Rendezők, akik összebalhéztak a színészükkel



A filmtörténelem legbalhésabb forgatásai.Tippi Hedren kontra Alfred Hitchcock Madarak (1963): Tévéreklámban látta meg a modell Tippi Hedrent Alfred Hitchcock, aki sztárt csinált belőle, ám amikor Hedren visszautasította a rendező szexuális közeledését, akkor Hitchcock megütötte, és közölte vele, hogy tönkre fogja tenni. Erre Hedren annyit mondott, hogy tegye, amit tennie kell, majd rácsapta az ajtót.

A rendező valóban megpróbálta kisiklatni a színésznő karrierjét, amikor Hedren a második közös filmjük, a Marnie forgatása után otthagyta. Hitchcock szerződéssel kötötte magához a színésznőt, akinek azonban nem adott szerepeket.

Hedren végül akkor szabadult meg a rendezőtől, amikor Charlie Chaplin A hongkongi grófnő című filmjében kapott szerepet. A színésznő többé nem találkozott Hitchcockkal, viszont soha nem titkolta el a zaklatást, amiről először a kollégáinak beszélt privátban, majd nyilvánosan is, amikor az életrajzi könyve készült.

 

Lily Tomlin kontra David O. Russell Multik haza (2004): Napjaink egyik legtehetségesebb rendezője David O. Russell (Napos oldal, Amerikai botrány), mégis köztudott, hogy rendkívül nehéz termesztű ember, akiről több korábbi színésze is azt mesélte, hogy minősíthetetlenül viselkedett vele. Ezt bizonyítja az a videó is, ami a Multik haza! forgatásáról került ki, és amelyen az látható, hogy a rendező tűrhetetlen stílusban ordibál Lily Tomlinnal.


Később Tomlin a védelmébe vette a rendezőt, majd mindketten úgy nyilatkoztak, hogy a pillanat hevében balhéztak össze, valójában tisztelik egymást és a másik tehetségét, gyorsan kibékültek és szívesen dolgoznának újra együtt.

Faye Dunaway kontra Roman Polanski Kínai negyed (1974): A Kínai negyed forgatásán esett egymásnak a híres rendező, Roman Polanski és a világhírű díva, Faye Dunaway. A színésznő szerint a köztük lévő feszültség azzal indult, hogy a direktor kitépte néhány hajszálát, amiért szerinte kusza volt Dunaway frizurája.

Amikor a színésznő afelől érdeklődött, hogy mi az általa játszott karakter motivációja, akkor Polanski egyszerűen közölte, hogy Dunaway mondja el a szövegét, aztán vegye fel a fizetését, és csak ez motiválja.

Amikor a rendező nem engedte ki a mosdóba a színésznőt, akkor Dunaway egy pohárba végezte el a dolgát, aztán azt Polanskihez vágta.

Bill Murray kontra Harold Ramis Idétlen időkig (1993): Sok éven át elválaszthatatlan barátok voltak Bill Murray és Harold Ramis, ám ez megváltozott az Idétlen időkig című film forgatásán, ugyanis a filmet rendező Ramis megelégelte a színész kiszámíthatatlan viselkedését, és egy alkalommal a gallérjánál fogva vágta a falhoz.

Ramis lánya a Ghostbuster’s Daughter: Life with My Dad, Harold Ramis című könyvében írt arról, hogy Murray magánéleti problémákkal küzdött akkoriban, és nem találták a közös hangot az apjával, ami ahhoz vezetett, hogy húsz évig nem álltak szóba egymással.

Bár érezhetően megviselte őket a haragtartás, mégsem tett egyikük sem lépést a másik irányába. Erre csak nem sokkal Ramis halála előtt került sor.

Megan Fox kontra Michael Bay Transformers (2007): Leginkább sorozatokban és a Bad Boys 2-ben szerepelt Megan Fox a 2007-es Transformers előtt, ami után már A-listás színésszé és szexszimbólummá vált, így nem csoda, hogy visszatért a két évvel későbbi folytatásban.

Az azonban már meglepő, hogy még ugyanabban az évben így beszélt Michael Bayről:

„Olyan, mint Napóleon! Azt akarja, hogy az ember úgy gondoljon rá, mint egy teljesen őrült, hírhedt fickóra. A forgatáson pedig olyan, mint Hitler, általában úgy is viselkedés. Amikor azonban nem forgatunk, akkor bizonyos értelemben szerettem a társaságát, mert valójában egy reménytelenül esetlen ember.

A való életben kimondottan érzékeny és törékeny, de forgatás közben igazi zsarnok. Shia és én majdnem meghaltunk a Transformers forgatásán. Michael képes rávenni az embert olyan őrültségre, amit valószínűleg már nem fedez a biztosító.”

Ezek után nem csoda, hogy Fox nem szerepelt a harmadik Transformersben.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló