Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Zoe Saldanáról (1. rész)Érdekességek a 45 éves színésznőről.Még a saját anyja is összetévesztette Thandiwe Newtonnal: Zoe Saldana egy tévéshowban mesélt arról, hogy az anyja azt hitte, hogy játszik a Westworldben. Amikor meglátta az Ütközések (2004) filmplakátját, akkor felhívta, hogy számon kérje, hogy miért nem mondta el neki, hogy együtt játszik Matt Dilonnal. A sorozatban és a filmben nem Saldana, hanem Thandiwe Newton szerepel.

A két színésznő jó kapcsolatban áll egymással, és egy bizonyos távolságból valóban nagyon hasonlítanak egymásra. Kettejük viszonya azonban elég furcsán indult, mert a Golden Globe gálán Saldana egyszer csak odament a kolléganőjéhez és megölelte, amit Newton nem tudott mire vélni. Ugyanakkor valószínű, hogy mindenki ezt tenné, ha meglátná azt, akivel a saját anya is összekeveri.

Egymástól függetlenül tudja mozgatni a szemgolyóit: Zoe Saldana egyik különleges képessége, aminek a karrierjében is jó hasznát veszi, egyszerre vicces és ijesztő, ugyanis a színésznő a kaméleonhoz hasonlóan, egymástól függetlenül tudja mozgatni a szemgolyóit.

Négy olyan filmben is szerepelt, melyek kétmilliárdos bevételt értek el: Zoe Saldana több olyan filmben is szerepelt, amelyek a bevételi ranglisták elején találhatóak. Amikor az Avatar: A víz útja elérte a 2 milliárd dolláros bevételt 2023 januárjában, akkor hivatalossá vált, hogy Saldana az első, és máig az egyetlen, színész, aki négy olyan filmben szerepelt, amely elérte ezt az összeget. A másik három produkciója az Avatar, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték volt.

A filmjei 14 milliárd dollárt kaszáltak, a Titanicban azonban nem szerepelt. Habár a stáblistán nem ő számított húzónévnek, ami miatt kevesebb fizetést kapott, mint például Scarlett Johansson vagy Chris Evans, mégis a vagyonát 40 millió dollárra becsülték 2023 elején.

Saldana 2016-ban 8.7 millió dollárért vásárolt ingatlant Beverly Hillsben, méghozzá Penelope Cruz, Cameron Diaz, Adele és Jennifer Lawrence szomszédságában. Habár A galaxis őrzői: 3. résszel búcsút vett Gamora karakterétől (bár soha ne mondd, hogy soha), de az Avatar 3-5. és a Star Trek 4. (a szóbeszéd szerint) gondoskodik róla, hogy legyen munkája. Igaz, Saldana tart attól, hogy örökre beleragad ezekbe a szerepekbe.

Már megbánta, hogy egy afroamerikai énekes-dalszerzőt alakított: Nina Simone amerikai énekes-dalszerző, zongorista és polgárjogi aktivista életét dolgozta fel a 2016-os Nina című film, amiben Zoe Saldana David Oyelowo mellett játszott.

Már a szereposztás miatt is sok kritika érte a Ninát, és nemcsak azért, mert Saldana orrprotézist viselt, hanem azért is, mert a dominikai és Puerto Rico-i származása miatt barna festékkel sötétítették a bőrét. A kritikusok szerint az alkotók arroganciáját bizonyítja, hogy ezt merték tenni a zenei legendával.

Egy korábbi interjúban Saldana azt mondta, hogy ha lenne második esélye, akkor is elvállalná a szerepet, de később már bevallotta, hogy soha nem kellett volna eljátszania Ninát. A film idejében úgy gondolta, hogy mivel ő is fekete, így teljes joggal játszhat el egy kivételes fekete nőt. Ezért döntésért később bocsánatot kért, és hangsúlyozta, hogy minden tekintetben fontosnak tartja Nina örökségének fenntartását.

Nem ez volt az egyetlen probléma a Ninaval, ugyanis ezt az alkotást tartják az egyik legkevésbé életrajzi filmnek, ugyanis az énekes-dalszerzőt egy bipoláris személyiségzavaros, alkoholista roncsként mutatták be. A film állításait a szakértők egytől egyik megcáfolták, amivel kapcsolatban Saldana szintén kijelentette, hogy nem kellett volna elvállalnia a szerepet.

Nina lánya, Lisa Simone Kelly, aki rajong a színésznőért, elmondta, hogy óriási hibát követtek el a szereplőválogatásnál, nem minden produkció való mindenkinek, ám ennél is fontosabb, hogy az édesanyja soha nem akarta volna azt, hogy így emlékezzenek rá és ma már mindenki tudja, hogy nem az az igazság vele kapcsolatban, amit a film mutatott.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló