Kísértetjárta házak, ahol állítólag gyakoriak a paranormális jelenségek.Szellemjárta házak.Myrtles ültetvény St. Francisville-ben, Louisiana: A legenda szerint az 1976-ban épített házban levágták egy Chloe nevű rabszolganő fülét, amiért hallgatózáson kapták. Chloe ezért bosszúból megölte a gazdája két lányát úgy, hogy megmérgezte egyikük születésnapi tortáját. Ezután a többi rabszolga felakasztotta Chloe-t, aki állítólag azóta is szellemként kísért az ültetvényen.

A Villisca Axe Ház, Villiscában, Iowa: 1912-ben, egy kegyetlen gyilkosság után vált híressé a Villisca Axe Ház. Az áldozatok Josiah és Sarah Moore, az ő négy gyermekük és még két, a családnál vendégeskedő, kisgyerek volt.

A szörnyű gyilkosság óta a ház a világ egyik legfélelmetesebb épülete, amivel kapcsolatban arról beszélnek, hogy elhaló gyermekhangokat lehet hallani, és repülő gyermekjátékokat lehet látni a falai között. 2014-ben egy hivatásos szellemvadász szíven szúrta magát a házban.

Hotel Monte Vista az arizonai Flagstaffban: 1927-ben nyitották meg a Hotel Monte Vistát, ahol eleinte földalatti szerencsejáték termek, ópium-barlangok és bár várta a vendégeket. A pletykák szerint a 220-as szobában megszálló vendégek arról számoltak be, hogy olyan furcsa jelenségeket tapasztaltak, mint például az, hogy a tévé magától váltott csatornát, vagy úgy érezték, hogy egy hideg kéz érinti meg őket, miközben alszanak.

A beszámolókban az is szerepelt, hogy egy fantom csenget vagy kopog be az ajtón, azt állítva, hogy a „szobaszerviztől” jött, de amikor a vendégek ajtót nyitnak, akkor senkit sem találnak ott. Bár ezek a jelenségek is ijesztőek, mégis a leghátborzongatóbb az alagsorban hallható csecsemősírás.

SK Pierce Ház: A házat a bútoriparból meggazdagodó, Sylvestor Pierce építette a családja számára, ám egy héttel a költözés után a felesége, Sarah elkapott egy bakteriális fertőzést, amibe belehalt. Egy évvel később Pierce kapcsolatba kezdett a nála harminc évvel fiatalabb Ellennel, akitől még két gyereke született.

Miután a házat Edward, a legfiatalabb fiú megörökölte a szülei halála után, panzióvá alakította át. Állítólag a megnyitás után kezdtek az emberek szellemeket látni az épületben. A panzió vendégei arról számoltak be, hogy különös jelenéseket, repülő tárgyakat, rejtélyes hangokat és hőmérséklet ingadozást tapasztaltak.

A Lemp Ház St. Louis-ban, Missouri: A tragikus múltja miatt vált Amerika egyik legkísértetiesebb helyévé a sörfőzde tulajdonos, William Lemp által 1860-as években építettet, harminchárom szobás St. Louis-i Lemp Mansion.

Lemp 1906-ban öngyilkos lett, miután a négy fia közül a legfiatalabb, Frederick meghalt. Néhány évvel később Lemp felesége rákban vesztette életét. 1922-ben az ifjabb William Lemp ugyanabban a szobában lőtte agyon magát, amelyben az apja is kioltotta a saját életét.

1949-ben Lemp harmadik fia, Charles Lemp lelőtte a kutyáját az alagsorban, majd a szobájában önmagával is végzett. Az épületet még ugyanebben az évben eladták, és panzióvá alakították, amiről hamarosan elhíresztelték, hogy szellemek járnak benne.

Jean Harlow-ház, Los Angeles, Kalifornia: 1932-ben élt a házban a híres színésznő, Jean Harlow és erőszakos férje, Paul Bern. A férfi a tükör előtt lőtte fejbe magát, de többen is úgy vélik, hogy valójában a volt barátnője ölte meg, majd a gyilkosság után néhány nappal egy hajóról leugorva öngyilkos lett.

A férje halála után Harlow elköltözött a házból, majd néhány évvel később, 26 éves korában ő is meghalt. A házat Jay Sebring sztárfodrász vásárolta meg 1963-ban. Egy ideig vele élt a barátnője, Sharon Tate, aki aztán elhagyta Roman Polanskiért.

Ezután Tate-t megölte a Charles Manson-kultusz egyik tagja. Érdekesség, hogy Tate szintén 26 évesen halt meg. Amikor Tate még a Harlow-házban élt, akkor a barátainak és interjúkban is beszélt arról, hogy az épületben rémisztő dolgokat tapasztalt. Ilyen ijesztő élménye volt például az, hogy látott egy „ijesztő kis embert”. A nő barátai szerint Paul Bern szelleme kísért a házban.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló