Tudd meg, hogy mi áll a problémáid hátterében!



Ha választasz egy hajót az alábbi képről, akkor megtudhatod, hogy miben gyökereznek a gondjaid, és hogyan oldhatod meg azokat.1. Elfojtott agresszió: A dühből és agresszióból fakad a problémád, ugyanis nem vagy hajlandó elfogadni a személyiségednek ezt az oldalát. Ha meg akarod oldani a problémáidat, akkor muszáj elfogadnod, hogy ezek a „primitív” érzések ugyanúgy megvannak benned is, ahogy minden más emberben.


2. Szűklátókörűség: A külvilágban keresed az értelmet, és kérés, kérdés nélkül veted a magvaidat az idegen földbe. A problémáidat úgy oldhatod meg, ha befelé fordulsz, ugyanis kizárólag egyedül találhatod meg a gondjaid forrását a saját történetedben. Ha végigjárod ezt az utat, akkor végül sokkal nyitottabb, toleránsabb leszel. Ha úgy érzed, hogy felkészültél arra, hogy megértsd a lelkedet, akkor ennek a belső utazásnak a végén megtalálod azt a felismerést, ami lelki gazdagságot fog jelenteni a számodra.

3. Önértékelés: Kisebbrendűnek tartod magadat, és a „nem szeretem magam” állapot tart fogságban. A jelenlegi helyzetedben nem elégít ki az, ha külső szépséggel vesszed körül magad. Ha ezen változtatni akarsz, akkor szembe kell nézned az értéktelenség, a kisebbrendűség érzésével, amihez először tudatosítanod kell magadban a problémát.

A dolgod tehát az, hogy barátkozz meg a külső szépségekkel. Jegyezd meg, hogy csak azt engedheted el, amit egyszer teljesen a magadévá tettél és teljesen birtokolták! Tanuld meg az életet érzéki tapasztalatként átélni, és tiszteld a tested és a lelked lakóhelyét, de ugyanakkor ne értékeled túl ezeket, és a szükségesnél több erőt se fordíts rájuk!

Miközben kialakul az önértékelésed, aközben megtanulod a dolgokat reálisan látni, tehát annak fogod tartani őket, amik: dolgoknak. Ha eljutsz a folyamat végére, akkor végre el fogod fogadni a helyedet a világban, és el fogod fogadni önmagadat annak, aki vagy.

Talán nem fog gyökerestül megváltozni a jelenlegi helyzeted, de már az nagy változás lesz, hogy másképpen értékeled azt.

4. Illúziók: Olyan hamis elképzelésekbe éled bele magad, amelyekben teljes szívvel hiszel. Ez azért baj, mert ezzel feláldozod egy élettel teli részedet. Tulajdonképpen eladod a lelkedet, méghozzá annak reményében, hogy valami jobbat kapsz helyette.

Ha szeretnél ezen változtatni, akkor először is tisztázd magaddal, hogy milyen hamis elképzelések tartanak fogságban. Ez azért fontos, mert csak akkor léphetsz tovább, ha előbb alaposan megismered az általad kergetett illúziókat.

5. Merj igazán élni: A legnagyobb problémád az, hogy egyszerűen nem találod a benned rejlő életerőt és örömöt. Nem kizárt, hogy úgy próbálod visszaszerezni az elvesztett hatalmadat, hogy külső hatalmi megnyilvánulásokkal egyenlítenéd ki a gyengeségedet.

A választott hajó alapján a dolgod az, hogy ismerd meg a személyiségedet. Eljött az ideje annak, hogy ismét önmagad légy, még abban az esetben is, ha emiatt mások megbántva érzik majd magukat. Azt a tanácsot, amely szerint éld az életed, nehezebb megfogadni, mint azt sokan gondolnák.

Nagyon fontos, hogy dolgozz a saját boldogságodon, mert miközben erre koncentrálsz, visszanyered azt az erődet és élettelisségedet, amelyet jelenleg hiányolsz magadból. Ha eljutsz a folyamat végére, akkor végre a saját életedet élheted.

6. Hallgass a szívedre: Legbelül félsz attól, hogy igazán megéld azt, aki vagy, mert tartasz attól a tehetetlenség érzéstől, amit ez váltana ki. A problémádat akkor oldhatod meg, ha többé nem zárkózol el az érzelmektől. Ez az jelenti, hogy ne az eszedre hallgass, hanem az érzéseid szerint cselekedj.

Legyen időd arra, hogy megkeresed a benned rejlő gyermeki ént, és hagyd, hogy kifejezze önmagát, hogy éljen! Talán ez a benső gyerek játszani szeretne, de lehet, hogy csak arra vágyik, hogy tudomásul vedd a létezését. Ha megfogadod a tanácsot, akkor végül önmagadban teremthetsz egy kis otthont, ahol védettségre lelhetsz.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló