte fel a képességét, méghozzá úgy, hogy kapcsolatban lépett az elhunyt nagyapjával.

DuBois már többször is segítette a rendőrség munkáját olyan ügyekben, amelyekben elraboltak vagy megöltek valakit. A médium a keresett személy személyes tárgyait, fotóit, vagy a bűnügyi helyszínen készült fényképeket nézi meg, amelyek miatt látomása támad. Emellett a Texas Rangers nevű, amerikai rendőrségi egység külsős „pszichozsaruja”. A médium nem fogad el pénzt a segítségéért, hiszen van állása.

Lyn Buchanan: Az amerikai Lyn Buchanan kiválóan alkalmazza az eredetileg katonai célokra kifejlesztett távolbalátó képességét. Buchanan a titkos Csillagkapu Projekt informatikai vezetőjeként dolgozott évtizedekkel ezelőtt, amikor is megtanulta, hogy hogyan használhatja a távolbalátást és a telepátiát.

Miután 1992-ben leszerelt magánnyomozói irodát nyitott a volt munkatársával, Mel Riley-vel. A New Yorkban dolgozó Buchanan távolbalátókkal és médiumokkal igyekszik megoldani a bűntényeket, eltűnéseket.

Igazi elismerést 2007-ben szerzett, amikor is a kétségbeesett Taylor házaspár tőle és Riley-tól kért segítséget az eltűnt gyermekük megtalálásához. Buchanan két napnyi koncentrálás után végre mentális kapcsolatba tudott lépni a kislánnyal, aki elárulta, hogy a férfi, aki elrabolta, egy épület pincéjében tartja fogva.

Buchanan pontosan leírta a helyszínt, ahova a rendőrség kivonult, és sikeresen kiszabadította a kislányt. A mentőakció tűzharcba torkollott, amibe a gyerekrabló belehalt.

Nella Jones: 1932-ben született Nella Jones, Nagy-Britannia leghíresebb médiuma. A nő először egy ellopott festmény, a Johannes Vermeer által a XVII. században festette Gitáron játszó hölgy eltűnése ügyében segített a rendőrségnek.

A festményt 1974-ben lopták el a londoni Kenwood House gyűjteményéből. A médium elmondta, hogy amikor a híradóban látta a festményt, akkor éles látomást kapott arról, hogy hol van az ellopott műalkotás.

Jones rögtön szólt a helyi rendőrségnek, de ott senki sem vette komolyan. Később a főfelügyelő úgy döntött, hogy semmibe se kerül ellenőrizni a Jones által megjelölt helyet, ahol megtalálta a festmény keretét, ami elvezette a tolvajokhoz. A festmény sértetlenül került elő.

Nem sokkal később a médium országos hírnévre tett szert. Az esetei közül egy másik kiemelkedő a „yorkshire-i hasfelmetszőként” emlegetett bredfordi teherautó-sofőr, Peter Sutcliffe elfogásában nyújtott segítsége volt.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló