Ezek napjaink legfelkapottabb plasztikai beavatkozásai! (1. rész)



Ismerd meg a manapság legnépszerűbb eljárásokat, amelyek között van kimondottan veszélyes is!Buccal fat removal – a beesett-arc műtét: Napjainkban nagyon divatossá vált a kiugró arccsont, ami vagy vele született adottság vagy az embernek éheztetnie kell magát hozzá, esetleg bevállalja a gyors és viszonylag biztonságos, buccal fat removal elnevezésű beavatkozást.

Ezzel a trükkös megoldással az arc közepén lévő zsírpárnát egy belülről, a szájüreg felől ejtett metszésen keresztül távolítják el. A páciens néhány órával a beavatkozás után távozhat is, és azt leszámítva, hogy pár napig csak pépeset ehet, nem kell fájdalmas felépülésre számítania.

A buccal fat removal eljárással kapcsolatban Dr. Brent Moelleken, beverly hills-i plasztikai sebész, aki elmondása szerint havonta legalább három ilyen beavatkozást hajt végre, arra figyelmeztet, hogy ez a plasztika visszafordíthatatlan, mert szinte lehetetlen úgy visszahelyezni az arcban lévő zsírpárnákat, hogy az természetes hatású legyen. Hozzátette, hogy az arcban lévő zsírpárna eltávolítása a laikusok számára elég ismeretlen eljárás, amit általában azokon végeznek el, akik utálják, hogy túl kerek az arcuk.

Dr. David Shafer, New York-i plasztikai sebész arra hívta fel a figyelmet az eljárással kapcsoltban, hogy azok esetében, akiknek vékony az arca, nem lesz előnyös a végeredmény. Sőt, mivel az arc az évek múlásával magától vékonyodik, mert egyre kevesebb zsír marad a bőr alatt, ezért lehet, hogy fiatalon még jól áll valakinek a buccal fat eltávolítása, de néhány évvel később biztos, hogy meg fogja bánni, hogy a beavatkozást választotta.

Shafer hozzátette, hogy vannak olyan kollégái, akik elvből nem hajlandóak elvégezni ezt a műtétet, de az ő vélemény az, hogy a nagyon kerek arcú páciensek esetében indokolt lehet a beavatkozás.

Köldökplasztika: A természetes köldökök többsége nem tökéletesen kerek, mégis sokan vágynak szimmetrikus, befelé forduló köldökre. Leginkább a meglazult bőr, a sérv vagy a terhesség utáni kifordult köldök miatt döntenek köldökplasztika mellett az emberek.

Ez a köldök alakját megváltoztató beavatkozás elvégezhető önmagában, de egy másik műtét, például hasplasztika vagy mellrekonstrukció, részeként is. Az eljárás alacsony kockázattal jár, de az eredménye állandó, kivéve akkor, ha a páciens nem elégedett, és úgy dönt, hogy még egyszer átszabatja magát.

Állkapocs és állplasztikák: A rágóizom túledzése miatt is kialakulhat a széles állkapocs. Ha ez történik, akkor az könnyen korrigálható, ugyanis a plasztikai sebészek botoxinjekcióval csökkentik ennek az izomnak a méretét, és addig gyengítik az izmot, amíg az el nem sorvad.

Ennek az eljárásnak egy hónapon belül látható az eredménye, ami nagyjából hat hónapig tart, ugyanis ennyi időt vesz igénybe az izom regenerálódása, ezért az injekciókat meg kell ismételni, ami azért előnyös, mert nem visszafordíthatatlan, ha a páciens úgy dönt, hogy mégsem tetszik neki az eredmény.

A botoxos eljárás nem alkalmazható, ha az állkapocscsont túl nagy, vagy túl kicsi. Ebben az esetben állkapocsműtétet végeznek, ami pontosan olyan rossz, mint amilyennek hangzik. A beavatkozáshoz általános érzéstelenítést használnak, majd a sebész kis méretű bemetszéseket ejt az arcbőrön, hogy hozzáférjen az állkapocs csontjaihoz, amiket a megfelelő helyeken eltör, majd előre vagy hátra mozdítja. Ezután rögzíti a csontokat az új helyzetükben.

A műtétnek különböző fajtái vannak, attól függően, hogy hol változtatták meg az állkapocscsontot. A beavatkozás után gyakori, hogy a pácienst erős fájdalmak kínozzák. A szájat összezárva kell tartani, és sokaknak gondot jelent a levegővétel, illetve rendszeres mellékhatás az orrvérzés.

Az állkapocsműtétet esetében mindenképpen be kell tartaniuk az orvosi előírásokat a pácienseknek, mert ha az állkapocs rosszul forr össze, akkor azt nehéz korrigálni, ráadásul az is hasonló fájdalmakkal jár. A műtét utáni teljes felépülés eltarthat 4-12 hétig is.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló