Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Halle Berry-ről!



Érdekességek az 55 éves színésznőről.Ő volt az első afroamerikai színésznő, aki megnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat: Berry számára több okból is emlékezetes maradt a 74. Oscar-gála, hiszen egyfelől a díjátadón viselt Elie Saab-ruhája az egyik legnépszerűbb lett, ráadásul bevezette a márkát a köztudatba. Másfelől a színésznő ekkor vehette át a legjobb női főszereplőnek járó aranyszobrot, amit a 2001-es Szörnyek keringőjében nyújtott alakításáért kapott.

Ezzel Berry filmtörténelmet írt, hiszen ugyan voltak előtte is afroamerikai színésznők, akik ebbe a kategóriába kaptak jelölést, de ő volt az első, aki átvette a díjat, amivel kapcsolatban így nyilatkozott:

„Ez a pillanat sokkal nagyobb és fontosabb nálam. Ez a pillanat Dorothy Dandridge-ről, Lena Horne-ról, Diahann Carrollról szól (ezzel utalt pár korábbi afroamerikai színésznőre). Ezt a díjat a mellettem álló nőknek ajánlom, Jada Pinkettnek, Angela Bassettnak, Vivica A. Fox-nak, illetve minden névtelen és arctalan színesbőrű nőnek, akinek mostantól esélye lesz megmutatnia magát, hiszen most kitárult egy ajtó.”

A karrierjét szépségkirálynőként kezdte: Berry szépségére igen korán felfigyeltek, ugyanis csak 20 éves volt, amikor első afroamerikai nőként nem csupán bejutott a Miss World szépségversenybe, hanem végül a hatodik helyen zárta azt.

Az akkori tudósítások szerint Berry már a szépségverseny idején is azt nyilatkozata, hogy a szórakoztatóiparban szeretne dolgozni, de ha az nem sikerül, akkor a média valamely területén helyezkedne el. A terve sikerült.

Egy ideig tervben volt egy James Bond-spinoff ötlete, ami az általa alakított Jinx karakterére fókuszált volna: A 2002-ben bemutatott, 30 millió dollárból készült A kaptár több, mint 100 milliót kaszált, míg a 2001-es Lara Croft: Tomb Raiderre 247 millió dollárt hozott a konyhára, ezért nem meglepő, hogy Barbara Broccoli és Michael G. Wilson, a James Bond-filmek két állandó producere, úgy gondolta, hogy eljött az ideje annak, hogy az egyik Bond-lány saját filmet kapjon.

A spinoff főszereplője Giacinta „Jinx” Johnson (Berry) lett volna, akit a nézők a 2002-es Halj meg máskorban láthattak, ám az MGM megijedt a 80 milliós költségvetéstől, ezért kukázta az ötletet.

Annak ellenére sem volt hajlandó leállítani a Bruised forgatását, hogy a munkálatok során két bordáját is eltörte: 2020-ban mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon Berry első rendezését, a Bruisedot, ami esetében a Netflixnek annyira tetszett a színésznő által játszott MMA-harcos, Jackie sztorija, hogy egyes filmipari források szerint 20 millió dollárt fizettek a forgalmazási jogokért.

Az, hogy valóban megért-e ennyi pénzt a film, csak a novemberi premier után derül ki, viszont az már most biztos, hogy Berry alaposan megdolgozott és megszenvedett a Bruised sikerért, ugyanis már a forgatás első napján eltörte két bordáját:

„Ehhez hasonló történt velem a harmadik John Wick-film forgatásán: rögtön szóltam a rendezőnek, aki a biztosítót értesítette. A forgatás hónapokra leállt, ami nagy próbatétel volt. A Bruised azonban független film, így nem állt rendelkezésünkre hatalmas költségvetés. A bennem rejlő rendező azt diktálta, hogy nem azért jutottam el ideáig és dolgoztam keményen, hogy most hazamenjek, tehát folytattam a munkát” – mesélte a színésznő.

Wendy Williams saját bevallása szerint két hétig nem mosta meg a mellét, miután Berry „megcsiklandozta” azt: A közelmúltban mesélte el egy interjúban Wendy Williams, a The Wendy Williams Show műsorvezetője, hogy két hétig nem mosta meg a mellét, miután 2012-ben Berry a vendége volt, és a beszélgetés végén a színésznő „megcsiklandozta” Williams mellét, majd rákacsintott.

Williams azt is elárulta, hogy annyira izgult a találkozó miatt, hogy majdnem megkérte Berry publicistáját, hogy állítson össze egy listát azokról a témákról, amelyekről nem kérdezheti a színésznőt.


(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló