Hűtlen férjekre vadászik La SayonaIsmerd meg a világ félelmetesebb női szellemeit, akik leginkább a férfiakra vadásznak.La Sayona – A hűtlen férjek gyilkosa: Venezuelában ismert ez a kísértethistória, ám nem csak ott kell félniük tőle az embereknek, mert La Sayone a környező országokban is felbukkan. A szellem neve eredetileg Melissa volt. Ahogy La Siguanaba, úgy Melissa is gyönyörű nő volt, ám ő boldogan élt a férjével és a fiával.

Ennek azonban vége lett azon a napon, amikor Melissa a folyóban fürdött, és felbukkant egy idegen, aki azt állította, hogy Melissa férjének viszonya van a saját édesanyjával. Melissa dühösen rohant haza, ahol a fia és a férje aludt. A nő annyira dühös volt, hogy a családjára gyújtotta a házat, majd átment az anyjához, akit halálra késelt.

Az anya a halála előtt elátkozta a lányt, hogy sohase leljen nyugalmat, és minden férfit meg kell ölnie, aki megcsalja a feleségét. Így született meg La Sayone, aki haladt a korral, és mostanában az autópályákon keresi a hűtlen férfiakat, hogy végezzen velük.

Churel – A vámpírszellem: Észak-India kísértete állítólag a Divali fesztivál alatt kelt életre, amikor meghalt egy terhes nő. A legenda szerint a sikoltozó szellem a legtöbbször női alakot vesz fel, és azért jött, hogy bosszút álljon azért, mert a gyermeke meghalt. A szellem főleg a vadonban portyázik, és kiszívja az áldozatai vérét. A sikoltozás mellett, még arról ismerhető fel, hogy a lábai 180 fokkal visszafordulva helyezkednek el, tehát hátrafelé is képes sétálni.

La Llorona – A gyermekrabló: A legenda főszereplője a spanyol hódítás korában, Mexikóban élt Maria. A történetnek többféle verziója ismert a latin-amerikai országokban. Az egyikben szegény parasztlányként, a másikban indiánlányként említik, de a történetek abban mind egyformák, hogy Maria egy tehetős emberhez ment hozzá, és két fiút szült.

A férfi azonban elhanyagolta a feleségét. Egyes verziók szerint szoknyavadász alkoholista volt, mások szerint világutazó. A lényeg nem is ez, hanem az, hogy Maria egy nap rájött a férje hűtlenségére, és dühében beledobta/belefojtotta a fiait a Santa Fé folyóba.

A tettét nyomban megbánta, de a gyerekei életét már nem tudta megmenteni. A gyilkosság után Maria nem evett, nem ivott, egyre vékonyabb lett, folyamatosan gyászolta a gyerekeit a sírásával (amiről aztán a nevét kapta).

A legenda szerint Maria addig nem juthat be a Mennybe, amíg meg nem találja a gyermekei lelkét, ezért a halála óta szellemként bolyong, ha pedig elhagyott, eltévedt gyereket talál, akkor vízbe fojtja, abban reménykedve, hogy az ő lelkük elég lesz az üdvösséghez.

A magas, vékony, fehér ruhás nő „fantom autóstopposként” is elhíresült az USA déli részén, míg Mexikóban a gyereknevelés eszközeként is használják, hogy ezzel vegyék el a kicsik kedvét az elkóborlástól.

Sundel Bolong – A kasztráló: A maláj kultúra legismertebb szelleme a Sundel Bolong, ami nagyjából azt jeleni, hogy „prostituált, benne egy lyukkal”. A legenda szerint egy gyönyörű nő terhesen halt meg és a sírban szülte meg a gyermekét. A történet egy másik verziója szerint szülés közben halt meg. A harmadik elbeszélés szerint a nőt megerőszakolták, vagy öngyilkos lett, amiért teherbe esett.

Sundel Bolong fehér hálóruhában járja a világot, a hosszú fekete hajával pedig eltakarja a hátán található nagy lyukat, ahol a gyermeke előbújt. A női szellem csak a férfiakra veszélyes, ugyanis ők képtelenek ellenállni a bájának. Miután elcsábította a kiszemelt férfi, kasztrálja, de életben hagyja, hogy szenvedjen.

Phi Tai Hong – Aki helyet cserélne veled: Thaiföld kísértethistóriájában az igazán kegyetlen halált halt, esetleg temetetlenül maradt testű, emberek változhatnak phi tai hongs szellemé. Közülük a legrémisztőbbek a terhes nők.

Phi tai hongsek jellemzően terrortámadás, és természeti katasztrófa után jelennek meg. A phi tai hongs a tragédia helyszínén maradnak, és megpróbálják megölni az élőket, mert azt hiszik, hogy megszállhatják a testüket.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló