Rejtélyes SOS jelzések, amelyek máig izgalomban tartják az internetet



Három különös vészjelzés, aminek leadóinak ügye soha nem tisztázódott.Kenji Iwamura: A hokkaidói Daisetsuzan Nemzeti Parkba túrázott két tokiói férfit 1989-ben. A túrázók az Asahidake-hegyre indultak, de útközben elakadtak. Mivel az előre megbeszélt július 24-én sem értek haza, ezért keresni kezdték őket.

Ennek során egy helikopterből vették észre a nyírfa rönkökből épített SOS jelzést, aminek köszönhetően sikerült megmenteni a két túrázót. A felépülésük ideje alatt a mentőpilóták megdicsérték a két férfit, amiért SOS jelzést építettek, ám ez meglepte a túrázókat, ugyanis elmondásuk szerint semmi közük hozzá.

A mentőakciót másnap újraindították, mert azt feltételezték, hogy mások is bajba kerülhettek a kirándulóhelyen. A terület átfésülésekor egy hátizsákra bukkantak, valamint a 25 éves Kenji Iwamura jogosítványára és egy magnóra, amelyen segítséget kért.

Kiderült, hogy Iwamura öt évvel korábban indult hasonló túrára, mint a két tokiói férfi, de amikor már két napja nem érkezett vissza a szállodájába, akkor annak tulajdonosa értesítette a rendőrséget és keresőcsapatot indítottak, de az 30 nap alatt sem találta meg az eltűnt kirándulót, így befejezték a keresést.

Miután megtalálták Iwamura hátizsákját, folytatták a kutatást, aminek eredményeként az SOS jelzés közelében emberi csontokat találtak, amelyekről később megállapították, hogy Iwamura maradványai.

A nyomozás során nem sikerült megállapítani a halál okát, úgyhogy az ügyet lezárták, így több kérdés is nyitva marat, köztük az, hogy Iwamura hogyan mozgatta a vészjelzéshez használt hatalmas nyírfa rönköket. A fákat csak fejszével vághatta ki, viszont sehol sem találtak pengés tárgyat.

Joanne Pederson: 1983. február 19-én tért be egy chilliwacki bevásárlóközpontba Joanne Pederson a nővérével és unokatestvérével. Hazafelé a nővérek összevesztek, ami miatt a két idősebb lány berohant a házba és kizárták a 10 éves Pedersont a hideg, sötét éjszakába.

Mivel a kislány nem tudta rávenni a nővérét, hogy engedje be, ezért 8 órakor felhívta a szüleit, hogy segítsenek neki. Az apa közölte, hogy azonnal indul, majd átadta a telefont a feleségének, hogy nyugtassa meg a bajba jutott lányát.

Pederson anyukája azonban nem a kislányt, hanem egy mogorva, ideges férfit hallott, aki közölte, hogy ha fél órán belül nem érnek oda, akkor hívja a rendőrséget, majd bontotta a vonalat. Az aggódó szülők haza siettek, ám ott sehol sem találták a kislányukat.

Később a szemtanúk azt állították, hogy egy harmincas, sötét kabátot viselő férfival látták Joanne-t. Egy másik szemtanú krémszínű, zöld tetejű autóban látta a kislányt egy furcsa férfival. Joanne soha többé nem került elő, és az sem derült ki, hogy mi történt vele.

Anthonette Cayedito: 1986. április 5-én, valamikor 3 óra után bekopogtak Penny Cayedito lakásának ajtaján, amire a nő nem ébredt fel, viszont a fiatalabb lánya, a 9 éves Anthonette ajtót nyitott, majd eltűnt.

Az anya csak reggel vette észre, hogy a kislány nincs a lakásban, ezért bejelentette a rendőrségen az eltűnését, de Cayedito nem került elő. Egy évvel később valaki felhívta a rendőrséget, és azt állította, hogy ő Anthonette, azon az éjszakán pedig elrabolták és Albuquerque-be vitték.

Bár a hívás túl rövid volt a nyomkövetéshez, mégis arra elégnek bizonyult, hogy a kislány anyja megerősítse, hogy az ő hangja volt. A hívás reményt adott a családnak, hogy Cayedito még él, ám a következő öt évben szinte semmit sem hallottak a lány felől.

1991-ben egy pincérnő jelentkezett Carson City-ből, ugyanis észrevette, hogy egy tizenéves lány nagyon hasonlít Cayedito személyleírására. Miután a kislány távozott a társaságával, a pincérnő talált egy szalvétára írt SOS üzenetet a kislány tányérja alatt. Ezen a következő állt: „Segíts nekem, hívd a rendőrséget!”

A pincérnő volt az utolsó személy, aki életben látta a lányt, akinek az édesanyja úgy halt meg, hogy soha nem tudta meg, hogy mi történt a gyermekével.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló