Durva felvételi történetekről a világhálóról



Felvételiztetők meséltek arról, hogy milyen rémes felvételivel volt már dolguk.1. „A főiskolán, ahol végeztem, négy évig dolgoztam a felvételi irodában hallgatói nagykövetként és felvételi tanácsadóként. Az egyik legrosszabb felvételi, amit olvastam az volt, amiben a jelentkező arról írt, hogy végigcsalta a középiskolát, és ez tanította meg arra, hogy hogyan legyen kreatív és találékony. Soha nem láttam annál gyorsabb elutasítást, mint amilyet ez a felvételiző kapott.”

2. „Én vagyok a felvételi tanácsadója minden kínai jelentkezőnek, úgyhogy el tudjátok képzelni, hogy mennyi olyan levelet kapok, ami úgy néz ki, mintha Google fordítóval írták volna. Az egyik lány azt írta a felvételi esszéjében, hogy egy idősek otthonában dolgozik önkéntesként.

Arra számítottam, hogy unalmas esszé lesz, de hamar kiderült, hogy valami teljesen más. A lány arról kezdett beszámolni, hogy hogyan fürdetett meg egy idős nőt az otthonba. A legdurvább az volt, hogy ijesztő részletességgel számolt be a fürdetésről, ami már belefért a pornó kategóriába. Betegnek tartottam.”

3. „A felvételi tanácsadóként dolgozó anyukámtól hallott legrosszabb történet az volt, amiben a jelentkezőnek remek pontszámai és esszéi voltak, ám az iskoláról, ahol állítólag tanult, még soha nem hallott a felvételi bizottság.

Anyukám rákeresett a Google Mapsen a felvételiben megjelölt iskolára, s kiderült, hogy az egy elhagyatott intézmény, ahova évek óta nem jár senki. Kiderült, hogy a jelentkező meghamisította az egész felvételiét, amiért természetesen elutasították.”

4. „Tanárként dolgozom. Az egyik általam tanított diák a Stanfordra jelentkezett. Alacsony jövedelmű, kisebbségi diák volt, nagyszerű GPA- és ACT-pontszámokkal. Mivel az iskolák többsége értékeli a sokszínűséget és a tehetséget, így a Stanford is elfogadta a jelentkezését.

Amikor a dákom megkapta a felvételit megerősítő levelet, akkor első dolga volt kiírni a Twitterre, hogy 'Csesszétek meg, bejutottam'. A baj az volt, hogy ezt a Stanford is látta, s mikor megnézték a profilját, akkor látva, hogy milyen tartalmakat oszt meg, utólag utasították vissza a jelentkezését.”

5. „Az egyetemen részt vettem egy előadáson, amelyen a CommonApp felvételi esszéiről beszéltek nekünk. A tanár elmesélte, hogy egyszer az egyik pályázó a Dexter című sorozatra utalt a felvételiében, amiben azt írta, hogy egy nap szeretne ő is Dexterré válni, hogy kiiktathassam a rosszfiúkat. Nem kérdés, hogy elutasították a jelentkezését.”

6. „A William&Mary állami egyetem felvétel tanácsadójától hallottam azt a történetet, amelyben a felvételiző benyújtott egy tökéletes, hibátlan, jól megfogalmazott, érzelmes, helyesírásilag kiváló esszét. A tanácsadó már majdnem elfogadta, ám akkor a papír végén kiszúrta az alábbi mondatot:

'És ezért szeretnék az UVA-ra (Amszterdami Egyetemre) bekerülni.'

Természetesen elutasították a kiváló jelentkezőt.”

7. „Egy srác elküldte az ütött-kopott, széttaposott, büdös cipőjét a felvételi levelével, amiben azt írta, hogy reméli, ez segít neki bejutni az iskola kapuján. Azt válaszoltam neki, hogy nem.”

8. „Egy tanár írt ajánlólevelet egy nagyon jó, kedves, szorgalmas, jó osztályzatokat kapó diákjáról, aki tulajdonképpen a tanár kedvence volt, úgyhogy bőven kapott dicséretet a levélben. Később, amikor már beérkezett a felvételi levél, a főiskola felhívta a tanárt, aki közölte, hogy tekintsenek semmisnek mindent, amit az ajánlólevélben írt és a felvételizővel se foglalkozzanak. Amikor rákérdeztek, hogy mindennek mi az oka, akkor a tanár elárulta, hogy rajtakapta a diákot, aki éppen kirabolta a házát.”

9. „Az orvosi egyetem felvételi bizottságának tagja voltam, amikor azért utasítottunk el egy jelentkező, mert azt írta a felvételi esszéjében, hogy azért akar orvos lenni, mert a fehér köpeny és a műtős ruha igazi vágyfokozó.”

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló