2022-ben érkező filmek, amelyeket érdemes lesz megnéznedEzekről az alkotásokról nem esett sok szó, pedig izgalmasnak ígérkeznek.The Gray Man: A Russo testvérek munkájaként érkezik a The Gray Man, egy nagyszabású kémthriller, amiben Ryan Gosling és Chris Evans üldözi egymást Európán keresztül. Mindez a Netflixen lesz majd látható.

The Unbearable Weight of Massive Talent: 2022. április 21-én mutatják meg hazánkban Nicolas Cage új filmjét, amiben a már sok szerepben látott színész önmaga kitalált verzióját fogja alakítani. Bár a vígjátékról még nem tudni sokat, mégis Cage tavalyi malacos John Wick-átértelmezése után arra lehet számítani, hogy a The Unbearable Weight of Massive Talent is emlékezetes mozi lesz.

Borderlands: Bár a játékadaptációk ritkán sülnek el jól, és a Borderlands Eli Roth rendezésében készült filmváltozatától sem várunk csodát, mégis egy kellően humoros, vérgőzös filmre azért számíthatunk.

Ebben már csak azért is reménykedhetünk, mert valószínűleg Cate Blanchett, Kevin Hart és Jack Black sem vállalt volna szerepet a posztapokaliptikus világegyetemben játszódó, szörnyekkel és fejvadászokkal teli, hazánkban forgatott alkotásban, ha annyira rossz lenne.

Blonde: Az Andrew Dominik által készült Marilyn Monroe-film főszerepét alakító Ana de Armas kilenc hónapon át gyakorolta Monroe hanglejtését, miközben a rendező mindent megtett annak érdekében, hogy meggyőzze a Blonde-ot forgalmazó Netflixet arról, hogy ne vágják ki a korhatáros jeleneteket.

Ugyanakkor a hírek szerint a film fiktív elemeket sem nélkülöz, és bármi is sül ki belőle, az biztos, hogy sokáig beszédtéma marad.

Apollo 10 1/2: Richard Linklater filmje animációs formában, egy 9 éves kisfiú szemén keresztül mutatja be az első Holdra szállást. Az Apollo 10 1/2 valószínűleg az érzékletes (élet)korábrázolásáról és csendes érzelmeiről marad meg majd a köztudatban.

Disappointment Blvd.: Saját bevallása szerint egy „négyórás rémálomkomédiával” örvendezteti meg a nézőket Ari Aster, akinek eddigi munkái alapján valószínűsíthetjük, hogy a Disappointment Blvd. sem lesz könnyen befogadható filmélmény. Mivel azonban Joaquin Phoenix jól ismert arról, hogy nem vállal el bármilyen szerepet, ezért nagy eséllyel érdemes lesz négy órát áldozni az alkotásra.

Kilakoltatás: 2022. március 24-én érkezik a magyar mozikba Fazekas Máté nagyjátékfilmes debütálása, a Kilakoltatás, aminek a címéből már ki is derül, hogy egy kilakoltatás történetét fogja elmesélni. A filmben nyomon követhetjük majd a bírósági végrehajtó és a kilakoltatásra ítélt lakó egyre fordulatosabb és szürreálisabb küzdelmét.

Everything Everywhere All at Once: 2022. március 25-én mutatják be Amerikában az Everything Everywhere All at Once című filmet, ami Az ember, aki mindent tudott, illetve a Turn Down For What-videoklip őrülten elborult, szimplán „Daniels” néven ismert, rendezőpárosának új munkája.

A film főszereplője egy középkorú kínai bevándorló asszony, akinek feladata az, hogy a különféle alternatív dimenziókban az alteregóin keresztül mentse meg a világot. Valószínűleg ez lesz az év egyik legszórakoztatóbb alkotása.

The Banshees of Inisherin: A Martin McDonagh rendezésében Colin Farrell és Brendan Gleeson játssza a két főszerepet. A film történetéről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a két főhős közül az egyik véget akar vetni a barátságuknak egy Isten háta mögötti ír szigeten. Emellett azt csak remélhetjük, hogy ebből az alkotásból sem fog hiányozni McDonagh fekete humora és megrázó fordulatai.

Next Goal Wins: A Taika Waititi rendezésében készült Next Goal Wins minden idők legnagyobb lúzer, mégis legszimpatikusabb focicsapatának menetelését mutatja be, Michael Fassbender főszereplésével.

Killers of the Flower Moon: Az AppleTV+ felületén lesz látható Martin Scorsese western-krimije, a Killers of the Flower Moon, aminek az 1920-as években játszódó története egy indián törzset irtó sorozatgyilkosról fog szólni. A filmben szerepelni fog Jesse Plemons és Brendan Fraser is.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló