Meglepő érdekességek a tündérekről



Ezeket a dolgokat talán még nem tudod a tündérekről.Tündérzenét hallottak a Man-szigeten: W.W. Gill számolt be arról, hogy amikor a Man-szigeten járt, akkor felkeresett egy tündérháromszöget a folyó völgyében, ahol tündérzenét hallott. 1922-ben a barátaival Dartmoorban nyaraló zeneszerző, Dr. Thomas Wood teljesen biztos volt abban, hogy az a zene, amit 20 percen keresztül hallott, tündérektől származott, ezért lekottázta azt.

Tündérhelyek: Leginkább Írországban „léteznek” a tündérek, akikkel kapcsoltban tündérvárakat és tündérdombokat tartanak számon. Ezek ugyanolyan tilos helyeknek számítottak, mint a tündérutak, elsősorban azért, mert az esetek többségében láthatatlanok voltak, és főleg azért nem tanácsolták az ilyen területek közelébe való építkezést vagy közlekedést, mert a legendák szerint az emberek akaratlanul is áttévedhettek a tündérek világába.

Valamikor 1959 előtt Paddy Baine és menyasszonya erőszakos kalapálást hallott az új házukban, és már-már azt hitték, hogy leomlik a fal. Egy helyi bölcs asszony, Mairead ni Heine segítségét kérték, akitől megtudták, hogy az otthonuk egyik sarka zavarja a tündéreket, mert belelóg az ösvényükbe. A béke akkor állt helyre, amikor egy kőfaragó levágta a ház sarkát.

Tündérrókák, tündérkutyák és tündérfókák: Egy gazda szerint tündérrókák ölték le a csirkéit Cavan megyében. Velük szemben a tündérkutyák jóindulatúak lehetnek, de a megjelenésük különböző, ugyanis a walesi tündérkutyákat fehérnek írták le, míg a Man-szigeteken állítólag vörös fülű, fehér színűek.

A selkie-k legendája alapján a tündérek eredetileg fókák, akik gyönyörű nővé változva kötöttek házasságot az emberekkel. A mítosz miatt 1839-ben beszüntették a fókavadászatot Mayo megyében Downpatrick Headtől Kilcumminig.

Denton Hallban tündére: Általában szellemeket neveznek poltergeisteknek, de egyes tündéreket is úgy ábrázolnak, mint épületekben randalírozó szellemeket. A tündérkutató Katharine Briggs egyik barátja gyakran ellátogatott a Newcastle melletti Denton Hall idős hölgyeihez az 1890-es években.

Ezek az idős hölgyek egy tündérről beszéltek, akit ugyan soha nem láttak, viszont sokszor hallották, amikor Denton Hallban dolgoztak, ahol általában megnehezítette a mindennapjaikat. Állítólag napjainkban is előfordulnak ott különös jelenségek.

Mentális beteg volt a tündérnek hitt feleség: 1895 márciusának elején Michael Cleary azt gyanította, hogy a felesége, Bridget tündér, ám valójában valamiféle mentális betegségben szenvedett. A férj és a tündérhívő Jack Dunne erőszakos és megalázó „tündérpróbáknak” vetette alá a nőt, akit tulajdonképpen bántalmaztak.

Amikor március 15-én Cleary forró bottal fenyegette a feleségét, akkor annak ruhája lángra kapott, mire a férj lámpaolajat öntött rá. Bridget halálra égett. Mivel a férj továbbra is makacsul hitte, hogy a nő tündér volt, ezért a halála utáni éjszaka elvitte a holttestét a közeli Tündérdombra, hogy visszakapja a „valódi” feleségét.

Az eset után gyorsan megtalálták az elrejtett holttestet. Cleary-t 20 év börtönre ítélték a felesége haláláért, majd a férfi Kanadába emigrált.

Írország leghíresebb tündérdoktora: 1798-ban született Biddy Early Írország leghíresebb népi gyógyítója és tündérdoktora volt. A számon tartott sikereiről azt gondolták, hogy azokat a tündérekkel való kapcsolatának köszönheti.

Early csak ajándékokat (húst és whiskyt) fogadott el fizetségül a szolgáltatásaiért, és elismerte, ha valamit nem tudott meggyógyítani. Emellett tisztánlátó is volt, aminek köszönhetően egyszer úgy győzött le egy ellenséges papot, hogy titkos részleteket árult el annak magánéletéről.

Early több ezer látogatója között az a pletyka kelt szárnyra, hogy egyikőjük az angol királyi család tagja, aki csak azért utazott el Clare megyébe, hogy a tündérdoktorral találkozzon. Annak ellenére, hogy Early évtizedeken keresztül ellenséges viszonyban állt az egyházzal, a temetésén huszonhét pap tette tiszteletét 1874-ben.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló