Ezek a dolgok csak a Marvel-féle Star Wars képregénysorozatban történtek meg Luke-kal



Érdekességek Skywalkerről, amelyeket nem tudsz, ha csak a filmeket láttad.Még ő sem célozhat mindig pontosan: „Szép lövés volt, tanítani kellene!” – szólt Han Solo a Halálcsillagot megsemmisítő Luke-nak a IV. filmben, ám teljesen biztos, hogy az Erő használata nélkül aligha sikerült volna a pontos célzás.

Ezt bizonyítja a War of the Bounty Hunters crossover képregény, amiben Luke ismét X-szárnyúba ül egy hasonló helyzetben, hogy megismételje a három évvel korábbi lövését, de éppen akkor kap látomást a yavini csata alternatív verziójáról, ami szerint Vader kilövi a Millennium Falcont, így Luke elhibázza a lövést, ezért az osztagtársaira marad a küldetés teljesítése.

Szerencsére a találat miatt kitör egy vulkán, a kirobbanó láva pedig megsemmisíti a birodalmi csillagrombolót, tehát a célpontot.

Meggyengül a kapcsolata az Erővel: Miután Luke megtudta a szörnyű igazságot, miszerint az apja nem más, mint a rettegett Sith-nagyút, Darth Vader, mentális és önismereti mélypontra került. A sors ösvényében hiába próbálja magához hívni az Erőt, hogy kapcsolatba lépjen Yodával, nem jár sikerrel, ezért kételkedni kezd abban, hogy valóban Jedi lenne. Ez a viselkedés teljesen ellentétes azzal, ami A Jedi visszatérben volt látható.

A Halálcsillag előtt is megmentő volt: Egy visszaemlékezésből derülnek ki részletek Luke tatuini életéről a 2015-ös Star Wars képregény-sorozat 20. számában, amiben Ben Kenobi naplója viszi vissza a múltba az olvasót.

A történet szerint Luke megpróbált megszökni otthonról egy T-16-os szöcskével, aminek modelljével a IV. részben játszott, ám a kísérlete hőstettel végződik. Owen bácsi pechjére összetalálkozott a Black Krrsantan nevű vuki fejvadásszal. Luke megbánja a szökését, és visszafordul, aminek során a járművével sikerül elkapnia a hegyről ledobott Owen bácsit, ezzel megmentve az életét.

Majdnem megismételte apja sikerét: A fogatversenyzést nem az embereknek találták ki, ám ez alól kivételt képezett fiatal Anakin Skywalker, aki a Boonta-esti futam megnyerésével váltotta meg a szabadságát.

Néhány évtizeddel később a már felnőtt fia ugyanilyen helyzetbe került, ugyanis a Star Wars fősodor negyedik különszámában Luke a Hradreekra utazik, hogy pénzt szerezzen a Lázadók Szövetségének, ám a küldetés káoszba fullad, ami Darth Vadert is bevonzza.

Egy macska-egér harc után Skywalker egy fogatversenyben találja magát, amit Vader is végignéz. Luke csodás vezetési technikával már majdnem történelmet ír az egyik legrangosabb fogatversenyen, de ezt Vader nem hagyja, ugyanis az Erőt használva tönkreteszi Luke fogatának egyik hajtóművét kevéssel a cél előtt.

Luke és Snoke összecsapása: 2015-ben még nagyon keveset lehetett tudni az új trilógia főgonoszáról, de most már kiderült, hogy Snoke tulajdonképpen Palpatine teremtménye, amit az elrejtett utalások szerint Luke levágott kezéből kreáltak.

A Kylo Ren felemelkedése című képregény elmeséli, hogy Luke unokaöccse hogyan állt át a sötét oldalra és vált Kylo Renné. A történetből az is kiderül, hogy a Jedi-akadémia felégetése után Ben felkereste Snoke-ot, hogy a tanítványa legyen. Ekkor a nagyra nőtt lény elbeszéli, hogy Ben volt mestere miatt deformálódott el a kinézete.

A második fénykardja nem zöld színű volt: Luke számára A Birodalom visszavág nemcsak azért volt fájdalmas, mert megtudta, hogy Darth Vader az apja, hanem azért is, mert elvesztette a jobb karját a fénykardjával együtt.

A filmek alapján azt gondolhatnánk, hogy Luke következő fénykardja az a zöld színű penge volt, ami A Jedi visszatérben szerepelt, ám a 2020-ban megjelent Star Wars képregény-sorozat A sors ösvénye című kötetében Luke fénykardja ugyanolyan sárga, mint Reyé a Skywalker korában.

A képregény szerint Luke akkor talált rá a sárga fénykardra, amit egykor egy Jedi-templomőr forgatott, amikor a Tempes nevű peremvidéki világra utazott, hogy felkeressen egy elhagyatott bázist.

(Forrás: starwarsmedia.hu)

Ajánló

Ajánló