Ezek napjaink legfelkapottabb plasztikai beavatkozásai! (2. rész)



Ismerd meg a manapság legnépszerűbb eljárásokat, amelyek között van kimondottan veszélyes is!Brazil fenékplasztika: Az egyik leghírhedtebb és legveszélyesebb beavatkozás a brazil fenékplasztika, avagy gluteoplasztika, ami során a test más helyeiről, például a csípőből, a combokból vagy a hasból kinyert zsírt ültetik be a fenékbe.

A beavatkozás után a páciens akár nyolc hétig nem ülhet vagy feküdhet a fenekén. Az implantátumokkal ellentétben ennek az eljárásnak természetes hatást kelt az eredménye, ami azonnal látható, viszont a végleges forma kialakulása akár fél évig is eltarthat.

Dr. Tony Youn, los-angelesi sebész elmondása szerint a brazil fenékfelvarrás (BBL) az egyik legnépszerűbbé váló műtét, az olyan hírességek miatt, mint Kim Kardashian, ám ugyanakkor ez az egyik legveszélyesebb is:

„Az a probléma, hogy a brazil fenékfelvarrás messze a legmagasabb halálozási aránnyal rendelkező kozmetikai beavatkozás. Egy tanulmányból kiderült, hogy a halálozási ráta 1 a 3000-hez lehet, ha egy szakvizsgával rendelkező plasztikai sebész végzi el a műtét, és ebben az adatban nincsenek benne azok a kontárok, akik valójában nem plasztikai sebészek, csak annak adják ki magukat. Összehasonlításképpen: más kozmetikai beavatkozások halálozási aránya 1:50 000 és 1:100 000 között van.”

A brazil fenékfelvarrás következtében bekövetkező halál oka általában a zsírembólia, ami annak a következménye, ha a fenékbe fecskendezett zsírt véletlenül túl mélyre, a fenék nagy vénáihoz közel fecskendezik be. Ebben az esetben a zsír a vénákba kerül és eltömíti a tüdő környéki ereket. Ugyanakkor a szakember szerint még mindig jobb és biztonságosabb ez a eljárás, mint a fenékimplantátum.

Szemöldökbeültetés: Tulajdonképpen a 90-es években felnőtt nők mentőöve a szemöldökbeültetés, ugyanis abban a korszakban volt divat a hajszálvékony, ceruzával húzott, túlszedett szemöldök. A trend követői közül sokan szembesültek azzal a problémával, hogy a szemöldökük megritkult az állandó szedés miatt. Ugyanakkor az is előfordul, hogy valakinek alapból ritkásabb a szemöldöke.

Ennek a legtartósabb megoldása a szemöldökbeültetés, amit egy 2017-es tanulmány nevezett „népszerű eljárásnak”. Az átültetés úgy néz ki, hogy a sebész „donorhelyről”, ami lehet például a tarkó, gyökerestül emel ki hajszálakat, amiket aztán a szemöldök területére ültet be. Mivel a vágyott szemöldökforma kialakítása után a hajszálak ugyanúgy nőni kezdenek, ahogy az eredeti helyükön, ezért muszáj azokat rendszeresen vágni.

Dr. Jeffrey Epstein, Miamiban élő specialista, akit senki se keverjen össze a hírhedt amerikai üzletemberrel, elmondta, hogy hetente három-négy szemöldökbeültetést végezel, a páciensei pedig 35 és 45 év közötti nők.

A szakember szerint nem a túlszedés az egyetlen ok a műtétre, hanem az öregedés is, amely során a haj és a testszőrzet elvékonyodhat, ezért előfordul, hogy 50 és feletti férfiak és nők is kérik a szemöldökbeültetést.

Gödröcskeplasztika: A minimálisan invazív eljárás eredménye tartós gödröcske az arcon vagy az állon. A műtéthez általában helyi érzéstelenítést használnak. A sebész lyukat üt az arcon, majd egy varrattal leköti a szövetet, hogy ezzel természetes hatású gödröcskét hozzon létre.

Dr. David Shafer, New York-i plasztikai sebész az alábbiakra hívta fel a figyelmet a visszafordíthatatlan eljárással kapcsolatban:

„A gödröcskeplasztika előtt muszáj részletes megbeszélést folytatni a pácienssel, hogy megértsük a kívánságait és megbizonyosodjunk arról, hogy nagyon jól tudja, hogy milyen kockázatokkal és előnyökkel jár a beavatkozás.

A feloldó töltőanyagokkal vagy a botoxszal ellentétben a sebészeti beavatkozások eredménye maradandó. Fontos megjegyezni, hogy míg a természetes gödröcskék általában akkor látszódnak, amikor az ember mosolyog, a sebész által létrehozott gödröcskék nyugalomban is megjelenhetnek, különösen a műtétet követő első hetekben-hónapokban, ez pedig egyáltalán nem természetes.”

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló