Városi legendákCsak kevesen ismerik ezeket a hátborzongató rémtörténeteket.Hachishakusama: Ha hátborzongató városi legendákra vagy kíváncsi, akkor Japán rémtörténeteit neked találták ki! A japán városi legendák közül az egyik legismertebb Teke Teke, annak a fiatal nőnek a szelleme, aki úgy lelte halálát, hogy a vonat sínekre esett és a szerelvény kettévágta. A halála óta Teke Teke másokra vadászik, hogy kettévágja őket.

Ugyanakkor Japánban is vannak kevésbé ismert városi legendák. Ilyen a Nyolc láb magas démon, avagy Hachishakusama, aki 9 és 11 év közötti gyerekre jelent veszélyt. Állítólag előfordul, hogy a legtöbbször 244 centi magas, hosszú fekete hajú, fehér ruhájú, mezítlábas nő képében megjelenő Hachishakusama megbízható családtagként bukkan fel, hogy így hálózza be a kiszemelt gyereket, akit aztán megkínoz.

Vörös szemű, tüzet hányó guruló borjak: Jamaica egyik városi legendája azt állítja, hogy éjszaka guruló borjakkal lehet találkozni. A történet szerint ezek a borjúra hasonlító, utcán végig guruló lények, akiknek egyik szeme vörös és képesek tüzet lőni, az életükben gonosz (valamiért leginkább a hentesek) emberek szellemei.

A városi legenda egy másik elbeszélése szerint a guruló borjak mindkét szeme vörös és a tűz az orrukból csap ki. A történet olykor olyan verzióban is hallható, hogy a hátsó lábaik kecskéére hasonlít, az egyik mellső lábuk emberi, a másik lóé.

Ha egy utazó el akar menekülni egy guruló borjú elől, akkor az üldözni kezdi, hogy elkapja és megkínozza. A tragikus véget állítólag úgy lehet elkerülni, hogy eltereled a guruló borjú figyelmét azzal, hogy a földre dobsz valamit, amit megszámolhat, vagy el kell jutnod a legközelebbi kereszteződésig, méghozzá előtte.

Az erdőirtás miatt dühös boszorkány bosszúja: Skócia esetében nem kell sokat keresgélni, ha városi legendát szeretnél hallani, ám a népszerű történetek mellett akadnak olyan kevésbé ismertek, mint az, amely arról szól, hogy egy ismeretlen skót faluban megjelent a környező erdőben egy boszorkány, hogy arra figyelmeztesse a helyieket, akik több termőföldet akartak, hogy fejezzék be a fák kivágását.

A boszorkány azzal fenyegetőzött, hogy ha nem hallgatnak rá, akkor nemcsak a földet, hanem a falu összes nőjét is terméketlenné teszi. A falusiak és a boszorkány végül alkut kötött, aminek értelmében a helyiek az erdő kis részét megtisztíthatják, de ezért cserébe minden szüret után egy zsák terményt hagynak az erdő szélén.

A béke évszázadokon át fennmaradt, ám akkor a falusiak új generációja felrúgta az egyezményt, ugyanis kiirtották az egész erdőt, hogy malmot építsenek. A szerződésszegés miatt ismét megjelent a boszorkány, akit a falusiak elfogtak és felakasztottak. A boszorkány utolsó leheletével azt kiáltotta, hogy most már három zsák termény az ár.

A malom tulajdonosa annyira megrémült, hogy eleinte minden szüret után teljesítette a három zsák terményt, amiért cserébe a növényei szépen megnőttek és három csodaszép lánya született. Egy nap azonban a malom tulajdonosa önelégült és mohó lett. Többé nem fizette a három zsák terményt, ezért lesújtott rá a boszorkány átka, ugyanis eltűnt a legfiatalabb lánya, akinek aztán már csak a holtteste került elő.

A Wakehurst út szellemutasa: Egy kevésbé ismert városi legenda arról szól, hogy a Seaforthot és Narrabeen-t összekötő Wakehurst út rejtélyes gyilkosságok és paranormális jelenségek színtere. Az autósok közül többen is arról beszéltek, hogy az autórádiók meghibásodtak, vagy a kocsi ajtajai váratlanul, minden ok nélkül, bezáródtak.

A városi legenda egyik verziója szerint az 1970-es években megtámadtak és megöltek egy Kelly nevű lányt a Wakehurst Parkway mentén. Állítólag Kelly szelleme azóta olykor felbukkan egy-egy semmit sem sejtő sofőr hátsó ülésén. Ha az autóvezető nem veszi észre a szellemet, akkor balesetet szenved. Aki meglátja, annak azt kell kiabálnia, hogy „Kifelé, Kelly!”, mert csak így kerülheti el, hogy balesetet szenvedjen.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló