Hibás fék miatt halt meg Mark Saylor és családja



Megdöbbentő ügyek, amelyekben 911-es diszpécserek és civilek hallgatták végig, hogy milyen szörnyűség történik a vonal túlsó végén.Mark Saylor: 2009. augusztus 28-án délután vezette a kaliforniai El Cajon-i kereskedésből kölcsönzött 2009-es Lexus ES 350 típusú kocsit Mark Saylor kaliforniai autópálya-járőr, akinek 45 éves felesége, Cleofe, 13 éves lánya, Mahala és a 38 éves sógora, Chris Lastrella is az autóban ült.

160 km/órás sebességnél kiderült, hogy nem működnek a fékek, ezért Saylor hívta a 911-et, és azt mondta a családjának, hogy imádkozzanak, amikor közeledtek az autópálya végén lévő kereszteződéshez.

A kocsi nekiütközött egy Ford Explorernek, majd átszakította a szalagkorlátot és kigyulladt. Senki sem élte túl a balesetet, ami után a Saylor család beperelte a kereskedést és a Lexus anyavállalatát, a Toyotát. A per végén 10 millió dollárt kapott a család.

Angela Marie Hammond: 1991. április 4-én, 23 óra 45 perckor, egy élelmiszerbolt parkolójánál lévő telefonról hívta fel a 20 éves Angela Marie Hammond a barátját, Rob Shafert, akinek elmondta, hogy egy kisteherautó köröz a parkolóban.

Ezután a lány arról számolt be, hogy a kisteherautó megállt a telefonfülke mellett, majd annak koszos, szakállas sofőrje kiszállt és úgy csinált, mintha keresne valamit a parkolóban. A következő, amit Shafer hallott, az Hammond sikoltozása volt, majd a hívás megszakadt.

Shafer azonnal kocsiba ült, hogy a hét háztömbnyire lévő élelmiszerbolthoz siessen, de ott csak a lány autóját találtak meg a telefonfülke mellett, ahonnan utoljára telefonált.

Amina és Sarah Said: A texasi Irvingben élő Amina és Sarah Saidot egész gyerekkorukban szexuálisan és fizikailag bántalmazta az apjuk, Yaser Abdel Said. Amikor a lányok tinédzserek lettek, akkor a férfi rendszeresen kémkedett utánunk, videóra vette őket és nem hagyta, hogy másokkal ismerkedjenek.

Ennek ellenére 17 és 18 éves korukban a lányok titokban randevúzni kezdtek, amire az apjuk 2007 karácsonyának estéjén jött rá. A férfi fegyverrel fenyegette a lányokat, akik az anyjuk munkahelyére menekültek.

Ugyanezen az éjjelen a három nő, valamint a lányok barátai elszöktek az Oklahoma állambeli Tulsába, ám tisztázatlan okból, a lányok és az anyjuk szilveszterkor visszament Texasba, ahol másnap az apa rávette a lányokat, hogy ebédeljenek együtt.

A férfi egy szálloda parkolójába vitte a taxijával a gyerekeit, akiket ott lelőtt, majd gyalog távozott. A lányok kiszálltak az autóból, egyikük pedig felhívta a 911-et, majd elmondta a diszpécsernek, hogy haldoklik.

A diszpécser mindent megtett, hogy kiderítse, hogy pontosan hol van a két sérült lány, de a hívófél elhalkuló hanggal csak annyi mondott, hogy haldoklik és az apja lőtte le. Egy órával később rátaláltak a két lány holttestére, miután valaki bejelentette, hogy holttestet látott egy autóban. A lányok megölése után az apa kivette a pénzét a takarékpénztárból és elmenekült.

Triffie Wadman: 2011. szeptember 30-án éjjel üzent Trevor Pardy a volt barátjának, Triffie Wadmannek, hogy beszéljenek a kapcsolatukról, és visszaadja a neki járó pénzt, ám Wadman nem akart írásban társalogni, ezért azt javasolta, hogy találkozzanak.

Pardy és Wadman az utcán találkozott hajnali 1 órakor. Miután Pardy lelőtte Wadmant, a földre került sérült felhívta a 911-et, és akadozva elmondta a diszpécsernek, hogy az exe lelőtte, majd elhallgatott.

Később Pardy felszólította Waldmant, hogy nézzen rá, aztán annyit mondott neki, hogy „szeretlek, viszlát”. Néhány pillanattal később Pardy közölte a diszpécserrel, hogy öngyilkosságot fog elkövetni, de ez végül nem történt meg.

A helyszínre kiérkező rendőrségnek és mentőknek Pardy nem hagyta, hogy segítsenek a nőnek, aki végül a kórházban halt bele a vérveszteségbe. Pardy életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló