Bűnözőkről szóló szellemtörténetekÁllítólag főleg a börtönökben látni ezeket az elítélteket.Nyugat-virginiai állami büntetés-végrehajtási intézet: Egy hatalmas gótikus erőd a nyugat-virginiai Moundsville-ben található nyugat-virginiai állami büntetés-végrehajtási intézet, ahol 1876-tól 1995-ig tartották fogva az állam legerőszakosabb bűnözőit.

A börtönt végül azért zárták be, mert a virginiai legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy túl kegyetlenek az ottani körülmények. A büntetés-végrehajtási intézetben összesen 94 férfit végeztek ki 1899 és 1959 között, de rajtuk kívül még közel ezer rab halt meg különféle módon a börtön falai között.

Mint kiderült, a börtön részben egy szent indián temetkezési domb tetejére épült, tehát nem csoda, hogy az 1930-as évektől szellemjárta helynek tartották. Napjainkban történelembarátoknak és szellemvadászoknak szerveznek túrákat a korábbi börtönben. A paranormális megfigyelők arról számoltak be, hogy a börtön halálsorán lépéseket, zörgő láncokat és más különös zajokat hallottak, illetve érezték, hogy egy jeges kéz megérinti vagy meglöki őket.

Állítólag az egykori börtön legfélelmetesebb és leggyakoribb jelenése egy sötét alak, amit „árnyembernek” neveznek. Akik látták, vagy sikeresen lefényképezték, azok arról beszéltek, hogy rettegést éreztek, valamint azt vették észre, hogy meghibásodtak az elektronika eszközök.

Frederick Hollman: Az 1870-es években épült az illinoisi Paxtonban a Ford County börtön, ami napjainkban már csak turisztikai látványosság, valamint a paranormális nyomozások egyik színtere, ugyanis állítólag ott kísért a sorozatgyilkos Frederick Hollman szelleme, akit állítólag többen láttak, hallottak, sőt, volt, aki le is fényképezte.

Hollman német emigránsként érkezett az Egyesült Államokba 1883-ban, majd 1896 júniusában két államban követett el gyilkosságokat, mielőtt elfogták volna. Amikor a Chicago Tribune interjút készített vele, akkor a sorozatgyilkos közölte, hogy a halála után minden este vissza fog térni, hogy meglátogassa azokat a tanúkat, esküdteket, akik börtönbe juttatták, és halálukig kísérti majd őket.

Hollmant 1897 májusában akasztották fel, majd a halála után nem sokkal elkezdődtek a jelenések. A beszámolók szerint sötét alakok, avagy „árnyemberek” jelentek meg a sorozatgyilkos cellájában és annak környékén, valamint állítólag sikerült lefényképezni Hollman arcát, ahogy épp bekukucskál a zárkája ablakán.

Lavinia Fisher: Az Amerikai Egyesült Államok első női sorozatgyilkosa volt Lavinia Fisher, aki a férjével közösen rabolta el és ölte meg a dél-karolinai Six Mile Ház mellett mellett megálló utazókat.

Fisher mérgezett teával kínálta a vendégeiket, majd az eszméletüket vesztett áldozatokat a vendégszobában lévő csapóajtón keresztül dobta a pincébe, ahol a férje feldarabolta és megsemmisítette őket.

Az egyik vendég, John Peoples azonban sikeresen elmenekült, így neki köszönhetően, a gyilkos házaspárt bíróság elé állították 1820-ban. Egyes jelentések szerint a nyomozás során 20-30 holttestet találtak a Six Mile House-ban.

Állítólag a felakasztása előtt Fisher azt mondogatta a körülötte lévőknek, hogy ha valaki üzenetet szeretne küldeni a pokolba, akkor azt adja át neki, mert kézbesíti. A sorozatgyilkos házaspárt az Old Jail közeli mezőn temették el a haláluk után.

A jelentések szerint a kivégzés után Fisher lebegő arcát látták a korábbi cellája ablakánál. Az 1886-os földrengés után arról beszéltek, hogy a nő teljes alakú szellemként jelent meg a börtön környékén.

Amos Lunt: A San Quentin-i börtön hóhérjaként dolgozott Amos Lunt, akit állítólag az őrületbe kergettek az általa kivégzettek szellemei. A férfit bűntudat gyötörte, amiért többször is rosszul hajtotta végre a kivégzéseket.

Lunt a kollégáinak arról beszélt, hogy „21 nyomorult” szellem folyton körülötte forog és hurkot próbálnak a nyakába dobni, a helyettesének, Frank Arobogastnak pedig azt állította, hogy a szellemek utána járnak, és csak idő kérdése, hogy mikor fogják elkapni.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló