Ezek most a legjobb feelgood sorozatokEzeket nézd, ha egy kis könnyedségre vágysz!Gyilkos a házban (Only Murders in the Building, Disney+): Az elmúlt években nagyon népszerűk a true crime történetek, ezért a Hulu streaming szolgáltató úgy döntött 2021 őszén, hogy ők is előállnak egy ilyen sorozattal, ám nem akartak beállni a sorba, ezért a megszokott komoly hangvétel helyett inkább egy paródiaszerű true crime sorozattal álltak elő.

Az alaptörténet alapján a főszereplők nyomozni kezdene a New York-i Arconia szállóban történt emberölés ügyében, ami közben podcastet készítenek.

Üdv Wrexhamben! (Welcome to Wrexham, Disney+): Sokan meglepődtek, amikor 2021 februárjában Ryan Reynolds (Deadpool) és Rob McElhenney (Felhőtlen Philadelphia) megvásárolta a brit labdarúgás egyik legpatinásabb klubját, az észak-walesi Wrexham AFC futballcsapatot.

A színészek terve az volt, hogy az akkor ötödosztályban szereplő klub visszanyerje régi tündöklését, ezért új játékosakat szerződtettek és belevágtak a stadion fejlesztésében. Ebben az történetben látta meg a lehetőséget az FX csatorna, amiben a színészek is partnerek voltak, így megszületett az Üdv Wrexhamben! című dokumentumsorozat.

A 2022-ben elkészült első évadot nálunk a Disney+ mutatta be. A sorozatban azonban nemcsak a futballklub körüli események láthatóak, hanem helyet kap benne Wales és annak kultúrája, illetve a kisváros szurkolók bemutatása is.

Az Üdv Wrexhamben! egyszerre humoros és megható, valamint bebizonyította, hogy még mindig az élet a legjobb forgatókönyvíró.

Acapulco (Apple TV+): Az Apple TV+ komédiája voltaképpen egy visszaemlékezés, ugyanis a dúsgazdag Maximo meséli el az unokaöccsének a fiatalkorát, amikor Mexikó legvonzóbb üdülőparadicsomában dolgozott. A történetből nem hiányzik a humor, a tiltott szerelem és a rengeteg tanulság.

Bár a leírás sablonosnak tűnhet, mégis a megvalósítás miatt életszerű és szerethető a sorozat, ami ráadásul olyan légkört teremt, amire manapság kevés sorozat képes. A széria harmadik évada januárban érkezik.

Lányok Derryből (Derry Girls, Netflix): Az 1990-es évek Észak-Írországában játszódik a Lányok Derryből, amiben öt középiskolás diák igyekszik átvészelni a tinédzserkor legnehezebb pillanatait az egyre súlyosabb politikai konfliktusok közben.

A sorozatnak egyedülálló hangulatot kölcsönöz a kulturális és történelmi háttér, amihez a készítő Lisa McGee saját élményeit használta fel. Ugyanakkor a Lányok Derryből szókimondó stílusa, senkit sem kímélő humora lehet, hogy nem fogja elnyerni mindenki tetszését.

A jó hely (The Good Place, Netflix): A komédia alaptörténete, hogy az emberek az életük során hozott döntések alapján pozitív és negatív pontokat kapnak, ami alapján a Jó vagy a Rossz helyre kerülnek a haláluk után. Bár Elanornak sokkal több rossz cselekedete volt, valamiért mégis a Jó helyre kerül a túlvilágra, ez a statisztikai hiba pedig nem várt következményekkel jár.

Az abszurd történet négy évadon keresztül tudott újabb és újabb kreatív ötletekkel előállni, a humorát pedig csak dicsérni lehet.

Abbott Általános Iskola (Abbott Elementary, Disney+): Az áldokumentarista stílusban felvett sorozat egy philadelphiai állami iskola tanári karára koncentrál. Az alulfinanszírozott intézményben nehezen tudják megállni a helyüket a tanárok, az pedig mindent elmond az iskola helyzetéről, hogy a város sokkal fontosabbnak érzi a szomszédos stadion felújítását, mint a gyerekek oktatását.

A legtöbb tanár két éven belül felmond, de az optimista Janine Teagues kitart és eltökélten próbál segíteni a diákjainak, még a nehéz körülmények ellenére is.

Direkt terápia (Shrinking, Apple TV+): A januárban indult sorozat főszereplője egy terapeuta, aki a felesége elvesztése után teljesen összetör, megromlik a kapcsolata a lányával és a munkáját is elhanyagolja. Egy nap arra az elhatározásra jut, hogy felrúgja a szakmája etikai normáit, és nyers őszinteséggel a páciensei képébe vágja az igazságot, ami meglepő eredményeket hoz.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló