Minden DC-film, amit 2022-ben mutatnak be



Ezekre a történetekre számíthatsz idén.The Flash: 2022. november 3-án mutatják be a magyar mozikban az Ezra Miller főszereplésével, Andy Muschietti rendezésében készült The Flasht, ami ha nem is az év legjobban várt DC-filmje, mégis kétségkívül az egyik legfontosabb, ugyanis a hírek szerint a címszereplő el fogja törölni a korábbi Zack Snyder-filmeket a DCEU idővonaláról.

Ezt akár valóban megtehetné, hiszen a film a Villám-paradoxon című képregénytörténetet adoptálja, ami leginkább az idővonalakkal és párhuzamos dimenziókkal való játékról szól. Ennek köszönhető, hogy Barry Allen variánsai mellett visszatér Michael Keaton Batmanje, de szintén látható lesz a filmben Sasha Calle, mint Supergirl és Ben Affleck Denevérembere is.

Aquaman and The Lost Kingdom: 2022. december 15-től lesz látható a magyar mozikban az Aquaman folytatása, az Aquaman and The Lost Kingdom, aminek rendezői székébe visszatért James Wan. A főszerepet természetesen ismét Jason Momoa játssza, aki mellett Amber Heard is visszatér, mint Mera, Néreusz király (Dolph Lundgren) lánya, de az óceán ura címről lemaradt Orm (Patrick Wilson) is jelen lesz, ahogy a bosszúra vágyó Fekete Manta (Yahya Abdul-Mateen II) is. A címszereplő szüleit Temuera Morrison és Nicole Kidman fogja alakítani.

Magáról a történetről még keveset tudni, de az alkotók azt ígérték, hogy az első résznél sötétebb, érettebb „királydrámára” kell számítani. Emellett valószínű, hogy Atlan, a kimondottan fagyos hangulatú király próbálja meg megkaparintani Atlantisz trónját, ami miatt Aquaman kénytelen lesz a testvére, Orm segítségét kérni.

Batman: 2022. március 3-án mutatják be a magyar mozikban a DC Moziverzumhoz ugyan nem tartozó, de mégis egyik legjobban várt DC/Warner filmet, a Matt Reeves rendezésében, Robert Pattinson főszereplésével készült Batmant.

A film története szerint a csupán második éve igazságosztó dühtől és bosszútól hajtva üldözi a bűnt. A hírek és előzetesek alapján több legendás gonosztevő is szerepelni fog a Batmanben, köztük a Colin Farrell által alakított Pingvin és John Turturro Carmine Falcone-ja.

A főszereplő legnagyobb ellenfele azonban Rébusz lesz, akinek szerepében Paul Dano lesz látható, és aki igazságot akar tenni, aminek érdekében megbüntetni gothami korrupt rendőreit, ám ezt elég brutális módszerrel és gyilkos rejtvényekkel teszi.

A filmben szintén szerepelni fog Zoë Kravitz, mint Macskanő, Jeffrey Wright, mint James Gordon felügyelő és Andy Serkis, mint Alfred.

DC Szuperállatok ligája: 2022. május 19-én érkezik a magyar mozikba a DC egyik könnyedebb, egész családnak szóló, animációs filmje, aminek története szerint Lex Luthor elfogja az Igazság Ligája tagjait, akiknek kimentésére Superman kutyája, Krypto hozzáhasonló különleges képességekkel rendelkező tagokból gyűjt csapatot.

Ők lesznek Ace, a másik szupererős kutya, PB, a méretét változtatni képes szupermalac, Chip, a rázni képes mókus és Merton, a szupergyors teknős. A DC Szuperállatok ligáját Jared Stern rendezte, valamint ő és John Whittingtonnal (LEGO Batman: A film) írta a forgatókönyvet.

Black Adam: 2022. július 28-tól lesz nézhető a magyar mozikban a Dwayne Johnson főszereplésével, Jaume Collet-Serra rendezésében készült Black Adam, ami nemcsak egy új karaktert fog felvezetni, hanem egy egész csapatot is, méghozzá a Justice Society of Americát. A történet szerint a rendfenntartó szervezet Black Adam segítségére siet, ám hamar rájönnek, hogy lehet, nem is lehet neki segíteni.

Johnson, Collet-Serra és a producer Hiram Garcia egybehangzóan állítják, hogy kemény filmre számíthatunk, amiben a címszereplő nem fogja vissza magát, ha oda kell csapnia. Ugyanakkor a konkrét történet még mindig nem derült ki.

A Szikla mellett Pierce Brosnan (Dr. Sors), Aldis Hodge (Sólyom), Quintessa Swindell (Cyclone) és Noah Centineo (Atomcsapás) is látható lesz a nyáron érkező filmben.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló