Ismerd meg az ősi mágikus könyveket!Híres varázskönyvek, amelyektől sokan természetfeletti erőt reméltek.A Fekete Jérce: A XVIII. századi Franciaországban keletkezett a Fekete Jérce című ősi könyv, ami a mágikus talizmánok tanulmányozásával foglalkozik. Állítólag a misztikus szavakkal ellátott különleges tárgyak megvédhetik a viselőjüket, sőt, bizonyos erőkkel is felruházhatják az illetőt.

A Fekete Jércében pontos leírás található a talizmánok elkészítéséről és felszenteléséről. Ezek a talizmánok nemcsak védhetnek és erővel hatalmazhatják fel a viselőjüket, hanem arra is képessé tehetik őket, hogy rávegyenek másokat a titkaik elárulására, általuk elpusztíthatják az ellenségeiket, vagy szerelmet kelthetnek a kiszemeltjükben.

Honorius Könyve: A Liber Juratus Honorii néven is ismert a középkori varázskönyv, ami rituális mágiákat tartalmaz. A Honorius Könyve az egyház erős kritizálásával kezdődik. A varázskönyvből mindig csak három példány létezhet, és azokat csak az arra méltó mágusok birtokolhatják.

A Honorius Könyve tartalmazza az angyalok, démonok és más szellemek megidézését, valamint a tudás és hatalom megszerzése kap benne főszerepet. A hosszú távú szertartásokkal a mágus csodás képességeket szerezhet.

A varázskönyvben szerepel néhány igazán veszélyes szertartás, így például akad, amellyel vitát lehet szítani, árvizeket és betegségeket lehet okozni, vagy gyilkosságot lehet elkövetni.

Pseudomonarchia Daedonum: Johann Weyer, a XVI. századi orvos és démonológus késíztette seudomonarchia Daedonum a című ősi mágikus könyvet, amihez sok ihletet adott neki a tanítója, a híres német okkultista, Heinrich Cornelius Agrippa.

A Pseudomonarchia Daedonum a pokol királyságának 69 legkiemelkedőbb démonját sorolja fel, valamint tartalmazza azok képességeit és azt, hogy hogyan lehet őket megidézni. Például a varjú képében megjelenő Naberius képes arra, hogy minden ember számára kedves és ravasz személyt csináljon belőled. Foras felfedezi a kincseket, Shax pedig elveszi az embereket látását és hallását.

Arbatel De Magia Veterum: Nem derült ki, hogy ki írta a XVI. század végén született, Arbatel De Magia Veterumot. A mágikus könyve a szellemi tanácsok aforizmák átfogó kézikönyve, tehát tulajdonképpen egy misztikus önsegítő könyv, amiben kiemelt szerepet kap a pozitív gondolkodás és a mágia.

A könyvben szereplő rituálék állítólag lehetővé teszik a hét mennyei kormányzóig való eljutást. Ezek egyike Bethel, aki mindent meggyógyít, a másik Phalec, aki becsületes győzelmet hoz a háborúkba.

Az Arbatel De Magia Veterum szertartásait azonban csak a született mágusok tudják sikeresen végrehajtani. A mágikus könyv nemcsak angyalokról szól, hanem más entitásokról, nimfákról, szilfekről, driádokról is található benne információ.

Ars Notoria: A XIII. században állították össze Salamon grimoire gyűjteményéből az Ars Notoria című ősi könyvet, ami nem varázslatok és bájitalok gyűjteménye, ugyanis az a tudás található benne, ami által megérthetőek a nehéz könyvek.

Aki az Ars Notoriát gyakorolja, az olyan bölcsé, tudóssá, filozófussá válhat, aki naponta több órát meditál, kántál és vizualizál. Ezek a szertartások azt a célt szolgálják, hogy az ember intellektuális ajándékot, ékesszólást, jobb hatodik érzéket, bölcsességet és remek emlékezetet kérjen Istentől. Az Ars Notoria a megvilágosodást szolgálja, tehát sötét mágia egyáltalán nem szerepel benne!

Galdrabok: A XVI. században keletkezett az izlandi varázskönyv 47 rituáléját különböző varázslók állították össze. Ahogy ebben a korban a legtöbb izlandi mágia, úgy a Galdrabok is a rúnákra támaszkodik, mivel az emberek hitték, hogy rúnák mágikus tulajdonságokkal rendelkeznek, ha a testen viselik őket, felrajzolják valahova, esetleg tárgyakba vésik.

A Galdrabok varázslatainak legtöbbje gyógyító célt szolgál, így található benne rituálé a fejfájásra, hasmenésre és lázra. Emellett olyan védelmi mágia is szerepel, amely lopás és átok ellen véd.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló