Ezek a sztárok ritkán hagyják profira a veszélyes mutatványokat! (1. rész)



Vakmerő színészek, akik kaszkadőr nélkül mutatják be a veszélyes jeleneteket.Keanu Reeves: Az 1991-es Holtpont óta mutat be minden akciójelenet Keanu Reeves a filmjeiben. A Patrick Swayze társszereplésével készült produkcióban a rendező kérésére hajtottak végre minden verekedős jelenetet, amelyek koreográfiáit a hétvégéken gyakorolták be. Reeves nem igazi adrenalinfüggő, ugyanis a Féktelen akciójeleneteit is csak azért csinálta meg ő maga, mert a rendező rábeszélte. A színész csak akkor hajlandó végrehajtani a veszélyes jeleneteket, ha teljesen biztos abban, hogy vigyáznak rá, és ezek a felvételek a film hasznát szolgálják.

Sylvester Stallone: Közel 50 éve színészkedik Sylvester Stallone, aki rengeteg akciófilmben szerepelt, és csak akkor használt kaszkadőrt, ha az elkerülhetetlen volt, de akkor is csak azután hagyta profira a munkát, hogy ő megpróbálkozott a feladattal.

Emiatt elég sokszor szerzett sérülést, amiknek csak később lett következménye, mivel általában a sérülés után folytatta a munkát. Ezt tette A feláldozhatók első része esetében is, amelyben kicsit eltört a nyaka, amikor Steve Austinnal harcolt. A Rocky negyedik része forgatásán néhány ütés valóban betalált, ami miatt nyolc napot kellett kórházba töltenie.

Karrierje során öt különböző műtéten esett át, amiért ő maga hajtotta végre a jeleneteit. Megsérült a háta, a nyaka és a válla is. A ma 76 éves Stallone már bánja, hogy mindent ő akart csinálni, ezért azt tanácsolja mindenkinek, hogy inkább hagyja a kaszkadőrökre a munka nehezét.

Daniel Craig: James Bond szerepével vált akciósztárrá Daniel Craig, aki rengeteget rohangált, épületekről és mozgó járművekről ugrott le, valamint közelharcban keménykedett. A színész kaszkadőr nélkül hajtotta végre a verekedős jeleneteket és más mutatványokat, ám előfordult, hogy ezek közben megsérült.

A Casino Royale egy verekedős jelenetének forgatása során kiverték két első fogát, ami miatt Londonból repült a forgatásra egy fogorvos, hogy protézissel gyorsan rendbe hozza a dolgot. A Quantum csendje esetében a színész vállát kellett megműteni, de az egyik ujja is úgy eltört, hogy a kórházban ki kellett égetni a sebet, hogy elálljon a vérzés.

A Spectre felvételeit azért kellett leállítani néhány napra, miatt Craig kificamította a térdét. Lehet, hogy a színész ezért nyilatkozta azt a film után, hogy inkább vágná fel az ereit, minthogy még egyszer eljátssza James Bond szerepét.

Adam Driver: Nem az akciófilmjeiről vált híressé Adam Driver, aki a 65 című film fizikális jelenetei mellett eddig leginkább a Star Wars legújabb trilógiájában mutathatta meg a harctudását, amely esetében a kardpárbajokban csillogtatta meg a tehetségét. A Skywalker korában már minden mutatványt a színész mutatott be, így a kaszkadőre egyetlen alkalommal se vehette fel Kylo Ren jelmezét.

A 65 esetében szintén Driver látható a legtöbb akciójelenetben, ami főleg futásból, sziklákról és más helyekről való leugrásból, illetve lövöldözésekből áll. A színész számára fontos, hogy ezen a téren is megállja a helyét, ezzel is hozzátéve a sikerhez, viszont azt kijelentette, hogy annyira soha nem lesz extrém, mint Tom Cruise.

Tom Cruise: ATom Cruise a legismertebb arról, hogy szereti saját maga végrehajtani a leghajmeresztőbb mutatványokat is, főleg a Mission: Impossible-filmekben. A leghíresebb mutatványainak egyike a negyedik részben látható, ahol a dubaji Burdzs Kalifa oldalán rohangált. Az ötödik rész elején úgy szállt fel egy katonai repülőgép, hogy annak oldalán lógott. A még bemutatásra váró hetedik rész esetében egy motorral ugrik le egy hegyről, majd alacsony magasságnál nyit ejtőernyőt.

Ugyanakkor Cruise sem ússza meg mindig sérülés nélkül a vakmerőségét. Például a hatodik rész forgatását azért kellett szüneteltetni, mert egy ugrás közben eltörte a bokáját, a képsor azonban benne maradt a filmben.

A Top Gun: Maverick forgatásán élesben is repülhetett, ám nem engedték fel minden gépre.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló