Ezek a sztárok már nem fejezhették be az utolsó filmjüket (1. rész)



Színészek és színésznők, akik forgatás közben haltak meg.River Phoenix (1970 – 1993): Az Állj mellém! tette Hollywood egyik legígéretesebb gyereksztárjává River Phoenixet, aki nem élt ezzel a lehetőséggel, mert nem akart tinisztárrá válni. A színész a nagy gázsit ígérő filmszerepekre is nemet mondott, ugyanis azok helyett inkább olyan független filmekben játszott, mint A kis Nikita vagy az Üresjárat. Az utóbbiért Oscar-jelölést is kapott.

Phoenix a tragikusan rövid karrierje során a blockbusterek világát sem hagyta ki, ugyanis néhány évvel azt követően, hogy Harrison Ford fiát alakította a Moszkitó parkban, ő játszhatta el a fiatal Indy szerepét az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban.

A rendkívüli színész élete a Dark Blood című film forgatásának idején, 1993. október 31-én ért véget, amikor a mindössze 23 éves Phoenix a Johnny Depp tulajdonában lévő Viper Room éjszakai klubban, többek között morfiumból és kokainból álló drogkoktélt juttatott a szervezetébe.

A rohamot kapott sztárhoz mentőt hívott az öccse, Joaquin, ám sajnos a kórházban már nem tudták megmenteni a színész életét, akinek halála az egész világot megrázta, hiszen amellett, hogy a generációjának legtehetségesebb sztárja volt, még sokan szerették a szerény és érzékeny lelke miatt.

Halálakor River Phoenix felvételeinek nagyjából 20%-a hiányzott, köztük fontosabb jelenetek is, ezért a stúdió elásta a Dark Bloodot. Később, amikor a negatívokat birtokló biztosító társaság meg akarta semmisíteni azokat, akkor George Sluizer rendező közbelépett és megszerezte a felvételeket, amiket újravágott. A filmet 2012-ben mutatták be. Egy időben szó volt róla, hogy az elhunyt színész testvére, Joaquin készíti a bátyja utószinkronját, de a Phoenix család hallani sem akart a filmről.

Marilyn Monroe (1926 – 1962): A negyvenes évek végén kezdett színészkedni a hollywoodi filmtörténelem legnagyobb szexszimbóluma, aki 1953-ban a Szőkék előnyben című vígjátékban megteremtette a „buta szőke nő” karaktert, de ugyanebben az alkotásban énekelte el a Diamonds Are A Girl's Best Friend című dalát, ami a mai napig legendás.

Marilyn Monroe a fellebbenő szoknyájáról és az erotikusan előadott Boldog szülinapot-dalról is emlékezetes maradt az egész világon. Mindennek ellenére Monroe több volt, mint egy férfifantáziát beindító nőcske, hiszen komolyan vette a színészkedést, a tehetségét pedig olyan filmekben bizonyította, mint a Van, aki forrón szereti és a Buszmegálló.

Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg. A holttestét egy hotelszobában fedezték fel, körülötte üres altatótablettás üvegekkel. Habár úgy néz ki, hogy egyértelmű, hogy Monroe öngyilkos lett, mégis a mai napig sok teóriát hallani arról, hogy valójában mi történhetett vele. Az egyik leghíresebb összeesküvés-elmélet az, hogy a John F. Kennedy elnök szeretője volt, és ez vezetett a halához.

Akárhogy is történt a halála, az biztos, hogy a színésznő akkor javában dolgozott az 1940-es Közbelép a feleségem című film remakején, amiből ugyan egyszer már kirúgták, de mivel a partnere, Dean Martin megfenyegette a stúdiót, hogy otthagyja a produkciót, ha nem veszik vissza színésznőt, ezért visszahívták.

Monroe halála után azonban Martin nem akarta folytatni a filmet, amit végül a stúdió leállított, és csak amolyan kisfilmként került ki a vágatlan verzió. Egy évvel később teljesen új szereplőgárdával, Move Over, Darling címmel forgatták le a remake-et.

Oliver Reed (1938 – 1999): A színészről köztudott volt, hogy szereti az alkoholt, a kocsmázást és a balhékat, így pedig keveseket lepett meg az, hogy Oliver Reed egy bárba betérve szívrohamot kapott és meghalt. Mivel ez a Gladiátor forgatása közben történt, emiatt a stábnak valamit ki kellett találnia a színész pótlására.

Az eredeti terv szerint a Gladiátor fináléjában a főhős a Reed által játszott Proximóval küzdött volna meg. A helyzetet végül úgy oldották meg, hogy digitális másolattal helyettesítették Reedet.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló